Autor Tema: Anketa: kaciga na glavi vs zakon  (Posjeta: 9432 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Anketa: kaciga na glavi vs zakon
« Odgovori #15 u: 13 Rujna 2008, 12:56:08 »
Nisi procitao save:  a sta ako motociklista ima osiguranje na US$10.000, kao sto je zakonska regulativa u dosta USA drzava ukoliko zelis voziti bez kacige?

Onda se osiguraj na 1.000.000 Eura pa se zaleti glavom u zid. Tvojima sigurno vise nista nece faliti (osim tebe).
Osobno ne vidim neku veliku razliku od onoga sto je na igli i sto se vozi bez kacige: rizik je skoro pa isti.
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #16 u: 13 Rujna 2008, 13:49:13 »
Ne znam zašto je uopće potrebno takve stvari propisivat zakonom.
Ja osobno (i svatko tko sjedne sa mnom, iman jeticu ispod sica za suvozače), kacigu nosim UVIK, neovisno idem li samo do dućana, ili do Vele Luke, iz jednostavnog razloga, nosim je radi sebe, a hoće li me netko pripoznat ili ne zato šta je nosim (ako je to jedini problem kacige)... pa ne vozim se radi toga, nego radi gušta same vožnje.

I da znam da me pandur neće nikad (ono baš nikad) zaustavit, opet bi je nosija, jer je nosim radi sebe.
Nosim je jer želim misli imat na okupu, a ne da mi ih špatulom skupljaju sa nečijeg branika.
Nosim je jer želim gledat svoje dite kako raste i da rastem i starim skupa s njim, a ne da mu ostane samo moja slika u takujinu.

Nije mi potreban zakon da me natira na to.

Eto.
Mogu mi naplatit kaznu zbog prebrze vožnje ili nečeg drugog, ali ZNAM da zbog kacige (i pojasa u autu) neće baš nikad.
At the end of time, a moment will come when just one man remains.
Then the moment will pass. Man will be gone.
There will be nothing to show that we were ever here... but stardust.

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #17 u: 13 Rujna 2008, 15:31:20 »
Onda se osiguraj na 1.000.000 Eura pa se zaleti glavom u zid. Tvojima sigurno vise nista nece faliti (osim tebe).
Osobno ne vidim neku veliku razliku od onoga sto je na igli i sto se vozi bez kacige: rizik je skoro pa isti.

Moja glava jeste bosanska, ali je vrlo pametna i obrazovana, a mojima ne fali nista, cak sta vise hvala Bogu, tako da mi ne traba novac na taj nacin zaradjen. No, ocito nisi shvatio bit treada, jer nije poenta zaraditi novac na udesu, vec da ako si platio unaprijed osiguranje, da te zakon oslobadja obaveze. Takav je zakon, nisam ga ja pisao, a kome odgovara prihvati, a kome ne odgovara ne prihvati. Znaci, nema potrebe za lupanjem glavom od zid. Ako nekome treba lova, neka se zaleti, a ja glavu koristim da bih na drugaciji nacin zaradio lovu. Jbga. (Bas mi je zao sto se svaki thread na kraju, prije ili kasnije, zavrsi na osobnom planu sa malicioznim komentarima. To nije potrebno i moglo bi i bez toga). Jbga.

« Odgovori #18 u: 13 Rujna 2008, 15:41:04 »
Stijepo kao i većina želi reć da kaciga nema veze sa zakonom,nego time koliko je tko priseban da spozna ulogu kacige.

Mislim da nema rasprave o tome,a mi smo tu raspravu prožvakali već bezbroj puta i jedini zaključak je "svak za se travu pase".
Ja ne vidim razloga zašto je ne bi nosio,a vidim ih 100 zašto je nosim.
...

« Odgovori #19 u: 15 Rujna 2008, 19:37:27 »
Zakonska obaveza: DA
Da nije zakona nebi je nikad stavio na glavu u gradu, osim kad pada kiša.

« Odgovori #20 u: 18 Rujna 2008, 08:46:10 »
Stijepo kao i većina želi reć da kaciga nema veze sa zakonom,nego time koliko je tko priseban da spozna ulogu kacige.

Mislim da nema rasprave o tome,a mi smo tu raspravu prožvakali već bezbroj puta i jedini zaključak je "svak za se travu pase".
Ja ne vidim razloga zašto je ne bi nosio,a vidim ih 100 zašto je nosim.

Lijepo sazeto, hvala  :thumbsup:
A tough category, but the cream that is the BMW K1600GTL has remained at the top of this CW class for an impressive four years. (Cycle World)

« Odgovori #21 u: 18 Rujna 2008, 21:39:20 »
ma mislim da ce ubrzo zakon regulirat i nosenje bubreznjaka, jaketa itd, jer zakon je zakon kao sto neko rece a  :thumbsdown:
vidit cemo onda komentare.. [smilie=skocko] :roll:

« Odgovori #22 u: 19 Rujna 2008, 17:06:44 »
ma mislim da ce ubrzo zakon regulirat i nosenje bubreznjaka, jaketa itd, jer zakon je zakon kao sto neko rece a  :thumbsdown:
vidit cemo onda komentare.. [smilie=skocko] :roll:

ako se ne nesto ne regulira zakonom svašta bi bilo...
evo juce ujutro oko 15-16°C  idem na posao i sretnem dvoje u kratkih rukava na skuterima...
pa ce biti upala pluca, problemi sa kicmom, problemi sa koljenima, problemi sa bubrezima ...

ili mozda ne zeli da mu propadne ono sto izdvaja za zdrastveno... pa da u starosti visi po bolnicama...

Offline f6

« Odgovori #23 u: 20 Rujna 2008, 19:14:49 »
Nažalost opet nenošenje kacige:  [smilie=anger]

Motociklist teže ozlijeđen
Zbog neprimjerene brzine Srđan Gojan(27) iz Dubrovnika(policija je navela inicijale) izgubio je nadzor nad motociklom "kawasaki" DU 683-EF jutros oko 1,05 sati na raskrižaju Dalmatinske ulice i Jadranske ceste iznad Grada.

Pao je na cestu i zadobio ozljede opasne za život. Tijekom vožnje nije imao zaštitnu kacigu na glavi. Suvozač N.D.(24) iz Konavala lakše je ozlijeđen.Zadržan je na Odjelu traumatologije dubrovačke bolnice .Gojan je zbog frakture lubanje oko 5 sati helikopterom HRZ-a prevezen u KB u Splitu.

http://www.dubrovniknet.hr/?vijest=2049

pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #24 u: 21 Rujna 2008, 19:42:04 »
E, jbga, uuuuuuh..........

« Odgovori #25 u: 11 Siječnja 2009, 23:13:45 »
[smilie=lolroll]
Koji luđaci...
http://www.msnbc.msn.com/id/28539595/

,,,a šta će jadni ljudi skupe im kacige pa se snalaze.
Ja mislim da bi trebali dijelit bespaltno karbon-kevlar kacige...možda bi ljudi nosili više..
...

« Odgovori #26 u: 12 Siječnja 2009, 08:59:27 »
Hm... put a lime in the coconut...  :big_smile:

Ali ne može im se osporit inventivnost...

Najjači mi je moment bojazan od ureknutih kaciga koje te uspavaju...

Tribalo bi uvest par ljudi o' tamo i dat im posal u našoj vladi, da od ničega stvore nešto.  [smilie=lolroll]
At the end of time, a moment will come when just one man remains.
Then the moment will pass. Man will be gone.
There will be nothing to show that we were ever here... but stardust.

« Odgovori #27 u: 12 Siječnja 2009, 16:16:32 »
Kacige svi trebaju nositi, a kaznu bih podigo na 5000kn, po magistrali i bržim prometnicama!
Moèiæi-Konavle

« Odgovori #28 u: 12 Siječnja 2009, 19:27:10 »
Zakonska obaveza: DA!!

Ja i svatko od nas je po zakonu duzan pruziti pomoc unesrecenom na cesti!!
Jesam li duzan kupit neciji mozak sa asvalta radi njegove jeb... frizure??
Svi smo mi bickery

Offline V-nor

• **
  • YAMAHA 345 SYC, Malaguti CIAK
« Odgovori #29 u: 14 Siječnja 2009, 12:02:07 »
Zakonska obaveza: DA!!

Ja i svatko od nas je po zakonu duzan pruziti pomoc unesrecenom na cesti!!
Jesam li duzan kupit neciji mozak sa asvalta radi njegove jeb... frizure??

Samo Ti ostavi... to cu ja....  :paranoid:

DEFINITIVNO.... ZAKON!
Nazalost, ljudi su ko ovce... i dok ih ne natirash u tor, trajti ce pomor.
A-men!
« Zadnja izmjena: 14 Siječnja 2009, 14:41:50 od V-nor »
Pretpostavka je majka svih za*eeeba!
Nosite opremu, smanjite gas, doma je netko tko èeka na vas...