Autor Tema: Nova R6  (Posjeta: 11269 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Nova R6
« Odgovori #45 u: 16 Ožujka 2006, 16:16:46 »
Moja je zena maloprije dala komentar da to nas uopce ne bi trebala bit briga,tko sto od opreme nosi na motoru i da bi trebali paziti svoga posla.
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

Nova R6
« Odgovori #46 u: 16 Ožujka 2006, 18:06:29 »
kada se kaze "sto te briga sto radi, radi sam sebi" to mozda moze proci kada ga ne znamo i ne ugrozava nas, te moze posluziti kao primjer za " tako se ne smije raditi"

ali ako istu osobu poznajemo, vise to NE smijemo to reci

obitelj: žena, djeca, otac, majka... su ti koji stalno trbaju uopzoravati/savjetovati, pa mozda to urodi plodom

prijatelji/društvo: pomognu savijetom, ali isto tako te i znaju navesti na krivi put ;)

država: naš najveci zastitnik, da nije zakona, koliko bi ljudi nosilo kacigu, imali upaljeno svjetlo... ?

u slucaju drzave sve je to naravno zbog money money, jer drzava ozljedom svog stanovnika gubi dvostruko, radno sposobnog člana te treba pokrivati njegovo lijecenje...

mozda bi trebalo uvesti da onaj tko nije koristio propisanu zakonsku opremu u takvom slucaju sam snosi sve troškove...

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
Nova R6
« Odgovori #47 u: 16 Ožujka 2006, 20:15:17 »
Fjaka, ti si u pravu i nisi u pravu!

Ja vec PLACAM  H A R A C   kakav nisu uzimali ni Turci ni Rimljani kad im se moglo, a ovo sto su ovi naslijedili od komunista je strahota:  dakle ja placam 69% (sezdesetdevetposto !!!) DOPRINOSA na svoju zaradu, tj. ako sam ja dobio (primjera radi) na ruke 1000 EURA (KM, KUNA) placam 690 EURO (KM, KUNA) DOPRINOSA. Pi*ka im materina, to nema nigdje u civiliziranom svijetu. U Njemackoj kada si najteza porezna grupa, tj, kada nisi ozenjen i nema djece, doprinosi su oko 33%, a kada imas obitelj, ide na 22%.  Za one koji rade kao uposlenici za drugog ili u drzavnoj firmi obicno kazu bas me briga ja svoje dobijem. Oni (vi?) ustvari pojma nemate sta govorite, to NIJE TACNO! Oni tebi ODUZMU i to sto si dobio, trebao si dobiti vise za onaj nepravedno obracunati doprinos na sve i svasta! Govorim o redovnoj mjesecnoj plati, ne o honorarima.

Za one koji jos ne razumiju o cemu se radi, evo pojasnjenja:

BiH (a vjerovatno i Hrvatska):  zaradio si 1690 EURO. Dobio na ruke 1000 EURO

Njemacka, Nizozemska: zaradio si 1690 EURO. Dobio na ruke 1318 EURO (22% doprinosi) do 1132 EURO (33% doprinosi).

Pa ti sada Fjaka kazi da ja treba da platim JOS!  Siguran sam da su i u Hrvatskoj slicni porezi, jer niko se nece odreci komunistickog pljackaskog sistema tako lako.

P.S.
Na ime procenata za ove doprinose (i za zdrasvstveno osiguranje), mi bismo trebali imati lijecenje u bolnicama sa zlatnim slavinama za vodu i sa "Penthouse" medicinskim sestrama [smilie=boobs]