...evo sam se malo ponovija ili boljerečeno dobio sam na test i u trajno vlasništvo kacigu VEMAR Eclipse Doviziosa Replica 09....
firma Global PIAGGIO grupacija i Siniša Juraga čovjek koji je pokernuo VEMAR CUP na Grobniku omogučila mi je da testiram ovu vrhunsku kacigu na putu koji je predamnom....da na put ne odem baš bez ikakvog testa danas sam sjeo na moju Suzu i napravio 100 km po uvjetima 4 godišnja doba

....naime bilo je sunca kiše hladnog i vručeg vrimene ......a i potres me uvatija u Makarskoj

hahhahahah.....
....kada sam prvi put vidi kacigu odma sam reka da je to SHOEI ali nije .. konstruira ju je čovjek (Tommy Hasagawa) koji je do nekidan bio glavni tehničar u SHOEI timu za kacige ....
.....uglavnom prvi utisci su stvarno fenomenalnooooooo....kaciga ima extra meku unutrašnjost i vrlo ugodnu za lice nema nikakvog magljenja niti na cvikama koje sam nosio ispod kacige....aerodinamika je nevjerovatna kaciga je mirna i na 170 km/h isto ka da motor stoji ...uostalom ne bi se ova kaciga vozila na GP da nije aerodimanika vrhunska....s obzirom da je ovo po karakteristikama ipak trkača kaciga očekiva san da če biti bučnija ali neeeeee ...kaciga je čak "tiša" od kacige koju sam do sad nosio a to je NOLAN N-84....
...svidilo mi se što se otvori za ventilaciju vrlo lako otvaraju i sa rukavicama i ne "zvižde" kad su otvoreni....
...težina kacige je 1390 gr +/- 50 i izrađena je kao trokompozitna a karbon je jedan od njih što se odrazilo na ukupnu težinu...zanimljivo je da unutrašnjost kacige možete prilagoditi svom licu naime debljna unutrašnjosti se može posebno kupiti sa raznim debljinama do 5 mm....
......cijena ove kacige je oko 3200 kuna ali sada na akciji je "samo" 2100 kuna tako da ako imate namjeru kupit kacigu za stvarno malo love a jako visoke kvaliteet mislim da če te je baren probat stavit na glavu ....
....kad se vratim s puta imat ču sigurno još neke detalje bili pozitivni ili negativni sigurno ču ih napisat....

........

.......

........