Nisam ja rekao da je V-Strom los, cak naprotiv, ajde da opisem situaciju:
Vozim Strom oko zaliva, upoznajem se sa njim, i onda ajde da ga zavrtim na put Kotor-Trojica.
Da opisem put: uzbrdica, prvo ide lijeva serpentina, pa onda ,,S'' krivina (prva desna druga lijeva) sa malim radijusom,
onda ide pravac od 500-ak metara, potom ,,S'' krivina (prva desna, druga lijeva) sa blagim radijusom,
pa ostra lijeva krivina, poslije koje slijedi serija od 5 ostrih krivina sa svaka sa razlicitim radijusom,
potom ide desna serpentina koja ima najmanji dozvoljeni radijus za magistralni put...
Strom ulazi u prvu serpentinu, jos uvjek u nagibu na izlazu iz krivine mogu da odvrnem gas, ,,S'' krivinu prolazi neocekivano lagano (s' obzirom na tezinu), i na pravcu pratim kazaljku brzinomjera (100, 120, 140, 160).
Sledecu ,,S'' krivinu prolazi prilicno agilno, smjesak mi na licu, onda moram odlucno da kocim prije ostre lijeve,
kocim, kocim, a smjesak mi se skida sa lica, ipak, bacam ga u nagib, i potom seriju ovih krivina odvozim bez saltanja...
Pegaso ulazu u prvu serpentinu vecom brzinom, posto na pomiso pada u krivinu u ,,S'', zavoju grabi daleko ispred Stroma,
Do tada se odusevljavas kako V-Strom ide iz krivine u krivinu, a onda probas Pegasa.
pravac, brzinomjer pokazuje 100, 110, 120, 130,... Strom hita naprijed, Pegaso sa istom lakocom prolazi ,,S'' krivinu,
kocenje pred ostru lijevu, nema problema, a vec u sledecem momentu lezi u krivini koju prolazi vecem brzinom,
potom ide serija krivina koju Pegoso savladjuje bez problema uz veci prosjek, ali mora se raditi mjenjacem...
U V-Stromu je agregat iskoristiv u rezimu od 3.000 o/min.do skoro 9.000 o/min., ako hocete sport treba ga drzati iznad 5.000 o/min, ako padnu obrtaji ispod 3.000 o/min. nije problem, i dalje nema vibracija, i V-Strom linearno vuce.
U Pegasu agregat je iskoristiv u podruciju 3.000 o/min do 6.000 o/min. sto je mnogo manje podrucije rada, a jos veca ,,nepovoljnost'' je sto se u Pegasa obrtaji nesto brze nabiraju (ili je to moj subjektivni osjecaj). U ostroj voznji trebalo bi drzati obrtaje iznad 4.000 o/min. Iz ovoga slijedi da se na Pegasu mora vise raditi mjenjacem.
Najvise motorin koristim u Crnoj Gori, a u MNE su najcesci putevi sa krivinama manjeg radijusa i tu mi Pegasova ciklistika i bolje kocnice vise dolaze do izrazaja. Na putevima gdje su radijusi krivina manji ne primjeti se ta razlika u ciklistici. Zastita od vjetra mi nije imperativ. Opet, kada hocu, volio bi da je motorin spreman i za duge ture.
Iz svega ovoga sam ja zakljucio da V-Strom ne bi MENI bio odgovarajuci motocikl poredjujuci ga sa Pegasom.
Naravno, ovo sve sam napisao zeleci da podjelim moje iskustvo sa nekim ko razmislja o ova dva motocikla.
Mozda nekome moje iskustvo bude dodatni razlog za kupovinu V-Stroma, iako ja preferiram Pegaso, nebitno.
Zasto razmisljam o nekom drugom motorinu kada je Pegaso tako dobar?
Pa, covjek je proklet, pa uvjek zeli vise... Volio bi nesto vise snage (eh, da mi je Pegasova ciklistika i V-Stromov agregat

)