Autor Tema: kuća - Orebić - Neum - kuća... bijasmo u tri države  (Posjeta: 4390 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kuća - Orebić - Neum - kuća... bijasmo u tri države
« u: 04 Travnja 2010, 02:17:24 »
Tri države, iha  ...  Elem, već nekoliko dana dogovaram se sa drugom da se provozamo do Pelješca. No, nije htjelo onako kako smo planirali već onako kakva je vremenska prognoza. Na brzinu se zdogovorosimo da odemo u subotu. Taj drug je pozvao još jednog druga u vožnju koji je pozvao još jednog, no i taj je pozvao još jednog ... Dogovor je bio da se nađemo u Risnu (ja i prvopomenuti drug smo iz Budve).  Uglavnom kada smo se se našli u Risnu nismo znali ko sve ide, čekali smo da vidimo ko je koga pozvao u vožnju. Dakle, krenusmo nas dvojica iz Budve i prvo stajanje je Risan

Dolaze prvi od pozvanih

Još ne znamo ko će sve doći. Na kraju se skupilo društvo od osam motocikala koji su bili zaduženi da nose jedanest ljudi. Po prelasku granice (gdje je jedan litvanac baš kulturno ponašao  :roll: , no zahvaljujuću njemu brzo završismo ulazak u Hrvatsku) stadosmo da se dogovorimo kuda

Dogovor pade da idemo do Orebića. Ipak, prije toga stadosmo na pumpu kod skretanja za Orebić (Pelješac) jer Husqvarana ima mali rezervoar. Tu otkrismo da je BMW ubica ...

Sada, da li je ubijen crnogorski ili hrvatski vrabac nije poznto, zbog političkih implikacija daljna istraga je obustavljena. Ja odlučujem da krenem malo ranije da bi stigao da napavim koju fotku Stona (drugi po veličini fortifikacijski objekat na svjetu) i držim ga u ,,crveno'' po onim krivinama kao pravljenim za Pegasa kada u jednoj krivini u sred najvećeg nagiba gasi mi se mašina. Uspio sam da stabilizujem motocikl i da ga parkiram na prvo proširenje. Iskren da budem, prepao sam se. Pokušavam da upalim mašinu ponovo kada u tom momentu nailazi ostatak grupe, ja još uvjek pod stresom ne stižem da im signaliziram da nisam stao radi slikanja, no, stade zadnji u grupi. Utvrdih da je kvar uobičajan (inače, fabrička greška kod modela Pegaso), odnosno da se odlemio jedan od kontakta na bravi. Znam šta treba uraditi, ali nemam odgovarajući imbus ključ. Tada nailaze Suzuki V-Strom, BMW GS i Kawasaki KLV koji ne pripadaju našoj grupi. Od kolege iz Dubrovnika (vozi Kawaski KLV) sam uzeo imbus ključeve i ovdje se zahvaljujem kolegi iz Dubrovnika. Privremeno je taj kontakt rješen da se spaja ručno

Usljedila je daljnja vožnja odličnim putem do Orebića (postoje i saobraćajni znakovi koji kažu ,,krivine naredna 3 km   :cool2:  ). U Orebiću se popilo piće gdje shavtamo da smo gladni i da bi taj ritual mogli obaviti u Bosni i Hercegovini (Neum). Vrjeme je za polazak

« Zadnja izmjena: 04 Travnja 2010, 02:32:36 od wulfy »

Odg: kuća - Orebić - Neum - kuća... bijasmo u tri države
« Odgovori #1 u: 04 Travnja 2010, 02:19:55 »
Povratak krivudavim putem sa odličnim asvaltom, no, još nismo napustili Pelješac a opet se mora stat da se dolije gorivo. Ovoga puta i ostali koriste priliku

dok su ovi što voze BMW (dva komada) ignorisali i ovu pumpu. Sa te pumpe pravo do pumpe na raskrsnici Dubrovnik-Orebić-Neum. Naime Husqvarana je zaštekala. Pošto gladni ne možemo da razlučimo šta je najbolje raditi odlučujemo da se Husqvarna ostavi na pumpi da se ohladi, a mi pravac Neum na ručak

Kada napunismo stomake usledio je povratak istom rutom. Naravno zastajemo na pumpi gdje je krenuo pregled

i gdje je utvrđeno da može da se vozi do Kotora, naravno neki su opet iskoristili priliku da tankuju

a i mene su uslikali, pa ako kome treba ova slika da prepada djecu ili tako nešto neka je slobodno iskopira  :mrgreen:

Uslijedio je povratak i neočekivano velika gužva u saobraćaju do čilipa. Prelaskom granice krenuli smo kući (valjda svako svojoj) i onda se grupa razbila.

U svakom slučaju lijep đir (485 km) lijepa grupna vožnja po lijepom danu. Još jedanput, hvala kolegi na drumu  :drinks:

« Odgovori #2 u: 04 Travnja 2010, 03:05:46 »
Super ekipa! a đe su slike Stona?

Offline Nix

« Odgovori #3 u: 04 Travnja 2010, 06:15:00 »
Znam,mahali ste mi danas u konavlima prtije granice.Svi odreda  :sarcastic:
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #4 u: 04 Travnja 2010, 08:02:26 »
Drago mi je da si brzo uspio rijesiti problem  :thumbsup:

« Odgovori #5 u: 04 Travnja 2010, 08:39:47 »
Lijepo  :thumbsup:
S tobom uvijek nekih događaja, al ovo je bilo kao test za moto časopis, Husqvarna crkla, Bmw najmanje troši, Pegaso ima manu da se odlemi kontakt...  :good2:
...

Offline f6

« Odgovori #6 u: 04 Travnja 2010, 09:22:38 »
Poanta....nema do Japanca............ :heat: :paper: :fire:
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #7 u: 04 Travnja 2010, 10:09:19 »
Odličan đir.. vidio sam vas na povratku iako su neki zaostajali  [smilie=lol]
Eto sad ti je vrijeme da promjenis motor  :joy: :mrgreen:

P.S. Ona R46 yamahica.... jel lik prvi vlasnik il je bila od jednog naseg forumasa iz HN-a
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #8 u: 04 Travnja 2010, 11:57:10 »
Tada nailaze Suzuki V-Strom, BMW GS i Kawasaki KLV koji ne pripadaju našoj grupi.

Hm... koja su ovo trojica  :big_smile:

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

« Odgovori #9 u: 04 Travnja 2010, 12:39:51 »

Super ekipa! a đe su slike Stona?

Prije Stona je bio kvar, ostatku ekipe smo poslali poruku da nas čekaju u Orebiće, te sam po završenoj popravci pošao do orebića ne zaustavivši se u Stonu  ???

Poanta....nema do Japanca............ :heat: :paper: :fire:

Jes' pa onda da bude dosadna vožnja  :biker2:

Lijepo  :thumbsup:
S tobom uvijek nekih događaja, al ovo je bilo kao test za moto časopis, Husqvarna crkla, Bmw najmanje troši, Pegaso ima manu da se odlemi kontakt...  :good2:

Onda da se doda i da je Triumph Speed Triple najviše privlačio pažnje gdje god da se parkiramo  :yes:

Odličan đir.. vidio sam vas na povratku iako su neki zaostajali  [smilie=lol]
Eto sad ti je vrijeme da promjenis motor  :joy: :mrgreen:

P.S. Ona R46 yamahica.... jel lik prvi vlasnik il je bila od jednog naseg forumasa iz HN-a

Da, kupljena je u HN  ;)

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #10 u: 04 Travnja 2010, 12:46:59 »
Evil_Zo  :!:

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #11 u: 04 Travnja 2010, 15:06:49 »
ima bit da je njegova ex
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

« Odgovori #12 u: 04 Travnja 2010, 18:49:47 »
Jes' čovjek prešao na KTM (Evil_Zo)

Offline vtx

« Odgovori #13 u: 04 Travnja 2010, 21:13:06 »
A j... ga nisam bio doma da vas ugostim, dolazim 25ti. cetvrtog pa ako vas put open nanese najavite se pa da svratite na  :drinks: ja sam evo ovdje sa jednom nesrecom iz Risna, Kaludjerovicem pa ako ga tko pozna eto pozdravi i od njega. Svaka cast pa se valjda jednom i vidimo, by the way reportaza je odlicna... :cool2: