Meni nikada nije tesko da nesto "vidam i zavidavam" kad su bikeri u pitanju, mada sam po profesiji daleko od mehanicara. Uglavnom, neke veoma strucne poslove ne mogu odraditi, ali opcenito mehanika je stvar logike i ako se covjek malo zadubi ponekada i sam bez mestra moze pronaci i razrijesiti kvar. Tako to ja radim. Evo bas prije nekoliko dana jedan Amerikanac tu Sarajevu tek kupio Harley-Davidson Heritage Softail (Boze me oprosti, on nije niti vidio bikera iz bliza, a kamoli da je on biker) i nakitio ga po principu bozicne jelke: "Dobar dan, ja bih kupio jedan Harley, zapakirajte mi ga, a ako moze, i molim vas zapakirajte mi jos to i to i to i to i to i to i ako ima jos nesto, moze i ono i tako dalje....(zamislite ga kako pokazuje prstom na robu u Harley prodavnici!). A "taksimetar" otkucava.
E, taj isti Amer, dodjem ti ja u nas kafic gdje se okupljamo, Amer u "pilani" (a samim time i ja jer vozim, jelte, Harley): zaribao mu mjenjac. Sve se mestri od znanja sakupili, ali kad on presalta, poluga mu se ne vraca. Uglavnom, zakljucak je pametnih (i malicioznih) glava da mu je neka opruga u mjenjacu riknula i to je to.
No, posto ja znam da je mjenjac najbolji dio na Harleyu i prakticno je neunistiv, ja nisam prihvatio tu teoriju, a istini za volju, morao sam braniti i Harley cast. Tako sam uzeo logiku u ruke i poceo da zbiram, oliti gledam i pomalo sarafam. I nakon samo nekoliko minuta dodjem do zakljucka i saznanja da se nista nije pokvarilo, vec jednostavno onaj dio, "rupa" koja drzi polugu nozne rucice mjenjaca, jednostavno upalo malo prasine i malo je "ribalo" tj. teze vracalo. Ja sam to jednostavmo malo podmazao i sve je bilo OK u nekoliko minuta.
Zasto ovo pisem? Da pokazem da djavo nije tako crn kao sto izgleda i potrebno je ponekada samo malo zadubiti se u problem i mozda to bude rijeseno u tren oka.
Ajd zivili.