Autor Tema: Jodlanje za dva motora  (Posjeta: 9815 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Jodlanje za dva motora
« Odgovori #15 u: 07 Ožujka 2006, 22:48:09 »
Na TDM-u je to rijeseno fabricki... :sunny:

Jodlanje za dva motora
« Odgovori #16 u: 07 Ožujka 2006, 22:55:07 »
Citat: "emirharley"
Sto je lijepo kad imas mogucnost sa nekim komunicirati ko konta stvari.

Upravo to, kada ja pomenem Digital Fuel Optimizer ili Power Commander, ljudi BALKANSKI odmahuju rukom i u sebi misle "ja kretena" i ja se zaista i osjecam BALKANSKI glupo kad nekome pokusam da objasnim stvari. Vrlo cesto je to uzaludan posao. A, evo ti si upravo pojasnio bit jednog dijela problema:  barometarski pritisak. I vecina danasnjih motocikala imaju identican problem i upravo rekalibracija je jedan od nacina da se poboljsaju performanse motora i motocikla. Jednako kao sto su mene to drugi ucili, smatram da i ja trebam to pojasniti drugima da bi isli dalje i napredovali i u shvatanjima i u motociklizmu opcenito.

Cudi me da se Doktor ne ocituje o ovoj temi.

Kako bi se tamo ponasali novi RR,ZX10R,R1 i K5.
Mislim,pitanje je vezano glede airboxova.
Ovi motorini ne bi imali takvih problema..... ili bi??
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
Jodlanje za dva motora
« Odgovori #17 u: 07 Ožujka 2006, 22:59:43 »
Ovisi o tome da li ti motori imaju ugradjen "barometric sensor".

Evo pitanje:  da li mislite da motor ide jednako dobro na nivou mora i npr. bez suputnika, u uvjetima kada je zrak veoma gust (nivo mora) kao npr. kada se nalazi na velikoj nadmorskoj visini, ima npr. suputnika i stvari, a zrak je VEOMA rijedak i nema ga dovoljno u dotoku u sistem? Poznato je da se rucica gasa nalazi u JEDNAKOM POLOZAJU i u jednoj i u drugoj situaciji, ali da li masina reagira jednako?

Jodlanje za dva motora
« Odgovori #18 u: 07 Ožujka 2006, 23:06:42 »
Citat: "NiksaRR"
Citat: "emirharley"
Sto je lijepo kad imas mogucnost sa nekim komunicirati ko konta stvari.

Upravo to, kada ja pomenem Digital Fuel Optimizer ili Power Commander, ljudi BALKANSKI odmahuju rukom i u sebi misle "ja kretena" i ja se zaista i osjecam BALKANSKI glupo kad nekome pokusam da objasnim stvari. Vrlo cesto je to uzaludan posao. A, evo ti si upravo pojasnio bit jednog dijela problema:  barometarski pritisak. I vecina danasnjih motocikala imaju identican problem i upravo rekalibracija je jedan od nacina da se poboljsaju performanse motora i motocikla. Jednako kao sto su mene to drugi ucili, smatram da i ja trebam to pojasniti drugima da bi isli dalje i napredovali i u shvatanjima i u motociklizmu opcenito.

Cudi me da se Doktor ne ocituje o ovoj temi.

Kako bi se tamo ponasali novi RR,ZX10R,R1 i K5.
Mislim,pitanje je vezano glede airboxova.
Ovi motorini ne bi imali takvih problema..... ili bi??

Stvarno nemam pojma kako bi se ponasali. FJR nema nikakvih problema, zato sto ima Lambda sondu koja konstantno radi monitoring izduvnih gasova i podesava smjesu prema tome (sto Gasho rece fabricki rijeseno). Medjutim ZRX 1200 mog kolege ima karburatore i nije bilo nikakvih problema, a bili smo vise puta na alpskim i slicnim cestama.
U svakom slucaju ne bih preporucio nikome da ide sa RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR motorom tamo, mislim da bi to moglo biti bolno iskustvo za vozaca - na ovakvoj cesti visiti sa nasiljenog upravljaca 200 -250 km dnevno, ne izgleda mi kao neko veliko zadovoljstvo. Ali ljudi su razliciti, a narocito bikeri :)
ometimes you are windshield,
sometimes you are bug...

Jodlanje za dva motora
« Odgovori #19 u: 07 Ožujka 2006, 23:08:07 »
Ako sam ja ovo dobro procitao onda motor definitivno ide bolje bez stvari i suputnika na bilo kojoj nadmorskoj visini.Isto je prvo bitna ukupna tezina pa onda zrak.Trebalo bi napravit test sa istom tezinom a na razlicitim nadmorskim visinama.
Jesmo li na istoj frekvenciji?
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
Jodlanje za dva motora
« Odgovori #20 u: 07 Ožujka 2006, 23:09:40 »
Emir ide da  :sleepy: , vi nastavite zaplet i kraj bez mene, pa mi javite sta ste dogovorili. Ciao.

Jodlanje za dva motora
« Odgovori #21 u: 07 Ožujka 2006, 23:09:52 »
ja sam na 99.6 - Radio Wien :)
ometimes you are windshield,
sometimes you are bug...

Jodlanje za dva motora
« Odgovori #22 u: 08 Ožujka 2006, 00:10:05 »
:lol: