Subota jutro, kasnim kao i obično. Jablanica, Maksumić, i neka vozila Du tablica. Kombi, s nekim čudnim natpisima

Uđem u restoran a tamo ekipa proždrljivaca

Vidim prevladavaju Prikaze pa priupitam gdje im je veliki expepsi. Kažu; stoku sitnog zuba poslao izrana kombijem a on će kad se naspava s lemuzinom i privatnim vozačem. Lijepo bogami, kažem

Tako pravi predsjednici ne rade.

Ali to nije moj problem

Kažu, da su se čekajući mene malo zabavili

a ja odmah tražim objašnjenje natpisa na kombiju. Nisam dugo čekao

Mi smo odbili hranjenje tako da smo se brzo uputili prema Sarajevu, odnosno ja i mama prema Ilidži. Prije odlaska u hotel neizbježan posjet restoranu Brajlović u centru Ilidže

Dok čekamo hranu idem oprati ruke. Mislim da je u Dubrovniku veoma teško pronači ovakav WC

Uskoro stiže klopa. Naručili smo dvije porcije ražnjića; biftek ražnjić i ražnjić od medaljona. U porciji dobijete sve, meso u lepinji, razno povrče, kupus i zelenu salatu te ražnjić krompira. Cijena porcije je 20 KM, odnosno 80,00 KN.

Navečer ja, mama i Vedro testiramo čevape kod Hodžića te kolače u slastičarni Sara i odlazimo u Operu na zagrijavanje. Sad Vedro za svoju mamu ima i materijalne dokaze da je bio u Operi

Unutra ekipa već zagrijana

A uskoro se i voljeni Predsjednik pojavio

Naravno, svi su jedva dočekali da mu pokažu svoju ljubav

Odlazi se u Slogu. Ogromna gužva. Mislim da organizator slijedeće godine mora zakupiti veći dio prostora

O događanjim za vrijeme party-a nek napišu neki kompetentniji.

Jutros neizbježan shoping ( baklavice, pite i bureci), kavica na Baš čaršiji

i veći dio ekipe prema Gradu. Jadranko i Gina ostaju još malo s nama. Ukrcamo Emirovu suprugu i maloga pa se uputismo na Trebević, planinu na kojoj je Olimpijska bob staza. Osim toga kažu da je najljepši pogled na Sarajevo s Trebevića

Ustvari bolje reči da smo posjetili ostatke bob staze. Ovdje niko više neće bob provozati, ali kreativci su pronašli dobro mjesto za iskazivanje crtačeg talenta

Uh, od planinskog zraka se brzo ogladni. Ali nismo mi bez iskustva, spremili smo se mi

U grad smo se vratili kroz staru Mahalu

Emir i ekipa odoše doma, Jadranko i Gina za Konavle a ja i mama još nočas u Sarajevu a sutra za Zagreb.
Za kraj sam ostavio, ne baš najbolju, grupnu sliku ispred Opere i već tradicionalan izraz nakon izleta u Sarajevo: PONOVILO SE!!!