Autor Tema: Crovespa 2013. - Umag/Umago  (Posjeta: 7896 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX
    • http://www.du-moto.com
Crovespa 2013. - Umag/Umago
« u: 11 Rujan 2013, 16:57:10 »
Ne može dalje od Umaga ali isto se ide... šest vespi, osam putnika. Skoro 700 km u jednom pravcu. Netko hoće (mora zbog posla) u jednom danu, netko u dva, netko brodom, netko kombijem, uglavnom tako se i kreće. četvrtak ujutro Dottore sa kombijem (Klara s njim i vespa naravno), Dado Moretti oko podne prema Splitu pa on i Blaženka na trajekt, Maro i ja u 16 sa mosta do Splita na noćenje, a u petak u 4 ujutro Željko i Martin sve u jednom danu.
U petak u 8 sati nas četvorica koji cijeli put vozimo na vespama se nalazimo u Splitu i zajedno prema Umagu.

Odmor na šibenskom mostu

Nakon bezbroj zavoja oko Karlobaga stajemo na ručak u Senju

Onda malo lutanja oko Rijeke :big_smile: pa kroz Učku i stižemo u Istru/Istria. Doktor, Klara, Dado M. i Blaženka su već odavno stigli u Umag/Umago, smjestili se i čekaju nas.
Izbjegavamo istarski Y i vozimo preko Lupoglava na Buzet/Pinguente, Motovun/Montona i Buje/Buie. Uživamo u vožnji istarskim brežuljcima i stižemo u Umag/Umago oko 19 sati.
Smještaj u apartmanskom naselju Sol Polynesia, brzinsko tuširanje i gas u grad u kafić Tondo gdje su svi ostali i gdje je program već počeo. Pozdravljanje sa poznatim facama iz Hrvatske i regije :big_smile:
Prijavljeno je oko 400 vespaša i veliki dio je već stigao pa je poprilična gužva. Glazba uživo, ture pića i tako skoro do 2 ujutro. Nakon cjelodnevne vožnje nije ni loše ;D

Subota, glavni dan susreta, okupljanje na rivi i doručak u kafiću Tondo.

Gdje god krenemo s vespama iskače ovaj Jean Louis :big_smile: nije propustio ni Umag/Umago

Krećemo u đir/giro i stajemo na okrijepu u konobi "Babići". Nakon što smo pomeli sve ponuđeno jelo i piće nastavljamo prema vinariji "Cattunar"

Parkiramo po okolnim brežuljcima i ponovo okrijepa uz degustaciju vina. Nije ni tu puno toga ostalo, a vino je bilo prigodno pakirano u kartone koji točno staju na gepek vespe :big_smile:

Vozimo kroz malena istarska sela i spuštamo se na more prema Novigradu/Cittanova.
Od kada smo došli u Istru mene posebno zabavljaju dvojezični natpisi koji su u ovim manjim mjestima još zanimljiviji (Mužolini/Musolini itd...) :mrgreen:

Zauzimamo cijeli glavni trg u Novigradu/Cittanova.

Do sada sam na susretima vidio svakakvih modela vespi ali ovdje prvi put rusku vespu Viatku (Вятка) u originalnom stanju, tek joj je 50 godina. Rusi su svojevremeno tvrdili da su im talijani ukrali ideju  [smilie=lol]

Nakon ručka vraćamo se lagano obalom u Umag/Umago. Slobodno popodne koristimo za razgledanje grada.

Suživot na istarski način  :big_smile:

Popularnost ne opada ni stanovitom Giuseppeu

Navečer je glavni zabavni program i večera u kompleksu Stella Maris odmah do teniskih terena. Večera je bila vanserijska, toliko toga je bilo ponuđeno da to nije normalno.
Nakon toga kratki govori i dodjela priznanja, pa Splićani sa bakljadom, pa ćakula uz piće...

Nedjelja je dan za povratak. Željko i Martin na vespama i Dottore sa kombijem kreću prvi jer planiraju do navečer stići doma. Maro, Dado Moretti i ja ne žurimo jer planiramo spavanje negdje oko Zadra. Ponovo smo u kafiću Tondo, pozdravljamo se sa ekipom i ... CIAO UMAGO :wave:

Imamo dovoljno vremena za posjetiti Motovun/Montona koji nam je uz put.

Ponovo preko istarskih brežuljaka pa zaobilaznica Rijeke i spuštanje na more. Prolazimo Crikvenicu i Senj, cilj nam je trajekt u Prizni jer se želimo vratiti preko Paga.
Vozimo kroz podvelebitska mjesta sa slikovitim nazivima i nekako mi je žao što više nema one dvojezičnosti jer bi sigurno bilo zanimljivo vidjeti natpis na talijanskom za mjesta Dušikrava, Živi bunari ili Sv.Ivan Lomivrat  [smilie=lol]

Stižemo na trajekt par minuta prije polaska. Na Pagu nas odmah oduševljava nestvarni, kameni krajolik dok se penjemo prema Novalji.

Kažu da je biti na Pagu, a ne vidjeti Zrće isto ko da niste bili :big_smile:

Odlučili smo napraviti pauzu u mjestu Pag i nešto konkretno pojesti (paški sir, pršut i janjetina :food: )

Smještaj nam je rezerviran u Sv. Filipu i Jakovu zahvaljujući našem Lovri iz Vespa kluba Zadar koji nas je dočekao i smjestio u apartman. Laganim večernjim izlaskom na par pića na rivi završavamo ovaj dan.

Ponedjeljak je osvanuo oblačan sa kišom na vidiku. Kavica u Biogradu i krećemo. Preko Boraje nas hvata kiša koja prestaje kad smo se spustili u Trogir. Kratko stajanje u Makarskoj, burek s noga i gas prema Gradu.

Još jedno odlično druženje sa vespašima, odlična organizacija susreta u Umagu, bilo je daleko, putovali smo danima ali se isplatilo. Vespe su vrhunski odradile posao, 1.400 km bez ijednog najmanjeg problema. Rekli bi Splićani, HVALA IN.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

« Zadnja izmjena: 07 Listopad 2020, 23:02:57 od Dado »

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

Odg: Crovespa 2013. - Umag/Umago
« Odgovori #1 u: 11 Rujan 2013, 17:39:48 »
 [smilie=clap] :thumbsup:
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

Offline MARIO

• Aprilia Sportcity 200
« Odgovori #2 u: 11 Rujan 2013, 21:15:34 »
 :thumbsup:

« Odgovori #3 u: 11 Rujan 2013, 21:32:52 »
Dobro dobro  :D, ma odlično [smilie=clap]
A đe je povijest :mrgreen:, hebote trebo si samo spomenut da su ih Talijani koristili u drugom svjeskom ratu :D
Zato su blesi i popuš... [smilie=lolroll]
« Zadnja izmjena: 11 Rujan 2013, 23:01:22 od Tonći »

« Odgovori #4 u: 11 Rujan 2013, 23:09:31 »
ja mislim da ste ih vi sve poslali kombijem pa nama prodajete priču o điravanju i vožnji do umaga 8)
nemamo ništa,ostala samo plava crta

Offline Dado

• *
« Odgovori #5 u: 12 Rujan 2013, 21:57:35 »
ne samo tebi, zajebali smo i tv ekipu :mrgreen:

www.youtube.com/watch?v=BIbQcaS4l_4
« Zadnja izmjena: 12 Rujan 2013, 22:09:42 od Dado »

Offline Dado

• *
« Odgovori #6 u: 14 Rujan 2013, 10:38:15 »

« Odgovori #7 u: 18 Rujan 2013, 04:42:39 »
Bravo ekipa. Meni bi otp'o zglob lijeve ruke saltajuci do gore i nase.
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

Offline Dado

• *
« Odgovori #8 u: 18 Rujan 2013, 09:54:27 »
Nema šaltanja...

ali ni puštanja gasa :)

« Odgovori #9 u: 18 Rujan 2013, 20:21:52 »
 :thumbsup: onda dobro
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #10 u: 18 Rujan 2013, 21:13:11 »
Bravo Ekipa,svaka čast.... :biker2:  :thumbsup:
The Art of Motorcycle.....

« Odgovori #11 u: 23 Rujan 2013, 20:36:43 »
Svaka Cast!
:)

« Odgovori #12 u: 27 Rujan 2013, 11:48:29 »
Golem djir. :thumbsup: