Dakle:
BT021 SportTouring, 3 gazne površine stražnja, mislim da prednja ima samo 1.
BT016 Hypersport, 5 gaznih površina sražnja, 3 gazne površine prednja
Obje gume imaju čvršću sredinu radi duže izdržljivosti, samo je BT021 Touring guma, a BT016 više sportski orijentirana guma.
Dakle Rookie, ako se odlučiš za Bridgestone kao što ti preporučujemo, na tebi je da odlučiš hoćeš li iz Zekana izvlačiti 110 KS i ležati do poda u bogenima, pa uzeti BT016 ili ćeš voziti svojom do sadašnjom nominalom, bez maksimuma i zadovoljiti se sa BT021.
Meni za moja 72+ KS i 80% gradske vožnje je dovoljna BT021, znaš kako 900RR vozi i njegove zahtjeve zadovoljva BT016. Mislim da se iz ovoga može izvuči dosta zaključaka za odabir između ove dvije Bridgestonke.
Eto.
Opis proizvođaća BT016:
U prodaji novi model, zamjena za aktualni BT-014. Sportska guma kod koje je upotrebljena nova tehnologija pod nazivom 3LC i 5LC. Koristi različite smjese za pojedine dijelove gazećeg sloja, da bi se na taj način izvukle maksimalne performanse u svim uvjetima korištenja. Za sada je dostupna u dimenzijama 120/70 ZR 17, 180/55 ZR 17 te 190/50 ZR 17. Ostale dimenzije u prodaji do kraja godine.
Već više od 20 godina Bridgestone za motocikle razvija pneumatike s višekomponentnom (Multi-Compound) tehnologijom. Vrhunac ovog razvoja je nova super sportska guma BATTLAX BT-016 s tri različite mješavine gume na stražnjem pneumatiku.
Novi pneumatik Bridgestone BT-016 – konstruiran kako bi maksimalnu snagu modernih sportskih
motocikala sigurno prenio na cestu. Primjena višekomponentne tehnologije na prednjim i zadnjim pneumaticima jamči vozaču maksimalnu snagu i sigurnost u svakoj situaciji u vožnji.
Poboljšana mješavina gume na bokovima prednjeg pneumatika, ambicioznom zaljubljeniku u zavoje i vožnju u nagnutom položaju obećava precizno upravljanje i držanje smjera.
BT021
Bridgestone predstavio BT 021 sport-touring gumu
Nakon što je postavio standarde u voznim karakteristikama sa sport- turing modelom BT 020, Bridgestone je otišao i korak dalje predstavivši potpuno novi model. Battlax BT 021 je istinska luksuzna sportska guma koja daje iznimno pouzdanje u držanju i jako dobar osjećaj ponašanja na kolniku. Najznačajnije kvalitete su velika stabilnost u vožnji autoputovima ili lokalnim cestama, odlično držanje na suhome i mokrome kolniku, amortizacija udaraca i čak 15% veći broj prijeđenih kilometara u odnosu na model BT 020. BT 021 je prva Bridgestone guma koja koristi sistem MSB (Mono Spiral Belt) na prednjoj i stražnjoj gumi koji omogućuje odličnu stabilnost i amortizaciju udaraca. Nudi se u pet dimenzija za prednji i sedam za stražnji kotač.