Autor Tema: Aprilia Pegaso 650 vs. Suzuki V-Strom 650  (Posjeta: 20356 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Aprilia Pegaso 650 vs. Suzuki V-Strom 650
« Odgovori #15 u: 23 Prosinca 2008, 22:29:16 »
Jeeves ti je sve točno rekao :thumbsup: Mali Strom je odlično pogođen motor i sigurno odličan izbor. Na žalost probao sam samo staru Apriliu ali po onome što čujem ipak Strom :D
Sail la vie

« Odgovori #16 u: 24 Prosinca 2008, 10:29:59 »
Nisam ja rekao da je V-Strom los, cak naprotiv, ajde da opisem situaciju:

Vozim Strom oko zaliva, upoznajem se sa njim, i onda ajde da ga zavrtim na put Kotor-Trojica.
Da opisem put: uzbrdica, prvo ide lijeva serpentina, pa onda ,,S'' krivina (prva desna druga lijeva) sa malim radijusom,
onda ide pravac od 500-ak metara, potom ,,S'' krivina (prva desna, druga lijeva) sa blagim radijusom,
pa ostra lijeva krivina, poslije koje slijedi serija od 5 ostrih krivina sa svaka sa razlicitim radijusom,
potom ide desna serpentina koja ima najmanji dozvoljeni radijus za magistralni put...

Strom ulazi u prvu serpentinu, jos uvjek u nagibu na izlazu iz krivine mogu da odvrnem gas, ,,S'' krivinu prolazi neocekivano lagano (s' obzirom na tezinu), i na pravcu pratim kazaljku brzinomjera (100, 120, 140, 160).
Sledecu ,,S'' krivinu prolazi prilicno agilno, smjesak mi na licu, onda moram odlucno da kocim prije ostre lijeve,
kocim, kocim, a smjesak mi se skida sa lica, ipak, bacam ga u nagib, i potom seriju ovih krivina odvozim bez saltanja...

Pegaso ulazu u prvu serpentinu vecom brzinom, posto na pomiso pada u krivinu u ,,S'', zavoju grabi daleko ispred Stroma,
Do tada se odusevljavas kako V-Strom ide iz krivine u krivinu, a onda probas Pegasa.
pravac, brzinomjer pokazuje 100, 110, 120, 130,... Strom hita naprijed, Pegaso sa istom lakocom prolazi ,,S'' krivinu,
kocenje pred ostru lijevu, nema problema, a vec u sledecem momentu lezi u krivini koju prolazi vecem brzinom,
potom ide serija krivina koju Pegoso savladjuje bez problema uz veci prosjek, ali mora se raditi mjenjacem...

U V-Stromu je agregat iskoristiv u rezimu od 3.000 o/min.do skoro 9.000 o/min., ako hocete sport treba ga drzati iznad 5.000 o/min, ako padnu obrtaji ispod 3.000 o/min. nije problem, i dalje nema vibracija, i V-Strom linearno vuce.

U Pegasu agregat je iskoristiv u podruciju 3.000 o/min do 6.000 o/min. sto je mnogo manje podrucije rada, a jos veca ,,nepovoljnost'' je sto se u Pegasa obrtaji nesto brze nabiraju (ili je to moj subjektivni osjecaj). U ostroj voznji trebalo bi drzati obrtaje iznad 4.000 o/min. Iz ovoga slijedi da se na Pegasu mora vise raditi mjenjacem.

Najvise motorin koristim u Crnoj Gori, a u MNE su najcesci putevi sa krivinama manjeg radijusa i tu mi Pegasova ciklistika i bolje kocnice vise dolaze do izrazaja. Na putevima gdje su radijusi krivina manji ne primjeti se ta razlika u ciklistici. Zastita od vjetra mi nije imperativ. Opet, kada hocu, volio bi da je motorin spreman i za duge ture.

Iz svega ovoga sam ja zakljucio da V-Strom ne bi MENI bio odgovarajuci motocikl poredjujuci ga sa Pegasom.
Naravno, ovo sve sam napisao zeleci da podjelim moje iskustvo sa nekim ko razmislja o ova dva motocikla.
Mozda nekome moje iskustvo bude dodatni razlog za kupovinu V-Stroma, iako ja preferiram Pegaso, nebitno.

Zasto razmisljam o nekom drugom motorinu kada je Pegaso tako dobar?
Pa, covjek je proklet, pa uvjek zeli vise... Volio bi nesto vise snage (eh, da mi je Pegasova ciklistika i V-Stromov agregat  :think: )

« Odgovori #17 u: 24 Prosinca 2008, 10:36:33 »
Malo si invalidno vozio V-Stroma...odnosno Pegasa saltas do besvijesti po bogenima.
Doktor ce se najediti kad procita da Pegaso bolje lezi od Stroma.  :mrgreen:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #18 u: 24 Prosinca 2008, 10:43:58 »
Pegaso bolji od Stroma  :shock: :shock:  :banghead: [smilie=shrug] NIje li ovo trebalo ic u vic dana  :think:

« Odgovori #19 u: 24 Prosinca 2008, 11:02:26 »
Ma kakav vic dana, ima tema : zanimljivosti.  [smilie=lol]
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #20 u: 24 Prosinca 2008, 11:24:35 »
Ako mislis da je Pegaso bolji za ceste po kojima se vozis 90% vremena, onda si izabrao pravi motor za sebe.
Pegaso Strada ima cisto cestovne gume, Strom dolazi sa enduro gumama. Ako su na njemu gume s kojima je dosao iz tvornice - Bridgestone Trailwing - one i nisu bas nesto. Mislim da ih nitko na V-Strom forumu nije ponovo stavio na Stroma.
Neki stavljaju Continental Road attack ili Michelin Pilot Road. Po njihovim pricama to je onda nesto sasvim drugo  ;).
Sto se tice kocnica - istina je da zahtjevaju jak stisak, nema kocenja s jednim ili dva prsta kao kod nekih motora, ali mislim da je to stvar navike (i nacina voznje, naravno  :) ). I kod Stroma treba koristiti zadnju kocnicu!
Neki koji su htjeli jace kocnice stavljali su kocniona kljesta od GSXR 600/750 (potrebni su adapteri),a neki kojima je i to bilo preslabo stavljali su i radijalnu pumpu od GSXR 1000.

Rekao si da si s Pegasom presao preko 3500km, a sa Stromom 60-ak. Zanima me kakvi bi ti bili utisci nakon istog broja km odvozenih na Stromu...ali ipak ti najbolje znas sto ti pase i ako je to Pegaso, onda si dobro odlucio.  :yes:

« Odgovori #22 u: 24 Prosinca 2008, 20:03:25 »
mozda je bolje zvati apriliju pegaso strada samo sa strada, tako da se vidi razlika - stari pegaso / novi pegaso? ;)
:)

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #23 u: 25 Prosinca 2008, 12:24:38 »
ljepo opisano.... Vazno da si Ti zadovoljan s onim sto imas... Kasnije pređeš na nesto od 1000ccm i tad tek shvatiš koje si biciklo do tad vozio  :mrgreen:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline doktor

• **
« Odgovori #24 u: 03 Siječnja 2009, 06:44:35 »
Oprosti im Boze , ne znaju sto pisu........

Offline aurellie

« Odgovori #25 u: 03 Siječnja 2009, 08:37:25 »
V-stroma nikad nisam vozio a na pegasu me ful ful nervalo one vibracije i klopotanje motora kad okretaji padnu ispod neke mjere. Uvijek sam mislio da dvocilindraši vuku jako iz malih okretaja ali nakon nekoliko đireva otvorile mi se oči

The machine spirit is with me!

« Odgovori #26 u: 03 Siječnja 2009, 10:40:16 »
Relja na kojega dvocilindraša misliš?
CIKLAMA

« Odgovori #27 u: 03 Siječnja 2009, 11:44:07 »
aurelko aprilia ti ima 1 a vstrom 2 cilindra  i ne kudi konja kojeg nisi jahao 8)
nemamo ništa,ostala samo plava crta

Offline aurellie

« Odgovori #28 u: 03 Siječnja 2009, 12:50:42 »
a joj, ja mislio da pegaso ima 2. Moj zajeb. Ali dojam i dalje stoji

The machine spirit is with me!

« Odgovori #29 u: 03 Siječnja 2009, 12:53:19 »
Ali sad imas dojam voznje jedno cilindrasa a neznas kako je vozit dva  :twisted: