Autor Tema: đir s dobrovoljim davateljima krvi na Mljet 17. - 19. 10.  (Posjeta: 5393 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stalker

• *
  • Honda NC750XDG / SH 150
    • ABYSS diving & water sport center
đir s dobrovoljim davateljima krvi na Mljet 17. - 19. 10.
« u: 19 Listopada 2008, 21:50:33 »
Evo danas popodne sam se vratio s dvodnevnog Mljetovanja. :big_smile:
Nije me omelo ni to što su svi davatelji s foruma odustali od izleta pa čak ni loša vremenska prognoza za vikend.
Odlučio sam ić sa Stalkerom pa makar padale sjekire. I nisam požalio.
Pošli smo u petak u 15:00 iz Gruža s trajektom Vis za Sobru gdje smo došli oko 17:30. Putničke karte je platio Crveni križ a karta za motore košta 63 kn u jednom smjeru.
Iz Sobre je predamnom bilo 30-tak km vožnje do Pomene i hotela Odisej gdje smo bili smješteni.
Ovo mi je bio prvi posjet Mljetu i do sad sam ga preko posla znao po dalekovodima i trafostanicama.

Pomalo sam se iznenadio konfiguracijom cesta jer čas vozite uz samu obalu a nakon samo nekoliko km ste na 250 metara nadmorske visine. Ceste su većinom prekrivene lošim starim vrlo hrapavim asfaltom koji ne godi Stalkerovom tvrdom ovjesu i 10-colnim balon gumama ali daleko od toga da je takva vožnja mučenje. Jes' da sam u nekim momentima poželio fjakinu Hondu Transalp  ;D ali i ovako se dalo sasvim lijepo vozit, čak i brzo koliko to može Stalker sa svojih skromnih 70 kubika  :lol:.

U subotu sam nakon doručka krenuo u đir po Mljetu, iz Pomene prema Saplunari na drugom kraju otoka. Usput sam natočio benzinu na jedinoj mljetskoj benzinskoj pumpi gdje je benzin za oko kunu skuplji  [smilie=cussing] nego na Ininim pumpam na kopnu. Još sam natočio jedan bidonić da se nađe jer Stalker ima skromnu autonomiju od stotinjak km a pumpa ne radi nedjeljom ni praznikom :thumbsdown:.

Usput sam svraćao u mljetske vale i naselja sve do pitoreskne uvale Blace ili kako je još zovu Limuni na samom istočnom dijelu Mljeta do koje treba preći nekih kilometar makadama.

Na povratku sam svratio još u Okuklje uvalu u koju se spuštaš preko prijevoja visokog 230 m. Tu sam sasvim slučajno zatekao jednog prijatelja iz Mokošice koji me pozvao na upravo vruće gradele. Poslije  :food::occasion: u komadu sam odvozio dionicu natrag do mljetskih jezera. Kako je u NP zabranjen promet svim vozilima osim bicikala, prepješačio sam oko malog i velikog jezera više nego inače u mjesec dana i požalio što nisam iznajmio biciklo kojih tamo ima na svakom kantunu. Već se spuštala se noć ali je srećom do hotela bilo samo par km jer sam već bio sit vožnje i pješačenja  :mrgreen:

Danas smo nakon ručka napustili hotel a to je značilo još 30-tak km vožnje do tajekta u Sobri. Kako sam cestu već dobro upoznao odvozio sam je s guštom, pogotovo dionice gdje je presvučen novi sloj asfalta.

Možda vam ovaj putopis s skuterom po Mljetu neće djelovat pažnje vrijedan ali vjerujte, nije igra u dva dana orgulit đir skoro 200 km od čega samo jučer oko 120. Prokrstario sam Mljet uzduž i poprijeko i jedva čekam kad ću opet.

Možda je jednodevni đir na Mljet, kakve obično radite neizvodiv zbog nepovoljnog voznog reda trajekta (osim preko Prapratnog gdje dnevno ima više linija od 7:00 do 19:00 sati), ali bih svima koji tamo nisu bili preporučio da pođu upravo na dvije rote. Osim prekrasne prirode i zanimljivosti kojima Mljet obiluje tu je 50-tak km cesta s puno zgodnih pravaca i bogena, ne samo za skutere  :lol:

Ako ste imali strpljenja i pročitali cijeli moj post, pa vas je ovo još navelo na razmišljanje da učinite đir po Mljetu, napominjem još jednom - dođite tamo punog rezervara i još nešto ne manje važno: na Mljetu nema stalne POLICIJE. [smilie=pandur]

Na žalost, nemam poput fjake dara za fotografiju ali sam ipak pokušao ovjekovječiti neke zanimljivije detalje, koje na žalost ne mogu večeras utrpati jer sam na poslu a ovdje imam blokadu na imageshack i ostale programe za upload slika.

http://www.renault-klub.hr
 -----------------------------

Bolje izgubiti tren u ¾ivotu nego ¾ivot u trenu!

Offline Nix

Odg: đir s dobrovoljim davateljima krvi na Mljet 17. - 19. 10.
« Odgovori #1 u: 19 Listopada 2008, 22:12:03 »
 :cool2: :cool2:
Sutra slike obavezno...Ja još nisam bio na Mljetu... :oops:
Al taman da bude za jedan od djireva uskoro... :thumbsup:
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #2 u: 19 Listopada 2008, 22:16:51 »
ha ha,znam o čemu pričaš jer sam ljetos išao na Mljet Nona Anom,i tamo u Polačama iznajmio stalkera 6h za 180kn. I tih 6h sam dobrano odvozio,istresa se,a stalkeru fali bar još 3xtoliko kubika i 10x toliko ks! Na uzbrdicama mili,još sa suvozačicom od 50kg jedva ide,al nizbrdo zato pari ko lud!
Ja sam vidio policiju tamo..
Uglavnom lijepo,baci nešto slikica,i ja ću kad stignem sad preko moba surfam pa nemrem heh!
Priroda divota,nisam bio jedino u nac.parku,jer nisu me htjeli pustit džabe,a štedim za motor pa...haha,al i ovo ostalo,lijepo ko i cijela naša obala al ništa baš posebno.
...

« Odgovori #3 u: 20 Listopada 2008, 02:05:32 »
 [smilie=clap]
bravo mestre

« Odgovori #4 u: 20 Listopada 2008, 20:31:40 »
bravo.. neka si lijepo iskoristio vikend  :thumbsup:

Offline stalker

• *
« Odgovori #5 u: 20 Listopada 2008, 20:51:34 »
Evo da ukrcam koju sliku s Mljeta:

Uvala Blace ili kako je neki još zovu Limuni (ne znam koji je naziv pravi) na istočnom dijelu Mljeta.

Na Mljetu sam prvi put vidio fenomen - bor dugačak 20-tak metara. Dobro ste proičitali, dugačak a ne visok jer u uvali Limuni uz samo more, borovi rastu vodoravno, priljubljeni uz stijene.

U pijesku je ostala web adresa du-moto portala do prvog većeg vala  [smilie=skocko].

Da bi se došlo do najisturenije točke Mljeta trebalo je pregaziti oko kilometar makadama što je pravi podvig kad vozite skuter poput Stalkera.

Ceste na Mljetu u ovom dijelu godine su uglavnom puste pa je gotovo nemoguće naći nekog da ga zamoliš za fotku. zato sam uglavnom slikao prazan skuter jer je rijetkost bilo sresti čak i mungosa :lol:.

Najbrži načim da dođete na Mljet je katamaran Nona Ana no ako želite sa sobom dovesti svoje prometalo na dvije ili više rota morat ćete izabrati neki od trajekata na liniji Dbk-Sobra ili Prapratno-Sobra.

U uvalu Okuklje je osim morskim putem moguće doći i preko visokog prijevoja te serpentina gdje za samo dva km vožnje promjenite nadmorsku visinu za 230 m. Srećom, nejakom Stalkeru takvi usponi ne predstavljaju osobit problem.

NA Mljetu ćete zateći bogatu rent a car, rent a scooter i rent a bike uslugu. Među automobilima prevladavaju kabrioleti a ovaj skuter iz Polača koji je po količini krzna jači od Vlatke Pokos zaslužuje posebnu pažnju. Pitam se samo što će na ovo reći aktivisti društva za zaštitu životinja?  :think:

Ostaci rimske palače po kojoj je mjesto Polače vjerojatno dobilo ime je samo jedan od kulturno povijesnih znamenitosti otoka.

Ipak je Nacionalni park najvažniji motiv koji privlači najveći broj posjetitelja Odisejevog otoka.

Nacionalni park je rezerviran za pješake i bicikliste. Putokazi vas upućuju da ne zalutate na kilometraskim stazama oko jezera.

Nezaobilazni mostić preko kanala koji spaja malo i veliko jezero.

Na velikom jezeru je otočić Sv. Marije s benediktinskim samostanom iz XII stoljeća. Posjet otočiću sam zbog nedostatka vremena ostavio za neki budući posjet  :joy:

Ovo je jedno od elektro vozila kakva možete sresti u Nacionalnom parku.

Hotel Odisej u Pomeni u kojem smo bili smješteni. Ima 155 soba i dva luksuzna apartmana. Nedavno je renoviran i pruža potpuni komfor svojim gostima.

Kao što rekoh, nemam baš fotografskog dara a ni kvalitetan aparat no vjerujem da sam vas barem malo zainteresirao za đir po Mljetu, pogotovo ako još niste bili na tom, kako legenda kaže, otoku na koji je uzburkano more izbacilo starogrčkog junaka Odiseja.

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #6 u: 20 Listopada 2008, 21:03:48 »
Odlično  :thumbsup:

Mislim da ćemo vrlo skoro Vespama na Mljet  ;)

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

« Odgovori #7 u: 20 Listopada 2008, 22:28:29 »
Odlicna reportaza.
Uvala Blace ili Limuni ne znam ni ja tocno koje je ime tocnije ali oba dva se koriste.
:)

« Odgovori #8 u: 21 Listopada 2008, 00:17:15 »
Opet vas dvoje s vespama :think:hmmmmmmmmmmm

Offline doktor

• **
« Odgovori #9 u: 21 Listopada 2008, 06:43:32 »
Bravo Dado , mislim da je to sa Vespama po Mljetu briljantna ideja

Offline Nix

« Odgovori #10 u: 21 Listopada 2008, 19:17:20 »
Odlično... :thumbsup:
Mogo bi i ja skoro sa skuterom bacit djir jednodnevni...ili pak bolj dva dana  :think:...da stignemo negdje i  [smilie=pals] :occasion: :food:....
Ali ja ću sa skuterašima kad bude kakav slobodan termin... ;D ;D
Free Rider

Tetkica racing team

Offline stalker

• *
« Odgovori #11 u: 21 Listopada 2008, 21:55:23 »
Pa i Vespe su skuteri, zapravo majke svih skutera  :mrgreen:

« Odgovori #12 u: 21 Listopada 2008, 22:28:01 »
zapravo babe...

:think: prababe svih skutera I`d say

:roll:
CIKLAMA

« Odgovori #13 u: 21 Listopada 2008, 22:41:01 »
Zadnji put babe nisu htjele ici sa unucima [smilie=anger] bio j je dir samo za vespe :namrgodjen:

Offline doktor

• **
« Odgovori #14 u: 22 Listopada 2008, 06:23:22 »
Ka budu unuci proprio benedukati i kako treba tratavali nas none oliti po vasku babe,apena onda mogu poc sa nama u divertimenat djemudrago.