Cilj je uvjek bio i ostao jedan, a to je punjenje proračuna. A sigurnost i prevencija je na zadnjem mjestu.
Ja sam sutkinji na prekršajnom postupku iznio svoj slućaj i ostala je toliko zabezeknuta, da mi je oprostila kaznu.
Meni se u Novom Zelandu dogodilo, da su na izlaznim vratima diska stajala dva policajca i kontrolirali ko je pijan i takvome odma oduzimali ključeve auta i slali ga doma taxsijem, bez ikakve novčane kazne. E TO JE PREVENTIVA!!!!
U mene su sačekali na Boninovu, (naravno napuho sam preko granice), napisali kaznu, oduzeli vozačku i pustili da odem doma sa autom, jer nemaju gdje ostavit auto na Boninovu. A to što sam od grada do Boninova i do doma mogao ubit sebe i druge koga briga. Važno je da je poslana kazna na par tisuća kuna.
By the way baš mi je nekidan došla prijava iz Makarske za prekoračenje brzine. Vjerovatno su me slikali negdje. A to je bilo točno onaj dan kad je cjela Dalmacija zametena u snjegu. Oni umjesto da reguliraju i paze na promet gdje je frka, ćuće u autu i naplaćuju kazne. Na dan puta zvao sam Policijsku postaju Makarska i pitao ih kakvo je stanje na cestama u njih, a posebno na cesti koja se penje sa magistrale na Šestanovac za ukljućit se za auto put, a oni mi odgovaraju da neznaju. Toliko od prometnoj policiji.