Autor Tema: Motociklisti prosvjedovali na Jadranskoj magistrali  (Posjeta: 1929 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
Motociklisti prosvjedovali na Jadranskoj magistrali
« u: 11 Ožujka 2012, 20:20:03 »
Motociklisti prosvjedovali na Jadranskoj magistrali:  dosta im policijskih zamki

http://www.index.hr/vijesti/clanak/motociklisti-prosvjedovali-na-jadranskoj-magistrali-dosta-im-je-policijskih-zamki/603727.aspx

Svaka cast momci, tako se to radi. [smilie=clap] [smilie=clap] [smilie=clap]

Odg: Motociklisti prosvjedovali na Jadranskoj magistrali
« Odgovori #1 u: 12 Ožujka 2012, 08:49:54 »
40 min se laganini vozat :D mora bit da je dozivljaj :)

Nego nije mi jasan bas nas zakon.
Jel policija mora najavit gdje kontrolira promet? I ako mora... cemu onda
smisao kontrole... mislim prometna pravila i znakovi postoje iz nekih razloga.
Ja prvi ih se nepridrzavam na motoru... pogotovo na magistrali.
Kontrola prometa bi trebala bit "tajna" tako da se stvori barem neki mali strah
od kazne i da se smanji brzina i poveca oprez. Jer neki se vise boju da ih ne udare
po spagu nego sta ce se slomit negdje radi brzine.

Isto tako se slazem da bi prag tolerancije mogo bit i veci, jer policija dosta kazni ako vozis
neznam ... 97 a dozvoljeno je 80.... a ovaj sta vozi 150 po istom pravcu i nestane policiji
nikom nista... jer im se nada pilat s njim....

Nezam mozda grijesim ali netreba se stavljat defezivno i smatrat da su svi motoristi
zrtve.

« Odgovori #2 u: 13 Ožujka 2012, 11:29:06 »
Praksa i istraživanja su pokazali da je bolja opcija gdje su poznata mjesta patrola i/ili mjerenje brzina. Naime cilj je (bi trebao biti) da se poveća sigurnost prometa. Tako kada je poznato mjesto većina ipak smanji brzinu a to i jest glavni cilj na određenim kritičnim mjestima.
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #3 u: 13 Ožujka 2012, 11:54:13 »
Cilj je uvjek bio i ostao jedan, a to je punjenje proračuna. A sigurnost i prevencija je na zadnjem mjestu.
Ja sam sutkinji na prekršajnom postupku iznio svoj slućaj i ostala je toliko zabezeknuta, da mi je oprostila kaznu.
Meni se u Novom Zelandu dogodilo, da su na izlaznim vratima diska stajala dva policajca i kontrolirali ko je pijan i takvome odma oduzimali ključeve auta i slali ga doma taxsijem, bez ikakve novčane kazne. E TO JE PREVENTIVA!!!!
U mene su sačekali na Boninovu, (naravno napuho sam preko granice), napisali kaznu, oduzeli vozačku i pustili da odem doma sa autom, jer nemaju gdje ostavit auto na Boninovu.  A to što sam od grada do Boninova i do doma mogao ubit sebe i druge koga briga. Važno je da je poslana kazna na par tisuća kuna.
By the way baš mi je nekidan došla prijava iz Makarske za prekoračenje brzine. Vjerovatno su me slikali negdje. A to je bilo točno onaj dan kad je cjela Dalmacija zametena u snjegu. Oni umjesto da reguliraju i paze na promet gdje je frka, ćuće u autu i naplaćuju kazne. Na dan puta zvao sam Policijsku postaju Makarska i pitao ih kakvo je stanje na cestama u njih, a posebno na cesti koja se penje sa magistrale na Šestanovac za ukljućit se za auto put, a oni mi odgovaraju da neznaju. Toliko od prometnoj policiji.

« Odgovori #4 u: 13 Ožujka 2012, 13:34:56 »
 [smilie=lolroll] pa nemogu vjerovat da su te pustili opet pjanog u auto.... Ova drzava stvarno veze s icim nema.... Trebali su zbrinut auto ili nesto... A bas doslovno ispada samo punjenje proracuna... Katastrofa.

Offline Nix

« Odgovori #5 u: 13 Ožujka 2012, 13:48:56 »
Dosta im čega? Htjeli bi nesmetano jurit duplo od ograničenja bez straha od kazne? Htjeli bi da im MUP svako jutro pošalje sms gdje će se skrivat? Hrpa degenerika.Prvi se ne pridržavam ograničenja na otvorenoj cesti,ali sam spreman ili pobjeć ili primit kaznu i gas dalje.
Za svaki li k prosvjeduju.
Free Rider

Tetkica racing team

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #6 u: 13 Ožujka 2012, 17:48:07 »
By the way baš mi je nekidan došla prijava iz Makarske za prekoračenje brzine. Vjerovatno su me slikali negdje. A to je bilo točno onaj dan kad je cjela Dalmacija zametena u snjegu. Oni umjesto da reguliraju i paze na promet gdje je frka, ćuće u autu i naplaćuju kazne. Na dan puta zvao sam Policijsku postaju Makarska i pitao ih kakvo je stanje na cestama u njih, a posebno na cesti koja se penje sa magistrale na Šestanovac za ukljućit se za auto put, a oni mi odgovaraju da neznaju. Toliko od prometnoj policiji.

"U uvjetima nepogode, policija treba da bude na rapolaganju vozacima, gradjanima, da im pomognu, a ne da im jos pristaju na muku"...to je komentar moga poslovnog partnera Holandjanina, koji se je vozio sa mnom, kada nas je prosle godine u uvjetima izuzetnih snjeznih padavina, u 06,00 sati u jutro, nigdje nikoga, ne vidi se rub ceste, zaustavila patrola kod Kljuca da smo isli 52 km/h, a ogranicenje je 40 km/h !!! Uz to nas je "gadjala" laserom-radarom kroz vjetrobran automobila, mada je po Pravilniku o radu policije to nedozvoljeno, a napisao je u zapisniku jos da je palio brisace redovno u smislu ciscenja vjetrobrana!!! Da se upucas od muke, Gestapo, pardon - sud nista nije uvazio na ime zalbe i morao sam platiti 50 KM kazne.