Autor Tema: registracija scootera od 50ccm  (Posjeta: 12410 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
registracija scootera od 50ccm
« Odgovori #15 u: 09 Travnja 2006, 12:53:59 »
zato i pricamo o elektronskim blokadama zbog Policijskih sačekuša [smilie=pandur]
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

NENO
« Odgovori #16 u: 09 Travnja 2006, 20:50:40 »
Pa skontao sam ja , ali puno je davati 100e za blokadu ,
moglo bi se nesto kemijati oko struje onda u garaži , kućne radinosti ,
ali bila bi shema kad bi i to sve radilo na prekidač , a ne kasnije rastavljati struju i drugo  :dontknow:
AUTO VUÈA ©KORPION METKOVIÆ 091/883-4866

« Odgovori #17 u: 09 Travnja 2006, 23:33:58 »
pa najlakše bi bilo stavit negdje prekidač na skriveno mjesto pa kad te zaustavi policija i žele mjerit brzinu ti isključiš skuter na taj prekidač i praviš se da više ne može upaliti [smilie=siren]
color=red]Baba Zanetti[/color]

« Odgovori #18 u: 10 Srpnja 2006, 03:01:47 »
Kad skineš sve drugo, onda zakon kaže ovo:
   »moped« je motorno vozilo s dva ili tri kotača čiji radni obujam motora nije veći od 50 cm3 i koje na ravnoj cesti ne može razviti brzinu veću od 50 km na sat,

To je bit. Ide li brže, onda je motocikl, ali da bi bio motocikl mora zadovoljiti i druge uvjete, (>50ccm!) koje skuter vjerovatno neće zadovoljiti. Dakle, onda nije skuter, ali nije ni motocikl, pa samo zakonodavac zna koji kokot onda jest. čuo sam da su dolazili sa blokadom koja je dopuštala 25 km/h max!! I naravno, to prolazi... ha?!?

dUbO
ko laže koza, lažem i ja...

« Odgovori #19 u: 10 Srpnja 2006, 08:16:30 »
Citat: "grga"
znaci dovoljno je vratit onu sajbu na variomat :)  :thumbsup:

2 sajbe ako je Runner u pitanju jer ici ce ti ponovo preko 55 sto nije dopusteno!  :roll:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #20 u: 10 Srpnja 2006, 08:29:51 »
ne šajbe nego piksne :wink:
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

« Odgovori #21 u: 10 Srpnja 2006, 09:20:21 »
Citat: "dUbO"
čuo sam da su dolazili sa blokadom koja je dopuštala 25 km/h max!! I naravno, to prolazi... ha?!?

u nekim zemljama, ako ti je blokada do 25km/h, ne trebas ni registrirati moped/skuter, onda se vodi kao bicikl sa pomocnim motorom...

« Odgovori #22 u: 10 Srpnja 2006, 17:48:48 »
Ni romobil ne ide ispod 25 km/h kad se dobro zaletis... niz Orsulu!  :P
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

PRRRRRRRRRRRRRR
« Odgovori #23 u: 10 Srpnja 2006, 18:31:46 »
Da vam nešto spjegam: nije 40 na uru malo, ma nije ni 25, stigne se u Grad i tako, ali ljudi, pa za 40 na uru sam odvrnio gas do daske.... NRG je činio Prrrrrrrrrr po Vojnoviću da se sve okretalo za manijakom!!! To je zaj... i zato se pitam kako je zakonodavac smislio vožnju pod punim gasom, a 50 na sat?? Kao ulični teror prolaznika, ili dok te neki starosjedilac nekog kafića ne gađa bocom, jerbo je moro prekinut čakulu sa zgodnom cic...??

Iako, priznajem, imam neke sumnje, Laske je petljo i oko auspuha, pa zato sa jednom šajbom ide prebrzo... KO će kome, nego svoj svome!! (i sramno je uzo 100 kn za posudit 2 šajbe, da će on i onaj Hik to popit... u sokovima, nadam se!!! Naravno, kad ga puste iz one gori ludare u kojoj je sad!)

dUbO

Offline aurellie

« Odgovori #24 u: 10 Srpnja 2006, 18:35:32 »
Stavljanjem šajbe motor nakon određene brzine počne vrtit u prazno, nema auspuh nikakve veze s tim i to ce ti bit tako sve dok ne stavis elektronsku blokadu.
Zasto se jednostvno ne moze ogranicit sajla od gasa?

The machine spirit is with me!

e, ne??
« Odgovori #25 u: 10 Srpnja 2006, 18:57:46 »
Zlatko, (Zlatko, Zlatan?) nije baš tako, ili nisi skonto?? Dakle dotični je davno petljo po auspuhu i PODIGAO brzinu! Dakle i sa tvorničkom šajbom, prstenom, piksnom, ama cjevi, recimo, NRG ide preko 50 na uru. I onda treba dodat još jednu, iliti samo jednu, ali dužu! Znači naći pravi komad cjevi, pa kidat fete dok nađeš pravu za 55 km/h... Onda napraviš 5-6 komada, daš ih timu Laske/Superhik i oni ti to prodaju ovima koji nisu članovi, pa da viš love!!! Biznis, a?

Offline aurellie

« Odgovori #26 u: 10 Srpnja 2006, 19:14:12 »
Samo je odrezao onu cijev  :mrgreen:  A šajbe...svaka je različita, jer je svakom skuteru drugačije potrošen remen, valjčići...tako da neke univerzalne formule nema, nego ti je sve po principu pilaj pa vidi koliko ide... :wink:

The machine spirit is with me!

a-a
« Odgovori #27 u: 10 Srpnja 2006, 19:48:34 »
Ma ne, Aurelie, afitaš 2 manualca koji ti stave cjev na variomat, zujiš do tehničkog ko mlažnjak, onda je kad prođeš skinu, pa se nadaš da neće počet mjerit brzinu nasred ceste iz zasjede!!

Ako počnu, strašno me gusta ono: stavi prekidač na tajno mjesto, pa neka ga murja upali, ako može!!! Crko, pa gotovo!! Istina, ako ti ga daju, moraš gurat dok te vide..., ali iza bogena: SKOK NA NJEGA I MAGLA!!!

A, da, nekad smo neke probleme rješavali sa luster klemom na sajli! Tko je pogledao može  li što tako?