Autor Tema: MotoBox d.o.o.  (Posjeta: 45570 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: MotoBox d.o.o.
« Odgovori #60 u: 29 Travnja 2016, 19:41:37 »
A reklamiraju je kao sport gumu, ako sam dobro razumio a odlike sportske gume su joj da se troši kad je dobro zagrijana i kad se peglaju zavoji.
Što se tiče kiše zaista što se tiče gradske vožnje ne mogu se požaliti jer guma mi doslovno nigdje ne klizi ali preko crta zna motor da zaleluja ali ništa opasno više onako kao upozorenje. Što se tiče brže vožnje po mokroj magistrali ne pada mi na pamet. Kočenje po mokrom je za moj ukus a i znanje presavrseno. Imao sam dosta tih panic brake na mokrom gdje niti jednom guma nije proklizala. A što se tiče oštrije vožnje imam same riječi hvale. Prvi set sam tek se navikavao na motor pa i na same gume. Evo nedavno je došao novi set istih guma koje sam stavio i razradio.

Gle, ako je neka normalna temperatura asfalta doslovno je spremna odmah za "akrobacije" a za deset minuta ona je potpuno spremna. Ljeti a vjerujem i kao svaka druga ona je skoro odmah spremna. Ovim setom nešto više znam vozit pa tako bolje razumijem "feedback" guma. Ne znam meni sada drže kao po sinama i vjerujem da će takve biti bar do 4-5 tisuća a nakon toga već lagano posustaje i počinje pokazivati znakove umora ali izdrži do 8 tisuca do zica. :D

Mene interesira metzeler 7RR koju svi hvale da je odlična guma, navodno je bolja po performansama od S20 Evo. Navodno po kiši je bolja iako ne znam kako može biti bolja kad je ova strašno dobra i da ima nešto veću kilometrazu.

"Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaæe..."

« Odgovori #61 u: 29 Travnja 2016, 23:37:43 »
..SpoRy mene to bas cudi,jer kako se na sva zvona bruji da sportske gume nisu za kišu,hladno bla bla..a ti je hvalis stalno da ti je super na mokrome..sto znaci da bi moje metzeller roadtec z6(sport- turing)
trebale radit kao po suhome?  :misli:
Priznajem da neam ni muda da ih isprobam do tih nekih granica..
U normalnim uvjetima,u ovim nasim djirevima drze kao sto ti kazes kao po šinama,stvarno nikad ni na trenutak nije pustila,a nije da se nije vozilo :joy:
Sto se tice kilometara,msm da su odradile vec 7-8(ja sam preso 4000)
Samo mrvu su se potrosile,para da mogu jos 10 i vise tis. bez problema,meni je to idealno,za moj nacin voznje netreba bolje jer nezelim gumu koju cu nakon 5k morat mjenjat,nisam Mamicov zet jbg.
A g.Stalker je mislio na Z8,nego je falio,nadam se da nece falit kad bude narucivo, z6 je stariji model  :)
Press F1 to Start

« Odgovori #62 u: 30 Travnja 2016, 08:19:57 »
Koliko sam shvatio ti misliš na street race gume a takve nisu u mene. One imaju 
šaru da zadovolje zakonske norme no po sredini i na rubovima baš i nemaju šaru nego je čisti slick. Zato su opasne po kiši jer ne odstranjuju vodu onoliko koliko bi trebale pa nisu zgodne za kišu. Pogledaj primjer na pirelli diablo corsa pa ćeš skontati što želim reći.  Meni lega vozi te diablice u svim uvjetima i čak smo išli na put kad je bila buretina pa nije imao sa njom problema.

Moje gume su skalin ispod i zbog toga imaju nešto tvrđu smjesu pa je zbog toga trajnija. Kao što Matko kaže ST gume su se dobrano približile ovim sport gumama a imaju veću kilometrazu.. Iskreno, ja sam S20 Evo uzeo jer sam navikao na njih i u glavi se osjećam sigurnije a nisu puno skuplje od ST guma.
1788 kuna za sigurnost mi nije problem dat a jedina zamjerka na kilometrazi ali suludo je očekivati od gume koja dobro drži da traje.

« Odgovori #63 u: 30 Travnja 2016, 09:48:00 »
Diablo rosso ki je super guma. Reko bi cista sportska cestovna guma. Za monster mi taman pogodjena.
Rosso corsa mi je bolja za streetfightera jer vozim sam i brze. Reko bi za extremniju cestovnu voznu.
*Kiss french, ride Italian*

« Odgovori #64 u: 30 Travnja 2016, 16:59:55 »
Ajmo ovako,danas nema lose gume i sve ovo sto mi vozimo mi nemozemo dotjerat gumu do krajnje granice. Problem loseg drzanja i proklizavanja je loš asfalt koji ne zadovoljava niti jednu potrebnu normu. Da mi imamo kvalitetnu granulaciju asfalta i dobar ravan zavrsni sloj bez rupa,puknuca,ulegnuca onih kanala za razne cijevi i kabele  i slicnih sranja to bi bila idila. Da je asfalt dobar mi bi se mogli vozit na OBILIćEVO gumama i nebi bilo provlema. Starija ekipa ce se sjetit Obilića.
nemamo ništa,ostala samo plava crta

« Odgovori #65 u: 30 Travnja 2016, 17:39:04 »
Koliko god los bio imamo srece da nije najgori   :mrgreen:

Od Ploca do Splita katastrofa, od Splita do Sibenika zimi izbjegavam dionicu preko Boraje zbog leda, od Zute lokve do Rijeke isto smrt, cijeli put je ulegnut,iso bas u 11. mjesecu do Bakra...
Bolje bit malo lud nego malo pametan...

« Odgovori #66 u: 30 Travnja 2016, 17:46:46 »
Vito imaš pravo, nisam htio da ispadne da glumim nekog rejsera jer to nisam. Vidiš po nicku da sam najsporiji od svih i baš me briga.  :sarcastic:
Volim brzo vozit za moj pojam a nekom je to možda samo brza turistička vožnja.

Asfalt? Koliko god bio pun rupa po gradu mi je okej naspram Splita, tamo možeš na svakom kantunu driftat motorom koliko je izlizan.

« Odgovori #67 u: 30 Travnja 2016, 17:55:16 »
Ajmo ovako,danas nema lose gume i sve ovo sto mi vozimo mi nemozemo dotjerat gumu do krajnje granice. Problem loseg drzanja i proklizavanja je loš asfalt koji ne zadovoljava niti jednu potrebnu normu. Da mi imamo kvalitetnu granulaciju asfalta i dobar ravan zavrsni sloj bez rupa,puknuca,ulegnuca onih kanala za razne cijevi i kabele  i slicnih sranja to bi bila idila. Da je asfalt dobar mi bi se mogli vozit na OBILIćEVO gumama i nebi bilo provlema. Starija ekipa ce se sjetit Obilića.

Ma tako i ja nekako razmisljam,nego uvijek se neko nadje pa pametuje uzmi ovo uzmi ono, prosipa neke price. A na kraju sta god da uzmes nemoze biti lose, pa necu trke vozit. :thumbsup:

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #68 u: 30 Travnja 2016, 20:31:25 »
Uzmite gume koje vam pašu na stil vožnje. Ja sad vozim turističke Michelin Anakee i prelazim ohoho km. Dok sam bio na R-u znao sam vozit i na Pilot Race, iste s kojim sam vozio Grobnik ali u to vrijeme se po magistrali vozilo ko po stazi :big_smile:
...i trajale bi par TKm

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

« Odgovori #69 u: 01 Svibnja 2016, 21:43:58 »
Opet smo dosli na isto,znaci sve gume danas dobro drze,e pa onda ne kontam zasto netko uzima gume koje traju 5tkm,kad za jos manje love moze uzet iste kvalitete gume ( msm na drzanje)  a da traju duplo vise,,barem duplo,zakljucak- sport- turing je idealna :big_smile:
Press F1 to Start

MotoBox d.o.o.
« Odgovori #70 u: 01 Svibnja 2016, 22:01:30 »
I tebi se blizi, sto ti mislis uzimat ?

Neces valjda krampome opet :mrgreen:
Bolje bit malo lud nego malo pametan...

« Odgovori #71 u: 01 Svibnja 2016, 22:41:17 »
Ne odustajem od Bridgestone Bt 020 Evo...  :thumbsup:
The Art of Motorcycle.....

« Odgovori #72 u: 01 Svibnja 2016, 22:48:08 »
Ove su mi meceler z6,sad cu uzet samo noviju generaciju,z8
Press F1 to Start

Offline Luko

• *
  • ATAS, SH 150
« Odgovori #73 u: 03 Svibnja 2016, 14:11:37 »
Ove su mi meceler z6,sad cu uzet samo noviju generaciju,z8

Imaš i najnoviju roadteck 01, i skuplju naravno.

Ja planiram uzet novi Dunlop Roadsmart III.

Offline stalker

• *
  • Honda NC750XDG / SH 150
    • ABYSS diving & water sport center
« Odgovori #74 u: 03 Svibnja 2016, 17:51:27 »
Zar nisi reko da kupuješ Angel GT?  :mrgreen:
http://www.renault-klub.hr
 -----------------------------

Bolje izgubiti tren u ¾ivotu nego ¾ivot u trenu!