Iz zvaničnog press atirajala sam izvukao još neke podatke vezane za ovaj model.
Razvoj ovog motocikla je trajao punih pet godina u potpunoj tajnosti. Iza razvoja ovog motocikla stoje dva čovjeka
Clemens Neese i
Frank Fischer, dok je za dizajn zadužen Peter Naumann (on je dizajnirao MZ 1000 S, MZ 1000 SF, BMW C1).
Sam motor ima šest cilindara sa prečnikom svakog cilindra od 68 mm i hodom klipa od 55 mm. To čini radnu zapreminu od 1.218 ccm. Stepen kompresije je 9:1, dok su za disanje zadužena tri ventila po cilindru. Ugao između cilindara je svega 15 stepeni što omogućava konstrukciju jedne glave motora u kojoj se nalaze tri bregaste osovine. Prva bregasta osovina pokreće izduvne ventile prednja tri cilindra, srednja bregasta osovina pokreće usisne ventile prednja tri cilindra i izduvne ventile druga tri cilindra, dok treća bregasta pokreće usisne ventile druga tri cilindra.
Finalni prenos je kaišem, dok je ram aluminijski a prednja viljuška je opremljena štapovima prečnika 50 mm. Što se tehnike tiče vraća se jedno pomalo zaboravljeno rješenje, a to je kompresor. Koliko sam shvatio biće verzija sa drugačije podešenim kompresorom, a za najaču verziju evo tehničkih podataka.
Motor: V6
Zapremina: 1.218 ccm
Snaga: 200 KS pri 8.500 o/min.
Obrtni moment: 150 Nm pri -
Mjenjač: 6 brzina
Max. brzina: 250 km/h
Za kraj evo i prvih snimaka sa premijere