Relativno rano buđenje, izlazak na balkon i pogled na Plazh Velipoje.

Nakon nekoliko kava i doručka u hotelu, pakiramo se i odlazimo. Prvo naravno na plažu da vidimo kako to po danu izgleda.

Ekipa sa autom ide ravno doma, a nama je u planu “od Jadrana pa do.....”

.... albanskih Alpi. Ali prvo pravac Skadar sa planom da pođemo na drveni most.
Tamo smo za nešto više od pola sata. Od kada je izgrađen novi, moderni, pokretni most, ovaj stari više nije u funkciji osim za pješake i vozila na dvije rote. Most je prepun blinkeraša i nekako se probijamo između niih. Ako iti jedna riba dopliva ispod mosta nema šanse da prođe a da se ne zakači na neku udicu. Par fotografija i krećemo dalje.

Probijamo se kroz grad i jutarnji kaos na ulicama i pravac Koplik gdje skrećemo desno za planine. Vozimo se uzbrdo poznatom, praznom cestom i nakon 30-ak km uživanja u krajoliku stižemo u Bogu.

Lokalni kafić negdje usputTočno na mjestu gdje u Bogi završava asfalt nalazi se kafić gdje stajemo.

Tu smo bili prije dva mjeseca i albanske Alpe su opisane u dva putopisa tako da nema sad smisla ponavljat koliko je to izolirano područje koje je ostalo u vremenu. To ne znači da nećemo opet trgnut koju pivu i domaću rakiju.
Dok smo parkirali naišao je ovaj dječak i spremno pozirao

Sjetio sam se da negdje za usporedbu imam ovu fotku dječaka iz Boge iz 1908.

Makadamska cesta dalje vodi u Thethi i Nikša i ja idemo napraviti barem par stotina metara.

U povratku susrećemo tri Slovaka na Tenerkama i GS-u. Pitaju je li to put za Thethi?
- Da, kažem.
- U kakvom je stanju, je li težak?
- Vrlo, vrlo težak ali pošto imate te kramponke možda i uspijete.
- Pa je li ovakav kao ovaj dio?
- Oh no, this is excellent!
Zamaše čovjek glavom u nevjerici i odoše njih troje dalje uzbrdo. Good luck.
Povratak nazad do kafane i pokret na ručak. Vraćamo se istom cestom prema Kopliku.

Ako ste mislili da nema interneta varate seIzlaskom na glavnu cestu stajemo na ručak u ovom restoranu

I ovo je ekskluzivno mjesto ali opet smo se najeli i napili za 10€ po osobi

Vrijeme je za povratak doma.
Na ovoj sam pumpi želio stat prvi put kad sam je vidio (na prošloj turi) i evo sad sam napokon uspio.

Opet onaj makadam neposredno prije granice

i pravac za Grad istom cestom kao i u dolasku...
odnosno pravac Podgaj gdje nam je ekipa koja nas je ugodno iznenadila u Velipoju pripremila večeru

Karta putovanja

Pozdrav do slijedećeg đira u Albaniju.