Autor Tema: Jesmo li stvarno stoka bez osjećaja za druge u nevolji?!  (Posjeta: 4379 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stalker

• *
  • Honda NC750XDG / SH 150
    • ABYSS diving & water sport center
Jesmo li stvarno stoka bez osjećaja za druge u nevolji?!
« u: 01 Kolovoza 2012, 11:48:12 »
Jučer sam bio svjedok lakše prometne nesreće u kojoj je vozač skutera lakše ozljeđen. Svih nas koji se svakodnevno vozimo na dvije rote takva scena ne može ostaviti ravnodušnima jer smo svijeni da nam se svima takvo što može dogoditi.
Međutim, izeneađen sam i revolitiran ponašanjem ostalih vozača koji su u tom trenu naišli na mjesto a bilo ih je poprilično jer nam se svima minut prije toga uplailo zeleno svijetlo na semaforu zbog radova na cesti.
čovjek je naletio na pijesak ispred kružnog toka u ćibači, pao i otklizao skupa s Beverlyem a da nitko od onih koji su vozili iza njega nije ni mrdnuo. Kolona se nakratko zaustavila i ljudi (ako ih se uopče tako može nazvati) nijemo sjede u autima i gledaju kako se čovjek koprca ispod motora. Nitko nije ni pomisli izać van i pomoći mu, pitat ga kako je ...  [smilie=cussing]

Ja sam vozio ispred njega i vratio sam se da mu pomognem a lik s kombijem koji je bio prvi iza njega i vidio što se dogodilo se gurao da prođe pored  nesretnika koji je podizao motor. Nije se obaziro na to što sam viko i očenjavo da stane i da ne pregazi mobitel koji je čovjeku u padu ispo. Srećom, nije rotom prešao preko njega. I ostali vozači su nahrupili za prvim kao da se ništa nije dogodilo.  Prošlo je sigurno desetak auta iz više smjerova kroz kružni tok pored njega a da nitko nije ni kroz prozor upitao kako je i treba li mu što pomoći.
Srećom (ako se uopće može tako zvati) čovjek je prošao samo s popriličnim poderotinama ali ostaje pitanje zar smo stvarno takva stoka bez osjećaja da baš nitko ne reagira na tuđu nevolju? Bi li rekacija bila ista i da je čovjek teže stradao?
Recite mi dramatiziram li ja previše ovaj slučaj ili stvarno živimo u vremenu kad je čovjek čovjeku vuk?!  :think:
http://www.renault-klub.hr
 -----------------------------

Bolje izgubiti tren u ¾ivotu nego ¾ivot u trenu!

Odg: Jesmo li stvarno stoka bez osjećaja za druge u nevolji?!
« Odgovori #1 u: 01 Kolovoza 2012, 20:26:31 »
Ne pretjeruješ. Večina je stoka bez repa. Ponekad imam osječaj da neki čak namjerno pokušavaju obaliti nas što smo na dvije rote. Piz...i
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #2 u: 01 Kolovoza 2012, 23:04:07 »
Što se Prika čudiš,mi smo za ostale sudionike u Prometu MARVA,koju je ako je ikako moguće treba istrijebit ali :biker2:  :tongue3:  :boss: čini mi se da su Ljudi toliko zaokupljeni problemima da ne obadaju nikoga i ništa  [smilie=anger] Gdje je nestao čoek,rekao bi naš poznati pjevač  :thumbsup:
The Art of Motorcycle.....

Offline aurellie

« Odgovori #3 u: 28 Listopada 2012, 00:48:15 »
2 puta sam naletio na nekoga u nevolji koga bi svi zaobilazili. Onda prepriječim auto preko 2 trake, pa neka zaobilaze  :sarcastic: a i 2 puta mi je netko htio isprovocirat nesreću, pa sad imam kinesku kamericu koja snima non stop naprijed i nazad.

The machine spirit is with me!

« Odgovori #4 u: 04 Studenoga 2012, 01:29:30 »
...a tek one ,,fore,,.ides motorom da ga zaobidjes,a on te gleda u retrovizor,pa kad ti krenes on se lagano autom pomjera ka bijeloj crti...e,kad bi smo sve uspjeli snimit pa pljusnut na you tube sa brojem tablica...pa dako se malo postide.mada i to bi bilo pojedinima zalud.

« Odgovori #5 u: 27 Listopada 2013, 14:59:47 »
Puno je bezosjećajnih spodoba ljudima nalik, na žalost :( https://www.facebook.com/groups/163664777145226/permalink/213965675448469/
Ekipa iz cijele HR organizirana kroz Karavanu za život - Bikeri na cesti, kao i mnogi drugi klubovi i pojedinci, pokušava organiziranim pristupom doći do centara moći i pomoći da se poradi i na svijesti o problemu sigurnosti bikera na cesti, kao i na podizanju tehničkih mogućnosti i sigurne vožnje. https://www.facebook.com/groups/163664777145226/215875398590830/?notif_t=group_comment_reply

« Odgovori #6 u: 27 Listopada 2013, 17:22:04 »
j..o vas fejsbuk i njihovi linkovi :thumbsdown:. ili napišite o čemu se radi ili batalite
nemamo ništa,ostala samo plava crta

Offline Luko

• ATAS, SH 150
« Odgovori #7 u: 28 Listopada 2013, 01:52:17 »
j..o vas fejsbuk i njihovi linkovi :thumbsdown:. ili napišite o čemu se radi ili batalite

[smilie=lol]....nemam ni ja fejsbuk

« Odgovori #8 u: 30 Listopada 2013, 16:45:58 »
Ni ja, a mislio sam da je nešto a mnom  :big_smile:
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

Offline stalker

• *
  • Honda NC750XDG / SH 150
    • ABYSS diving & water sport center
« Odgovori #9 u: 30 Listopada 2013, 18:06:27 »
Evo C/P sa fecebooka što je čovjek napisao :

Mladen Stjepan-Stipko Vitković
U punoj prisebnosti i svjesan činjenice da se mogu suočiti sa tužbom bez većih problema,pišem sljedeće retke kao osoba,čovjek,hrvat,motociklist.

„Poštovani“ gosti lokala u blizini,posjetitelji,osoblje i vozači u automobilima,..
Koji ste se zatekli dana 13.10.2013. u blizini mjesta RIM oko 17,15h i vidjeli prometnu nezgodu kada je stradao naš prijatelj i veliki čovjek gosp.Marijan Vlašić od ubojice u automobilu koji ga je „pokosio“ na njegovoj kolinčkoj traci....SVIMA VAMA jedna poruka od mene osobno
SRAMITE SE!!!

Preispitajte vlastite bolesne mozgove,baš kao i krivac za ovu tragediju...preispitajte upitnu Vam savjest...zašto niste pomogli čovjeku kojem je u nesreći otkinuta noga prilikom sudara,koji je sa obilnim krvarenjem ležao na cesti bespomoćno...pitajte se zašto ste ge ostavili da leži i jeca u bolovima? Zašto ste ga pokrili stolnjakom iz restorana? Zato da ne bi vidjeli prizor ,ha?
10 ljudi minimalno i nitko nema pojma o prvoj pomoći,podvezivanju rane? Primitivni „ljudi“ bez imalo mozga i ljudskosti!!!
Policija? Ne dozvoljava humanistima,bikerima istinskim ljudinama kojima osobno skidam kapu ; Darko Jakopović,Igor Klarić,Ivan Markovinović JEDINI su se oglušili i krenuli sami podvezati ranu,pričati sa čovjekom do dolaska hitne koju su morali nagovarati da nastave sa reanimaciom.Sami su se izmjenjivali na reanimaciji i pokušali našeg prijatelja držati na životu.Reanimacija je trajala 45 minuta na nagovor njih samih koji nisu željeli odustati!!!
Više od 10 ljudi nije prstom mrdnulo,više od 10 kretena ostavilo je motociklista da u patnji bude sam a govno koje ga je usmrtilo niti probalo nije pomoći!
Znate zašto ovo pišem? Zato jer su naši prijatelji Darko,Igor i Ivan još uvijek u šoku i imaju besane noći a bando licemjerna koja je samo promatrala...želim Vam reći samo jedno...treba Vas sve kazneno goniti po službenoj dužnosti znate zašto? Uzrok smrti nisu unutanje ozljede.Uzrok smrti je iskrvarenje govna jedna sebična.
Jeste li sad sretni što vaše oči nisu vidjele krv? Imate li sada snage pogledati se u oči ujutro nakon vašeg mirnog sna.Ima li osoblje tog restorana prvu pomoć u istom,ima li osobu zaduženu za pružanje iste.Imaju li svi ti silni auti koji su bili pored trokutastu maramu kojom ste mogli spasiti život jednom čovjeku koji bi zasigurno ostao bez noge ali bi ostao živ?
Neće na tome stati,niti jedan detalj neće se ispustiti i svakako pročitajte sljedeće članke iz zakona koji se tiču svih Vas osim naših Darka,Igora i Ivana kojima treba pokloniti se cijela motonacija što su jedini stali,pomogli i usprkos svima vama,pokazali znanje reanimacije a ne hitna koja prilikom oživljavanja priča na telefon?!?!
Tužite me slobodno ali sve ono što izgubite biti će uplaćeno obitelji stradalog...
SRAMITE SE I UPITAJTE SE ,DA LI UISTINU MOŽETE HODATI SVIJETOM BEZ SRAMA!!!

Nepružanje pomoći
članak 104.
(1) Tko ne pruži pomoć osobi koja se nalazi u izravnoj životnoj opasnosti iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga,
kaznit će se novčanom kaznom do stopedeset dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do šest mjeseci.
(2) Tko ostavi drugoga bez pomoći u životnoj opasnosti koju je sam prouzročio,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
(3) Ako je kaznenim djelom iz stavka 2. ovoga članka prouzročena smrt osobe izložene opasnosti, ili je teško tjelesno ozlijeđena, ili joj je zdravlje teško narušeno,
počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Neću ovdje spominjati nikakvu Udrugu jer ne želim nikoga uplitati ali kada sam provjerio sve činjenice i sve vidio...nikada neću povući niti jednu svoju riječ.

IGORE KLARIć,DARKO JAKOPOVIć,IGORE MARKOVINOVIć HVALA VAM u moje osobno ime,u ime svih onih motociklista koji bi postupili slično ili identično kao vi i čast mi je poznavati ljude takvih kvaliteta i osobina poput vaših.
http://www.renault-klub.hr
 -----------------------------

Bolje izgubiti tren u ¾ivotu nego ¾ivot u trenu!

« Odgovori #10 u: 30 Listopada 2013, 19:40:53 »
eto.

što reć na ovo? ljudi su gamad i tu nema pomoći i bit ce sve gore i gore vjerujte.
 a svima gledocima ove nesreća koji nisu prstom maknuli,stići će vas kazna samo polako.
nemamo ništa,ostala samo plava crta