Autor Tema: 5. Moto susret Žepče 12. - 14. 07. 2013.  (Posjeta: 5913 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stalker

• *
  • Honda NC750XDG / SH 150
    • ABYSS diving & water sport center
5. Moto susret Žepče 12. - 14. 07. 2013.
« u: 17 Srpnja 2013, 17:52:15 »
Kao što smo već pisali u najavi, odlučili smo i ove godine posjetiti prijatelje iz MK United. Ujutro u pet sati smo se našli na mostu ja, luko i don vito.
Poslušali smo lukov plan i odabrali rutu DU - Metković -  Ljubuški - Posušje -  Kupres - Bugojno - Vitez - Novi Travnik -Nova Bila - Zenica - Žepče.
I nismo pogriješili  [smilie=jive]  ceste odlične, vrijeme idealno za vožnju, na nekim dionicama pomalo i prohladnih 16 - 17 C.
Granice smo prošli bez problema i duljih zaustavljanja, uglavnom kad prvom vide dokumente samo mahnu - prolazite!
Prvo zaustavljenje za točenje goriva i predah uz kavu je bilo u Posušju. Nadam se da će Luko dodat koju sliku jer se ja svog aparata nisam sjetio prije nego smo došli u Žepče  :bonk:
Sljedeća pauza je bila u Bugojnu. Tu smo ko klošari sjeli na ulici ispred neke butige i pojeli po burek.
Nastavili smo dalje prema Novom Travniku i Vitezu pa preko Nove Bile do glavne ceste Sarajevo - Zenica. Na tom dijelu je bilo nešto više prometa pa smo vozili laganije a usput nam se priključio jedan biker na raritetnoj Yamahi XJ 500 iz 1983. Kasnije smo se upoznali tog lika iz Busovače jer je i kao i mi išao u Žepče. Konačan odmor i  hladna Žuja je bila u nezaobilaznom restoranu Jeleč na ulazu u Žepče.

Nakon toga spuštamo se u grad i tamo nas dočekuju sredačni domaćini. Odamah malo okrijepe da nam don vito ne kolabira  :food:

Nakon toga odlazimo u hotel gdje nam je lena rezervirao sobu. U hotelu sam i prije boravio i ne diči se luksuzom ali nama i ne treba puno. Jedina veća primjedba je što nije bilo tople vode.  :thumbsdown:
Nakon malo odmora vraćamo se na gradski stadion gdje je centar moto susreta. Žepče je malo mjesto ali ima jak moto klub pa se moto kultura razvija od malih nogu

U 17 sati je defile ulica u grada u kojem je sudjelovao zaista impozantan broj motorista. Nakon defilea zaustavljamo se u glavnoj gdarskoj ulici koja je zatvorena za ostali promet i ulazimo na školsko igralište na kojem poznati stunter iz Zagreba Dean Špoljar izvodi vratolomije na motorima. Kad uspijem uploadat video na you tube postavit ću jer od onog što smo gledali stvarno zastaje dah.

Kasnije je odjednom počela kiša i grmljavina ali srećom nije dugo potrajalo i nije pokvarilo raspoloženje na susretu. Organizatori su osigurali ogromni šator pod koji se moglo smjestiti barem tisuću ljudi a okolo je bilo i više manjih šatora tako da nam vrijeme nije moglo naškoditi.
Uvečer je program nastavljen svirkom nekolicine bendova na čak dvije bine.

Atmosferu u šatoru su cijelu večer podrgijavale dvije vruće plesačice koje se se neumorno izvijale i pozirale pred brojnim fotoaparatima i mobitelima.

Atmosfera je bila odlična bez iti jednog najsitnijeg incidenta iako bi čovjek pomislio kad oko sebe vidi sve one face da će tu biti masakra i krvi do koljena  :sarcastic: Pive i ostalih pića u izobilju  :drinks:  a nitko da nekoga da je krivo pogledo.
U ponoć je počeo vatromet koji je obasjavao cijelo Žepče, glazba je odjekivala cijelim gradom ali očito da to Žepčacima nije smetalo jer izgleda da cijeli grad živi za ovaj moto susret.   [smilie=skocko]

Našli smo tu i poznatih faca

čak da dona za stolom, don vito i don ivica  :big_smile:

Don Ivica je službeno bio jedini predstavnik MK Dvije Rote

Dok je nama uručena zahvalnica kao predstavnicima du-moto portala  [smilie=skocko]

Evo jedna slika za našeg admina. Da je bio s nama ovdje bi sigurno pronašao društvo za sebe, kad se već nismo našli za trgovinu V-Stromom  :sarcastic:

U sitne ure smo otišli na spavanje u 200-tinjak metara udaljeni hotel. Jutro je osvanulo vedro i ugodno svježe pa smo nakon kave napustili hotell i otišli na stadion da se pozdravimo s domaćinima i zahvalimo im na gostoprimstvu.
Tamo su nas srdačno ispratili uz obećanje da se vidimo kod nas u Dubrovniku.
Naš stari prijatelj lena je na žalost zbog obiteljskih obveza morao propustiti subotnji dio susreta ali je u nedjelju rano došao da se bar nakratko sretnemo.

I Jozo, jedan od stubova MK United je unatoč brojnim obvezama uvijek imao vremena za nas.

Put je bio pred nama, pa smo oko 10 krenuli doma. Plan je bio da u Travniku ručamo pa smo najprije krenuli putemo kojim smo došli. Natankali smo rezervare i lagano odvrnuli gas. Ceste solidne, promet srednje gust, tu i tamo policijske zasjede ali smo imali sreće pa nismo imali ni jedan bliski susret s njima.

Travnički čevapi su bili prvoklasni, nimalo lošiji od onoh razvikanih srajevskih

Usput smo vidjeli rodnu kuću znamenitog pisca nobelovca

Na povratku smo promjenli rutu pa smo u Bugojnu odabrali pravac prema Rami i Jablanici. Uz toliko spuštanja imo sam dojam da se spuštamo s MtEveresta  :P Kad smo se konačno dočepali Neretve odlučili smo malo predahnuti.

Nastavili smo prema Mostaru a na Buni srenuli na Rotimlju i dalje u Stolac
gdje jebila sljedeća pauza. Dalje smo preko Žegulje prošli kroz Ljubinje i vijugavom dndavom cestom se spustili u Popovo polje. Tu sam poželio da imam kamere poput Rookia jer bi bilo vrijedno snimiti nekekvog kamikazu kojeg smo sreli kako u punoj vožnji visi kroz vozački prozor iz VW transportera sa samo jednom nogom u kombiju.  :tongue1:
Preko Ravnog i Trebinje smo došli na granični prijelaz čepikuće i dalje nastavili lijepom našom do mosta odakle smo i krenuli na put.

Sveukupno smo u dva dana prešli nekih 800-tinjak km, prošli različitim krajevima, zanimljivim karjobrazima, družili se sa zanimljivim i dragim ljudima, sve u svemu odlično proveden vikend.  :good2:
Ovo je moj drugi moto party u Žepču i za razliku od prvog prije dvije godine, Hyosung je izdržo i sretno me dovezo doma. Još da mi je ješ koji konj kod pretjecanja ...

« Zadnja izmjena: 17 Srpnja 2013, 22:54:46 od stalker »
http://www.renault-klub.hr
 -----------------------------

Bolje izgubiti tren u ¾ivotu nego ¾ivot u trenu!

Odg: 5. Moto susret Žepče 12. - 14. 07. 2013.
« Odgovori #1 u: 17 Srpnja 2013, 21:20:13 »
bilo je extra,dabogda se i dogodine ovako vozili a što se tice tople vode luko se prvi tuširo i sve nam potrošio :tongue3:. hyosung me ugodno iznenadio i ima same pohvale za vožnju :thumbsup:. i hrana u žepču je bila dobra do bola a koljenica mmmmmmmmmmmm :thumbsup:

a don ivica,što reć,uljepšo mi je cijeli ovaj put i bio je jako ugodno društvo. a tako je to kad se sastane više donova na jenom mjestu :laugh2: :laugh2: :laugh2:
nemamo ništa,ostala samo plava crta

Offline Luko

• ATAS, SH 150
« Odgovori #2 u: 17 Srpnja 2013, 21:54:26 »
Evo da i ja ubacim koju sliku s kratkim komentarima, obzirom da je Stalker opiso događanja u Žepću.

Rana zora na mostu prije polaska...

pomalo se skuplja ekipa

....nakon Viteza pridružuje nam se Predraga iz Busovače koji vozi nevjerovatno očuvanu Yamahu XJ500. Motor je skroz u originalu s predenih 36000 km i prodaje se za 1000 eura. Predrag kaže da neki Dubrovčani redovito dolaze na Busovačke staje. Mi nemamo pojma koji su to :mrgreen:

Na stunt show dolazi gotovo cijelo mjesto. Nevjerovatno je kako cijelo mjesto podržava moto susret. Motore nakon defilea ostvljamo na glavnoj prometnici dok traje show na igralištu. To je otprilike kao da na Vojnoviću ostavite par stotina motora i zaustavite promet na sat vremena [smilie=clap]

...ispred nas sjede dva dječaka, a jedan od njih se povremeno okreće i gleda Don Vitovu kacigu.....Očeš provat?....pita Don Vito , a mali odgovara:'Ajde daj, jašta ću'...

.....i tu završava moje slikavanje, jer sam uzeo aparat bez memo kartice [smilie=anger]

Dosat bio na 2 moto susreta van naše Županije. Lani u Žepču, i ove godine u Žepču. Slijedeći će sigurno opet  bit Žepče [smilie=clap]
« Zadnja izmjena: 17 Srpnja 2013, 22:12:06 od Luko »

« Odgovori #3 u: 17 Srpnja 2013, 22:26:21 »

Svaka čast Stalker odlična reportaža zainteresirali ste me za dogodine :)
Nemoj druže žalit za konjima, vidiš da te onaj Don hvali  [smilie=skocko]

Offline stalker

• *
« Odgovori #4 u: 17 Srpnja 2013, 22:53:32 »
Dok ne postavim moje snimke, evo nekih od lene

Motorijada Žepče

MOTORIJADA 2013 ŽEPČE

Motorijada zepce 2013

« Odgovori #5 u: 17 Srpnja 2013, 23:01:59 »
Bravo, prava ste ekipa  :thumbsup:
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

Offline stalker

• *
« Odgovori #6 u: 18 Srpnja 2013, 00:11:16 »
Don vito je zaboravio napomenut koliko ga je oduševio ovaj stari basist iz benda koji je svirao u šatoru. Trebalo bi još jednom čut na koji slikovit način ga je don opisao.  [smilie=lolroll] [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]

Bez njega i njegovih provala i komentara ovaj đir ne bi bio toliko zanimljiv.  :laugh2:

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #7 u: 18 Srpnja 2013, 13:06:22 »
Bravo :thumbsup: Znam da je don vitu srce bilo ko lopata ugledavši voz i mjesto radnje povjesnog događaja njegovog dragog uzora :thumbsup: :klanjase: Znam,i meni se oči zacakle :mrgreen:
 Nego dajte više slka žemskinja :mosking:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

« Odgovori #8 u: 18 Srpnja 2013, 16:24:27 »
oćete opis ovg basiste ;)

sjećate se onih poljoprivrednih zadruga prije rata? eto ja se sjećam i još onih dana kad smo nosili luk,mrkvu i druge proizvode za prodaju. e tamo vam  pokraj vage stoji jedan ovaki proćelavi brko sa ocalama u plavom mantilu od trliša a za uhom drži olovku,izvaga ti robu uzme onu olovku i na škartoclu ti zapise koliko je bilo i ajde na kasu uzet pare a ako nema para onda uzmeš paje,repicu,prekupu,kas,sanitru za istu vrijednost. eto to je taj brko genijalac.
nemamo ništa,ostala samo plava crta