Nakon dugih godina vožnje i mojih oko 100 kg sic ili preciznije rečeno plastika ispod sica je popustila i ispucala u svim pravcima. Vjerojatno ovo nije problem samo kod Stalkera nego i kod ostalih skutera jer svi imaju plastični kostur.

Kako mi je vanjski skaj na sicu i nakon svega još uvijek zdrav žao mi je bilo baciti cijeli sic i za novi prema
riječima bubsona dat oko 700 kn pa sam se odlučio napravit nešto i produžit sicu životni vijek.
Najprije sam skinuo sic i povadio metalne U čavliće ( ne znam kako bi im dao ime) koji su heftericom prikucali skaj na plastični kostur sica. Zavrnuo sam podlogu od poliuretanske pjene i dobi pristup ispucanom dijelu plastike s obje strane.

Nabavio sam komad pocinčanog limadebljine oko 0,5 mm i skrojio ga otprilike preka polukružnom obliku unutarnjeg dijela sica koji je ispucao.
Onda sam se malo bavio ciganskim poslom i uz pomoć čekića ravni lim oblikovao u poluokrugli koji nasjeda na ispucalu plastiku. To je potrajalo, malo kuckaj - malo probaj i kad sam dobio zadovoljajući oblik, lim sam postavio izpod pjenaste ispune tako da prekriva ispucanu plastiku.

Na kraju sam lim zakovicama na više mjesta učvrstio za platični kostur sica i time ga dodatno ojačao.

Potom sam vratio na mjesto pjenastu podlogu i skaj koji sam ponovno zaheftao heftericom kakvu najčešće koristimo za tapiciranje namještaja. Koristio sam municiju od 6 mm jer je i originalna premda nešto jača bila iste duljine.
Sad je sic ponovno čvrst kao kad je bio nov i više se ne uginje pod težinom i ne bojim se da ću kao do sada slomit kakav predmet koji stavim u prostor ispod sjedala.
Eto ako još neko ima sličnih problema i odvaži se napraviti isto, drago mi je ako mu ovim topicom mogu pomoći a za dodatne upite rado stojim na raspolaganju.