Dugo i pomalo kriomice planirano, napokon krećem na taj Benduro 2. A što očekivam, makakadam ko makadam, malo pijeska i možda kamena i to je to, neš ti, možemo mi to - ja i Zinger. Brzo spremanje i gas za Livno. Trebam doć u SRC Kamešnica. Putem vozim, mislim potoci bevande, ljudi se smiju, pjesma, šou, kakav makadam, nećemo uopće na makadam

A kad tamo ratnici, maltene ninja kornjače. Ups, šta je ovo! Jedini kojeg poznam je frend Igor iz kluba na BMW HP2. Kad gle čuda, i on ninja kornjača. Upoznavanje, druženje, dobar roštilj, dobra torta iako je KTM. Druženje do dugo u noć... Buđenje, neki su već bili i budni zbog mog hrkanja, doručak i pokret.

Već na prvom kilometru ništa od bevande, bilo je to ko utrka života.

Bit je bila ostati negdje po sredini, nije to baš tako jednostavno. Nakon uvodnog dijela dolazi vožnja kroz polje i travu, što i nije baš lako s motorom od 300kg. I to smo prebrodili jedva čekajući malo tvrđi teren. Došao je i taj malo tvrđi teren, uf, uf...uspon na Troglav! Za nas dvojicu jedna od najtežih dionica. Pored mog solidnog iskustva po makadamu nevjerovatno u koliko kratkoj dionici nailaziš na različite terene, kamen, pijesak, voda...

Zinger sluša, točno zna što treba, moja muka je poprilična ali prvi izlazak na vidikovac odnosi svu muku ko dlanom o dlan. Priroda je fantastična, doslovce netaknuta.

Prolazimo "putevima" kojima je vjerovatno možda samo tenk prošao prije 20god.... i Goran i Vlado.

Gore, dole i tako cijeli dan, mislim, nisam siguran oko 130 kilometara.

U kasnim popodnevnim satima vraćamo se u naš smještaj i uz pivu dvije pričamo lovačke priče. Dočekao nas je vrhunski gulaš.
![skocko [smilie=skocko]](https://www.du-moto.com/forum/Smileys/du-moto/skocko.gif)
Ideje za neki novi benduro 3 ali od umora nisam skužio gdje će to bit. Upoznao sam hrpu dobrih ljudi sasvim nekog drugog đira, puno dobre zafrkancije i strpljivosti. Nekad me trebalo dugo pratit do prilike za prestizanje, ipak je to GSA koji je od ekipe dobio novi nadimak GUDA. Znao sam što Zinger sve može ali ipak smo se iznenadili. Prešli smo ne jedan nego deset skalina!

Veliko hvala Goranu i Vladu na super organiziranom Benduru, super trasi i odličnoj ekipi! Vidimo se i dogodine ma gdje to bilo!
P.S.
Ako mi od moje gude nađete dio centralne nogare molim javite, zaletit ću se ja po njega