Posto vi povremeno dajete recenzije "Japanaca", da i ja pokusam dati recenzije dva "Amerikanca".
Dakle, Cober i ja smo imali priliku raditi testne voznje H-D Cross Bones i H-D Fat Bob (pazite: nije Fat Boy!!!). Cober je zajahao Cross Bones, a ja Fat Bob. Tokom cijele voznje, vec od samog pocetka, Cober se je zalio na Cross Bones, nesto je pokazivao, kao motor nista ne valja, dok sam ja uzivao, pravo uzivao na Fat Bobu. Cak sam rekao Coberu da malo popusti i da me ne pegla, jer vjerovatno pretjeruje. Na benzinskoj smo se zamijenili, te sam ja uzjahao Cross Bones a Cober Fat Bob. I gle cuda: sablaznio sam se kako je Cross Bones bezvezan motor, mada ima fantastican dizajn i izgleda "mrak": sav je nekakav "mrdav", neudoban, jednostavno motocikl za nepozeljeti. Sa druge strane Coberu se je vratio osmijeh na lice kada je uzjahao fantasticni Fat Bob.
Zaklucak i Coberov i moj: H-D Cross Bones totalni promasaj, dok je H-D Fat Bob motocikl za samo pozeljeti!
Zakljucak II: nije bas najpametnije kupovati motor "na lijepe oci", dok se ne proba....
Harley-Davidson Cross Bones (Softail):

Harley-Davidson Fat Bob (Dyna):