Autor Tema: Novi V-Strom 650  (Posjeta: 3611 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Novi V-Strom 650
« u: 04 Srpnja 2011, 10:03:43 »
Imao sam cast biti medju petoricom ljudi iz Hrvatske (osim novinara) koji su dobili priliku probati novi DL650.

Fantastican dan jucer, trebali ste nas vidjeti kako smo izgledali kad su nam rekli da uskoro idemo u djir.  [smilie=skocko] [smilie=sretan] [smilie=jive]

Ja sam dosad samo jednom nakratko provozao malog Stroma, tako da ga mogu bolje usporediti sa 1000, sto mozda i nije bas mjerodavno, jer su ti motori, iako naizgled slicni, razlikuju u bitnim stvarima (snaga, tezina...).

Uglavnom mene je odusevio mjenjac koji je stvarno odlican, tih je,lagano se salta, milina, imao sam osjecaj da bi se cijeli mogao "igrati" se s njim i da se ne bi umorio. Kvacilo u usporedbi s 1000 je  jaaako lagano, nema otpora, ne treba gotovo nikakva sila da se stisne.
Motor radi jako lijepo, ubrzanja su linerarna, vibracija gotovo i nema, i u svakoj brzini fino ide. Snage u usporedbi sa starim ima nesto vise, ali ne puno. Kod naglog dodavanja gasa ne cupa ruke kao 1000, ali ide jako dobro. Ciklistika je odlicna, moor se stvarno lako vozi.

Kocnice su mi bile najvece izenadenje - bolje koce (i to osjetno) nego moj KLV koji ima prednje kalipere od SV1000 i opletena crijeva. Ne znam sto su napravili, jer su kaliperi ostali isti, vjerojatno je pumpa jaca. Dva prsta su dovoljna u svakoj situaciji, a ABS dava onaj dodatni osjecaj sigurnosti.
U jednom trenutku se upalio kad sam naletio malo brze i morao kociti  na dijelu ceste na kojem je bilo sljunka - nema panike, nema straha.
Sljedeci motor ce mi definitivno imati ABS.

Ergonomija - noge su mi malo vise skvrcene u odnosu na 1000 i imam osjecaj da se ne sjedi "u motoru" kao na 1000, nego na njemu. Volan je blize i to mi odgovara. Ogedala su ista kao na starom Stromu i preblizu su vozacu. To bi vrlo brzo zamjenio sa npr. Aprilijinim ogledalima za Shivera.

Displej sad ima dosta informacija, ali nije mi se bas dojmio.
Brojac okretaja nije puni krug, tako da je kazaljka obrtomjera u normalnoj voznji dosta nisko, a i sama tabla je nakako nize (ili je vozac vise), pa za pogledat okretaje treba vise spustiti pogled, sto u nekim situacijama, ako i kad trebate pogledati, moze biti opasno. Digitalna kilometraza je ok. Pokazivac brzine moze biti u kilometrima ili u miljama i to sami mozete mijenjati.Pretpostavljam da ce od ovoga najvise profitirati englezi koji putuju po Europi, nama bas i nema puno smisla.
Ja sam vise za klasiku i ne bi imao nista protiv da su satovi ostali isti ili barem slicni starima, sa kolicinom informacija sa novog DL650 na displaju.
Najvise mi se svidio pokazivac stupnja prijenosa.

Trailwing gume nisu bas dobre i ne znam zasto su tvornicka ugradnja, jer bi sa nekim drugim gumama drzanje bio bolje.

Od dodatne opreme obavezno treba uzeti ralicu, stitnike za ruke, moze i touring sajba. Nosaci bocnih kofera su malo previse izbaceni prema van i donekle kvare izgled zadnjeg kraja. inace koferi i nosaci su bili  metalni od SW-Motecha (model TRAX) ili plasticni od Hepco & Beckera (model Junior)  Bas me zanima kako ce Givi to rijestiti i hoce li izgledati bolje.

Meni se motor jako svidio, ali...(uvijek ima ali   ;)) ja bi jos snage. Za solo voznju snage ima vise nego dovoljno i tko se misli vecinom voziti sam ne treba traziti dalje. Pod punim opretecenjem (vozac, suvozacica, koferi) bi i dalje bilo ok, ali ne bi bilo dovoljno.

Kako kazu Amerikanci - "There's no replacement for cubic displacement".  :biker2:

Nakon voznje (puni dojmova i adrenalina) smo vise vikali nego razgovarali i usporedjivali velikog Stroma/KLV-a i novog 650.

Uglavnom da su ti motori ljudi novi DL650 bi bio neki fini doktor ili odvjetnik, odmjeren u svemu, ugodnog glasa, stalozen covjek koji eventualno popije casu finog vina uz rucak.
KLV/DL1000 bi bio lucki radnik koji psuje, pljuva, vice dok govori, zvace otvorenih usta i vecinu place ostavi u birtiji, ali koji uvijek bez puno price odradi sve sto treba i nikad se ne zali na posao koji ga ceka.   :big_smile:

Ima nesto slika, ali to cu stavit malo kasnije.

Odg: Novi V-Strom 650
« Odgovori #1 u: 04 Srpnja 2011, 11:21:15 »
Svaka cast, cujemo se za detaljan opis!

Offline V-nor

• **
  • YAMAHA 345 SYC, Malaguti CIAK
« Odgovori #2 u: 05 Srpnja 2011, 00:58:11 »
Uzivancija cijeluuuu nedjelju....  :drinks: [smilie=sretan] [smilie=jive] :joy:

Evo nesto Joke1311 (MEC team) fotki s Rive, a ostale nek servira gospar Jeevoo..  :thumbsup: [smilie=clap]

https://picasaweb.google.com/106575125153262973004/PREZENTACIJASTROMAUSPLITU#

Pretpostavka je majka svih za*eeeba!
Nosite opremu, smanjite gas, doma je netko tko èeka na vas...

« Odgovori #3 u: 06 Srpnja 2011, 09:09:12 »
Slike sa prezentacije

Jedan dio Suzukijevih inzenjera koji su radili na novom DL650

Novinari su odradili profesionalni foto session. Na ovim slikama je Igor Bujanovic , moderator i jedan od pokretaca www.v-strom.hr foruma
On je zasluzan sto smo dobili priliku probati novi DL650. Igore  :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Nas petorica sa V-Strom foruma smo sacekali ekipu na Rtu Kamenjak povise Vranskog jezera gdje je bilo organiziran rucak i odmor odakle smo napravili djir od 30-ak km.

Novinari su se momacki vozili

Pogled s vidikovca

Nakon povratka iz djira

Poslije toga smo sjeli na svoje motore i vozili se sa novinarima do Splitske rive. Tempo je bio prilicno brz.
Jednim dijelom smo se vozili po autocesti i novi DL650 je bez problema isao 180km/h.

Dolazak na rivu

:lol:

Ima jos i dosta slika iz voznje, te nesto snimki sa kamera na kacigama, ali cekam andreja da to obradi i uploada.