Autor Tema: S R A M O T A!!!!  (Posjeta: 16376 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

S R A M O T A!!!!
« u: 02 Ožujka 2010, 21:01:49 »
Poštovanje ljudi. mogu reć da sam dosta lurko po forumu, ali mislim da je vrijeme da i podjelim nešto s vama jeli. Da se vratim na bitno;
Dakle kao freški vozač skutera po gradu trebao sam kupiti bokun kacige za glavu. Dakle kao potpuna neznalica uputio sam se u butigu na babinom kuku, nepotrebno je reklamirati sad i zato namjerno neću napisati ime. Znači zatražio sam kacigu za SKUTER napomenuvši da ne želim nikakve kacige po 1000 kuna, ništa profi jer meni to ne treba, meni isključivo kaciga treba da zadovoljim te zakonske uvjete i da imam kakav takav štit za glavu. Normalo ljubazan prodavač mi je ponudio kacigu od cca 250 kuna nakon mog upita. Ja sam kacigom prezadovoljan i dan danas. Međutim događa se da me danas zaustavlja policija. Nakon pregleda papira murjak mi gleda kacigu i pita me gdje je znak da je prošla  homologacijiu??? Iskreno prvi put čujem za taj izraz, međutim kaciga to nije prošla i kao takva je neadekvatna!!! Za nagradu sam dobio kaznu od 1000 kuna!

Dakle zanima me jeli mislite da je u redu od prodavača šta mi je tu kacigu prodao a pritom mi nije niti napomenuo da kaciga nije prošla te potrebne ateste te da mi s takvom kacigom prijeti eventualna kazna? Zašto mi pri kupnji nije napomenuto to? Ne vjerujem da on to nije znao, već je vjerojatno da mi nije to htio napomenut jer bi mu to vjerojatno odbilo mušteriju, u svakom slučaju jadno!

živjeli ljudi! :drinks:

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
Odg: S R A M O T A!!!!
« Odgovori #1 u: 02 Ožujka 2010, 21:13:14 »
Opa! Znači počeli su gledat homologaciju za kacigu... pohvalno.

Ovo mi je prvi put da to čujem. U svakom slučaju teško da ćeš naći jeftinu kacigu (250 kn?!?) a da ima homologaciju.
Pošto si freški skuteraš pretpostavljam da ne znaš previše o kacigama i slažem se da te u tom slučaju prodavač trebao upozorit na homologaciju.

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #2 u: 02 Ožujka 2010, 21:18:37 »
Što je prodavač mislio i koje su mu namjere.... nebih o tome... a dal je dužnost upozorit kupca,....mislim da jest al opet onda kako moze prodavat nesto bez homologacije...dakle tu je cjela zavrzlama oko toga sad. On je prodavao robu koju je mogao legalno nabavit (kupi se od uvoznika za hr il dealer-a) dakle svi ono onda prodaju škart...al balkkanci smo kaj ne :thumbsup:

A taj milicijot.... mislim da ti je trebao oprostit kaznu....
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline Dado

• *
« Odgovori #3 u: 02 Ožujka 2010, 21:21:07 »
U Louisa isto možeš kupit kacige bez homologacije, dakle nema veze sa Balkanom  ;)

« Odgovori #4 u: 02 Ožujka 2010, 21:22:17 »
U Louisa isto možeš kupit kacige bez homologacije, dakle nema veze sa Balkanom  ;)

Dado ne pi#di, Austrija je centar balkana.

Offline Dado

• *
« Odgovori #5 u: 02 Ožujka 2010, 21:23:59 »
Trebo si dosad naučit da je Louis njemačka firma  :mrgreen:
Balkan do Baltika  :big_smile:

« Odgovori #6 u: 02 Ožujka 2010, 21:24:54 »
Svi smo mi balkanci!!!  [smilie=lolroll]
Dezurni kamikaza !!!  A.K. ZUPA DUBROVACKA
MK Dvije Rote

« Odgovori #7 u: 02 Ožujka 2010, 21:27:31 »
Sto se tice kaciga zakon je tu potpuno jasan i u zakonu je opisano kakvo treba kaciga izgledat Uostalom za 250 kn nemozes ni ocekivati da je kaciga homologirana

Stavio sam vec jedan put ali cu ponoviti
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/273328.html

Btw kaciga se ne kupuje da se ne plati kazna nego da spasi glava

« Odgovori #8 u: 02 Ožujka 2010, 21:37:18 »
Trebo si dosad naučit da je Louis njemačka firma  :mrgreen:
Balkan do Baltika  :big_smile:

Jeli mi ovdje pricamo o homologaciji ili o balkanu?

Ma skroz mi je nevjerovatna prica da je gunjas gledao ima li kaciga homologaciju???Zar ta kaciga toliko lose izgleda???
Na kraju krajeva , kad je vidio da nema bio bi red da je upozorio mladica na taj detalj i pustio ga bez kazne.

E sad za vlasnika kacige, kad kupujes kacigu, kupujes je radi svoje sigurnosti , a ne radi policije.
Ne znam cemu sad kukanje , kao sto si rekao trazio si najjeftiniju kacigu.
Sto si ocekivao za 200 kn, da ima antifog, napravljena od karbon/kevlar,skidiva i periva unutrasnjost, i D-ring,naravno i homologaciju.

E

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #9 u: 02 Ožujka 2010, 21:37:48 »
Pošto je novopečen  nije imao na umu homologaciju a kamoli spoj 250kn & homologacija nema sanse.

Jebg....sad ces bit pametniji,nažalost sa 1000kn manje u đepu  ;)

Sad kakva bi se mogla žalba napisat...to bi se trebalo  raspitat....

Dado..da, ima gore kaciga bez homo al eto koja zemlja dopušta kacige bez homo?
đasminovu ju-es-ej nespomonji :mrgreen:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

« Odgovori #10 u: 02 Ožujka 2010, 21:42:40 »
Pošto je novopečen  nije imao na umu homologaciju a kamoli spoj 250kn & homologacija nema sanse.

Jebg....sad ces bit pametniji,nažalost sa 1000kn manje u đepu  ;)

Sad kakva bi se mogla žalba napisat...to bi se trebalo  raspitat....

Dado..da, ima gore kaciga bez homo al eto koja zemlja dopušta kacige bez homo?
đasminovu ju-es-ej nespomonji :mrgreen:

Ako je maloljetan to se rjesi jako jednostavno da ne plati ni kune
Svaka zemlja dopusta kacige bez homo samo mora biti vidljivo istaknuto na prodajnom mjestu da nije za cestovnu upotrebu  ;)

« Odgovori #11 u: 02 Ožujka 2010, 22:21:28 »
jok...takva je samo za grobnika  [smilie=lolroll]....stavi na glavu kacigu za onoliko novaca koliko mislis da ti glava vrijedi...to ti je moja poruka...
For some there's therapy,
for the rest of us there's Motorcycles

BMW is like Beethoven.
Buell is like Jerry Lee Lewis.
You can't dance to Beethoven.

« Odgovori #12 u: 02 Ožujka 2010, 22:23:38 »
jok...takva je samo za grobnika  [smilie=lolroll]....stavi na glavu kacigu za onoliko novaca koliko mislis da ti glava vrijedi...to ti je moja poruka...

Pa onda tvoja i ne vrijedi bas puno  :mrgreen:

« Odgovori #13 u: 02 Ožujka 2010, 22:31:21 »
pa zar su poceli i kacige provjeravat, to vjerojatno vrijedi samo za one kacige takozvanje šljemove,sto i kostaju 200kuna,nevjerujem da ce sad bas provjeravat svaku kacigu :paranoid: uostalom to i nije kaciga nego šljem, neznam dali si i ti to imo na glavi???

« Odgovori #14 u: 02 Ožujka 2010, 22:55:12 »
Koliko para toliko i muzike,Safety First  :thumbsup:
The Art of Motorcycle.....