Autor Tema: Neka nepisana pravila koja bi oni što ih neznaju trebali naučiti  (Posjeta: 2075 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline f6

Postoje neka, nazovimo ih, pravila koja nigdje ne pišu ali ih se pridržavamo. Drugi naziv za takva pravila je "uzance". Jedan današnji događaj me potaknuo da započnem ovu teme. Vjerujem da je veliki dio vas imao trenutaka kada im je javljeno ili su trebali nekome javiti da se njegovom bližnjem nešto loše dogodilo. Danas je postojao takav trenutak i jedna mlada osoba je na neprimjeren način javila svojoj poznanici da joj je najbliži član porodice imao prometnu nezgodu. Da se razumjemo, ne želim ovdje nikoga prozivati radi toga, samo želim mladim ljudima savjetovati kako će to učiniti jednog dana ako se nađu u takvoj situaciji.
Kao prvo ukoliko imate saznanje o nekoj nezgodi, jedino je važno odmah javiti hitnoj medicinskoj pomoći i policiji. Svima ostalima nije žurba jer oni s preranom i djelomičnom informacijom dobiju samo napad panike i straha. Dakle,porodicu unesrečenoga treba obavještavati onda kad se imaju konkretnije informacije o stanju unesrečenog. Kao drugo, uvjek je dobro da porodici unesrečenog informaciju o nesretnom događaju i stanju unesrečenog prenese neko ko im je blizak ili još bolje neki član rodbine s kojim unesrečeni ima bliske odnose. I na kraju, ono najvažnije. I kod najbezazlenije nezgode porodicu ne obavještavati putem telefona nego pronači načina kako da im se to, uz zadovoljenje prethodnih pretpostavki, reče u direktnom kontaktu.

Još jednom molim da se u ovom tekstu nitko ne nađe prozvan nego da iz ovoga izvučemo pouku za ubuduče. Osim toga tema se može nastaviti i sa drugim uzancama u neobičnim situacijama.

P.S. Molim da se po temi ne pišu zajebancije
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

Odg: Neka nepisana pravila koja bi oni što ih neznaju trebali naučiti
« Odgovori #1 u: 28 Srpnja 2009, 22:37:53 »
Evo malo jedna lijepa uzanca, više njih! Samo da razbijem postove od f6!

4 najvažnije male riječi,
lako je od srca iskreno reći,
one su samo zato male,
da bi u naša srca stale.

Dobrog su srca najbolji gosti;

...molim, hvala, izvoli, oprosti...
  :flag5:

:old:

:thumbsup:
...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

Offline aurellie

« Odgovori #2 u: 29 Srpnja 2009, 11:02:42 »
Uh, prepoznah se 100%  :( To sam bio ja i napravio sam pizdariju. Žao mi je eto tad nisam razmišljao jer je i mene uhvatio strah i panika kad sam čuo sirene i kad mi je prijatelj javio da se na ratcu dogodila prometna i da je sudjelovao motor lokalnih tabela. Kasnije sam i ja sve saznao kad su se vratili moji vatrogasci u slano, što se i kako dogodilo pa sam se malo ohladio, ali tad više nema povratka u prošlost pa da postupim drugačije... :oops:

The machine spirit is with me!

Offline V-nor

• **
  • YAMAHA 345 SYC, Malaguti CIAK
« Odgovori #3 u: 29 Srpnja 2009, 14:37:29 »
OK.  :doh:

Desi se.... ali ne bi se nikako smjelo ponoviti.
Zna se ko je umijeshan, a koliko sranja izazovu djelomicno provjerene informacije.

Danas sam napravila nesto slicno po tipu, ali jako razlicito po poslijedicama - jer sam
TRCALA PRED RUDO!

Lekcija naucena!

Valjda je jarcima tak'i horoskop ovih dana....  :think:
Pretpostavka je majka svih za*eeeba!
Nosite opremu, smanjite gas, doma je netko tko èeka na vas...

« Odgovori #4 u: 29 Srpnja 2009, 15:02:10 »
 :thumbsup:
Dobra tema
...

Offline doktor

• **
« Odgovori #5 u: 29 Srpnja 2009, 15:03:28 »
Upravo sam se vratio iz bolnice gdje sam sa vrata vidio Dada i pozanimao se o njegovom medicinskom stanju. Ozlijede su teske , ozbiljne, hvala Bogu ne i fatalne sto su i mogle biti s obzirom na nesrecu. Dado je dobrog morala i mentalnog stanja s obzirom na potres mozga i tezinu povreda koje je zadobio.Razgovor i posjete ga pomalo zamaraju -prije dvanaestak sati je bio podvrgnut teskom i kompliciranom operativnom zahvatu i zahvaljujuci svom dobrom zdravstvenom stanju i fizickoj kondiciji samu operaciju je herojski podnio,ali ipak molio bih da ga postedimo posjeta i telefonije za neko vrijeme. Nasa ce mu pomoc biti najpotrebnija za tjedan ili dva kada pocne dosadna i teska rehabilitacija

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #6 u: 30 Srpnja 2009, 09:28:19 »
Nasa ce mu pomoc biti najpotrebnija za tjedan ili dva kada pocne dosadna i teska rehabilitacija

Ovo si odlicno rekao.....

Offline Ana

« Odgovori #7 u: 30 Srpnja 2009, 22:11:24 »
Uh, prepoznah se 100%  :( To sam bio ja i napravio sam pizdariju. Žao mi je eto tad nisam razmišljao jer je i mene uhvatio strah i panika kad sam čuo sirene i kad mi je prijatelj javio da se na ratcu dogodila prometna i da je sudjelovao motor lokalnih tabela. Kasnije sam i ja sve saznao kad su se vratili moji vatrogasci u slano, što se i kako dogodilo pa sam se malo ohladio, ali tad više nema povratka u prošlost pa da postupim drugačije... :oops:
Relja, ne zamjeram ti ništa, znam da voliš i Dada i mene i da je bilo iz najbolje namjere. Preživila sam  ;)..jedva ..al jesam... ;)
Sad znaš za ubuduće, mlad si..na greškama se uči  [smilie=kiss]

I samo još da vam se svima zahvalim na svemu i ispričam onima kojima nisam odgovorila na poruku ili poziv, ne znam gdje udaram...
Kad budem sigurna da je sve dobro prošlo probat ću napisat nešto suvislo...