Klip isto tako zna izgoriti na kit motorima radi pre siromasne smjese.....mislim na manjak goriva. Koliko nije dobro imati previse goriva u smjesi jer zagusi motor, tako ne valja imati ni presiromasnu smjesu jer sprzi motor.....
Ja se onako malo ubacio iako je tema svjecice. Naravno da idu svjecice sa manjom toplotnom vrijednosti na sve motore kojima je povecana snaga i samim time broj obrtaja. Ne samo radi motora, nego da ne bi doslo do izgaranja svjecice radi prevelike temperature i opterecenja.
evo napokon da se neko kuži......a da se izjasnio na ovom forumu...
točno tako! Klip izgara zbog siromašne smijese.....(stavljanje gljive recimo na serijsku mašinu,krivo poštelovan karburator....itd...
nažalost ne znam jel to samo na našim dvotaktnim mašinama ili i na 4T mašinama....
da se gleda kvaliteta po boji sviječice????Premalo zraka!ama kić okrenem na karburatoru eto ga ne pre crna!!! previše benge ima!

a malo zraka! sad opet idem onu drugu za zrak(smijesa odnosno zrak i drugi je ler gas na mom karburatoru)sad je opet previše zraka! jer mi je siva
to štelanje karab zna katkad biti prava muka! a da ne pričam da ne diraš kad je kod mene recimo 7ica(serijska sviječica siva!)a ne diram karbić...već samo promjenim ..svijećicu..stavim 8icu! ona bude crna! oi tako nikad kraja! nikako pogodit pravu čokoladnu boju! jedva sam sad zadnji puta uštelovo kako spada!

s tim da opet ima sve veze kolika je vlažnost zraka ovo ono.....sve to igra ulogu!
sva sreća pa nemam karting!

kad sam čuo ovdje od ljudi kolko je kod njih to komplicirano .... ufff!
a da! na friziranu mašinu ide veći broj sviječice ilitiga "hladnije sviječice!" s im da bi ja zimi mogo sa 8icom vozit ljeti po vrućinama sa 9tkom!!!(a ko to još radi od ovih maminih i tatinih debilčića??? niko! vozi dok ide! da će tata para za novi kit
a jebi gaa! ja imam 23 godine,student i nemam para za bolji i jači motor sve sam moram zarađivat...jedino prjevozno sredstvo koje mi pruža zadovoljstvo mi je ovaj moj skuterko! a friziranje mi je gušt! i ako ne znaš a nemaš para! onda bolje ni ne frizirat ništa
I baš mi je žao što nema više nas sa zvajama na ovom forumu pa da mogu sa nekim raspravljat i učit i izmjenjivat znanje! jedino ja i Bajac imamo cvaje kolko ja znam....
a šteta!Kolika je to ljubav!živciranje! ne spavanje od muka....zadnju kunu daješ za ulje i benzin i sve ali ipak je gušt! :wink: kad sjedneš na njega i znaš da je složen kako spada počevši od najobičnije sitnice....pa nadalje
Idee dok ide!fala Bogu jeftini su djelovi
eeee BAJAC! to sam te zaboravio pitat!!!!! 2000 ili 20000 si prešao sa istom sviječicom?
lol! ja bi trebo svakih 2000 mijenjat ili kad osjetiš da ti čudno vuče mašina itd....