Autor Tema: Problemi nakon servisa  (Posjeta: 12576 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Problemi nakon servisa
« u: 24 Lipnja 2010, 20:24:46 »
Unaprijed isprike sto postam ovo u Moto forum, ali mi se cinilo prikladnijim.
Naime, nedavno sam postao vlasnik skuter Gilera Runner 2007. g. koji je presao nesto malo manje od 4800 km (ja sam na to napravio nekih 70 km)
Buduci da je vozilo bilo redovno servisirano, i uz savjet prethodnog vlasnika odlucio sam napraviti servis kako bih mirno spavao.
I tako sam jutros odveo skuter do OVLASTENOGA servisa, popodne ga pokupio i od tada imam problem.
Svaki put kada stanem na uzbrdicu i onda dam gas, motor se pocne gusiti i trokirati jedno 10 sekundi, i onda odjednom "uhvati" i poleti.
Napominjem da prije servisa nisam imao NIKAKVIH problema i da sam bio potpuno zadovoljan radom svog ljubimca.
Ovo je danas bilo sramotno, na kraju sam na Ilinoj glavici morao sici sa motora i gurati ga na semaforima dok nije dosao na ravno.
Ne bih zelio davati negativnu reklamu nikome, samo bih zelio da rijesim svoj problem.
Savjeti?

Odg: Problemi nakon servisa
« Odgovori #1 u: 24 Lipnja 2010, 20:50:06 »
mislim da ti to nije nikakav velik problem,neso ti je vjerojatno zaboravio spojiti,to se isto i meni bilo dogodilo na neosu dok sam ga vozio,nekakva je cjevcica ostala nije bila spojena, neznam tocno ali mi je to bilo rijeseno za 5 minuta! :thumbsup:

« Odgovori #2 u: 24 Lipnja 2010, 21:19:38 »
odeš u taj isti servis i kažeš ljudima kakav imaš problem i oni bi to trebali riješit
CIKLAMA

« Odgovori #3 u: 24 Lipnja 2010, 23:28:20 »
Red bi bio od sevisera da je probao motor,testirao ga prije nego što ga vrati vlasniku  :think:
The Art of Motorcycle.....

« Odgovori #4 u: 25 Lipnja 2010, 00:33:43 »
ma ima svega kod nas,neki dan je čovijek došo kupit akumulator za skuter jer su mu dok je bio na servisu skinuli orginal i stavili drugi koji je trajao par mjeseci a vlasniku nije ni palo na pamet gledat ispod poklopca akumulatora jeli mu ga neko zamjenio.

« Odgovori #5 u: 25 Lipnja 2010, 00:38:49 »
Mislim da je ova tema za sada suvisna na forumu.
To si prvo trebao reci serviseru, pa ako ne ispravi problem(koji mozda nema veze s njim,mozda se samo tako poklopilo )onda nama dragim ljudima prenijeti svoje negativno iskustvo.

« Odgovori #6 u: 25 Lipnja 2010, 01:03:11 »
Hvala svima na savjetima i sugestijama. To da cu otici do servisa se podrazumjeva, samo me zanimalo jeli tko imao slicnih iskustava i jeli mozda zna u cemu bi mogao biti problem.
I ne slazem se sa kolegom da je tema suvisna, svako iskustvo, pozitivno ili negativno je nekome pomoc, ako nista da nauci na kakve stvari treba paziti, nekom je nesto normalno, a nekom opet nije.
Evo recimo ovo sa akumulatorom meni nebi palo uopce na pamet. A slazem se sa kolegom @devetka - u servisnoj knjizici pise da se motor treba probati, ali nebih bio fer da ne kazem da sam u meduvremenu otkrio da se problem desava tek kada motor dode na radnu temperaturu (nesto manje od pola onih crtica koje pokazuju temp). Moguce je da su ga i probali, samo nisu "potrefili" problem, kada je hladan i kada ga tek upalim radi normalno.

Enivej, hvala jos jednom.

« Odgovori #7 u: 05 Srpnja 2010, 10:33:39 »
Kako je jedan od kolega sa foruma primjetio rijec je bila o svjecici.
Sam sam uzeo i ispuhao svjecicu, vratio i sve je normalno radilo.
Moram napomenuti da je ovlasteni serviser prema servisnoj knjizici duzan promjeniti svjecicu i isprobati vozilo nakon servisa. Nista od ovog dvoje nije bilo napravljeno.
Servis je naplacen 172,00 Kn, racun nisam dobio.
Radi se o Moto servisu u Burbonu kojeg drzi gosp. Petkovic.

Pozdrav.

Offline bubson

• KAWASAKI 636
    • http://www.buba-moto-servis.hr
« Odgovori #8 u: 12 Listopada 2010, 09:02:14 »
trun na svjećici nije greška servisera, to se dogodi trenutno, mogao je serviser probati motor, a nakon pet minuta doći trun na svjećicu, pa onda kriv je serviser, nije jednostavno se tako dogodilo i koliko si štivo ispisao mogao si promjeniti pet svjećica :misli:
APN 6s automatsko paljenje   nogom 6 puta sna¾no !!!

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #9 u: 12 Listopada 2010, 19:45:15 »
sve je moguće i serviser nekad i popuši zbog ovakvih blesavih događaja koje on sam i nemoze uzrokovat.

Imao sam slučaj da nakon servisa izmjene ulja-filtera stranka nakon 1000km vrati auto šlepom (u drugi ovl servis) jer je klipnjača pukla i pošamarala blok.karter pa i hladnjak vode  ;D

Treba razumit i stranku ako nije kriva al opet ni serviser nemora bit kriv (ako ima ilja  :mrgreen: )
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

« Odgovori #10 u: 13 Listopada 2010, 22:09:46 »
E zato ja servisiram u Bube :) samo im ostavim za pivu i svaki put mi motor bude tip top i napravljan u najkracem roku :D
 Nebi htio "pljuvat po servisu od Petkovica" ali nekako mi ne uljeva bas ona ekipa dolje povjerenja :S
Odbaci ga do Bube sigurno ce ti odma pomoc i predlozit jos neku sitnicu koju bi mogo napravit na skuteru.

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #11 u: 13 Listopada 2010, 23:09:20 »
...samo im ostavim za pivu...

[smilie=lolroll]

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

Offline ch4

• Yamaha YZF R6
« Odgovori #12 u: 14 Listopada 2010, 14:52:12 »
E zato ja servisiram u Bube :) samo im ostavim za pivu i svaki put mi motor bude tip top i napravljan u najkracem roku :D
 Nebi htio "pljuvat po servisu od Petkovica" ali nekako mi ne uljeva bas ona ekipa dolje povjerenja :S
Odbaci ga do Bube sigurno ce ti odma pomoc i predlozit jos neku sitnicu koju bi mogo napravit na skuteru.

nije pametno vozit skuteric u Bube jer ih on posli servisa isprobaje  jedan vikend na grobniku. buahahahaha  [smilie=lolroll]
Under 1:40:xx pending

Offline bubson

• KAWASAKI 636
    • http://www.buba-moto-servis.hr
« Odgovori #13 u: 16 Listopada 2010, 10:38:30 »
đesi druže vozi li se što ili si batalio ??? :drinks:
APN 6s automatsko paljenje   nogom 6 puta sna¾no !!!

Offline stalker

• *
  • Honda NC750XDG / SH 150
    • ABYSS diving & water sport center
« Odgovori #14 u: 16 Listopada 2010, 17:33:36 »
Ali zato onaj  koji prođe test na Grobniku, taj je nepoderiv. Zna to drug hehe  :drinks:
http://www.renault-klub.hr
 -----------------------------

Bolje izgubiti tren u ¾ivotu nego ¾ivot u trenu!