Autor Tema: lajt friziranje  (Posjeta: 16663 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

lajt friziranje
« u: 26 Siječnja 2006, 13:34:52 »
ako bi zeli staviti ovo na stalkera, jeli bi za to trebao mestar ili bi to mogao znalac poput Fabera  napraviti ;)

koliko bi to povecalo snagu ?

hvala

c/p sa SS

Ako netko misli stavljati nešto na serijski skuter neka stavlja ove stvari: 7-8 ks
Auspuh- leovinci zx, leovinci rr, arrow performer, gianelli sport pro 6, yasuni Z. OKO 150€
Variomat- malossi multivar, top performances. OKO 500 KUNA
Kuplung- samo stavi npr. Polini ili malossi federe srednje tvrdoče (serijski motori imaju jako puno premekane federe na kuplungu). OKO 90-110 KUNA
Remen- orginal ili top performances OKO 200 KUNA

lajt friziranje
« Odgovori #1 u: 26 Siječnja 2006, 14:45:48 »
Spuh mozes sam stavit, tu ti netreba mestar...
A za ovo ostalo bi ti preporucio mestra...
Mislim mozes ti promijenit remen i variomat i kumplung, ali ti je to velika zaj***....
Znam kad je faber mijenjao valjcice...
PA je otvaro deklo i kad je skidao variomat rasjeko si je prst... :lol:
A i mislim da kad stavis te sve stvari bi ti trebao mestar da ti ga nasteluje....da to ide kak treba... :D
Vise o temu ce ti rec Faber znalac ili neno....

lajt friziranje
« Odgovori #2 u: 26 Siječnja 2006, 15:16:56 »
7-8 konjkih snaga nema serijski skut 8-9 konja ima kit moj ima 7 ili 8 ne znm točno ....
2. osnov frizirtanja...temlj je kit!

ali ako netko hoće recimo Fjaka oće...
e pa onda ajde...RR! leo vince ako misliš kasnije slagat skut za "city klasu" kao što ja imam...

onda metneš variomat..i sa Top performace varimatom dobiješ i novi remen i jeftiniji je variomat sad ne znam kome se više šta isplati....
a u multivaru dobiješ recimo bijeli centralni feder on je tvrđi nekih 20% od sewrijskog.....i košta 50 kuna a variomat je nešto skuplji od topovog...

kvačilo ne diraj nije ti potrebno na serijskom skutu...pa čk ni meni na city klasi....

poštelat karb treba..veća dizna obavezno jer sa spuljom dobiješ i okretaje a treba onda dvat više benge da to lijepo zaljeva....

Moja preporuka...

leo vince ZX ili RR zatim top performance variomat bijeli centralni fedr od malossia a na kvačilo staviti federe kvačil koje si dobio sa spuljom....
to je za početak ali nemoj samo tutnut spulju ko pol nađeg grada pa koga šiša!diznu promjeniti naštelovat.....već sam rekao zašto...

iako bih ti preporučio prvo kit da staviš jel on je osnova tjuniranja.....reza vriomat centralni valjčići karb može ostat 17.5(meni je bio 12 ja sam morao veći krb uzet i punooo puno je živahniji sada skut.
Nije kit bauk ljudi moji! potrebno se brinuti od skuteru..ne samo nabacat djelove i hajljf! potrebno je mnogo živaca i ljubavi prema tome......

To znaš da imaš 3 skupin tjuniranja????
City
sport
racing

a city je najslabiji oblik friziranja i meni recimo sasvim dovoljan jer sam mu dignuo snagu i ubrznje na zavidnu razinu.......

Samo stavljanje aupsuha! hmmm......dobijš krajnju izgubiš start...jer su reze preotvorene za serijalu....

stavljaš li kit moraš zamjeniti i ležaje na serijskoj radilici i meštar ti treba viditi jel rdilica uredu....ako ne(moj primjer..ošla rdilica) stavio sam RMS radilicu koju su inače ekipa stavljala i za sport klasu.....ali mene služi....i nemam brige....

Ležajevi?? SKF C3 ......ili C4 još bolje pa budeš sigura :wink:

jel te zanima što još????

e i obavezno reci što kupuješ da nebi pljunuo za neke djelove bezveze ...recimo!!
auspuh MALOSSI REPLICA! ekipa stavlja na serijske skutere ili na sport klasu :shock:  a budale nemaju pojma misle ako je auspuh 2000 kuna da je ne znam šta! a u rngu je sa običnim ZXom! :shock:  koji košta kolko 1000 kuna?? :shock:

i tako ima toga još puno....

lajt friziranje
« Odgovori #3 u: 26 Siječnja 2006, 15:20:15 »
:P   jesam se raspisao ju!
ama štaš kad živim za to :mrgreen:

e m stavi ti rezu prvo gore! neka bude RR! i ako imaš para vriomat koji ti misliš da je ok???
pogledaj što dobiš sa jednim što sa drugim...
karb je 17.5???? to je dovoljno i kasnije za kit neki base!
e! samo diznu proširi malo...našteluj......iii....ma vidit će se razlike kako ne!!
eto to za početak! nisam nija odmah sve stavljao :wink:

lajt friziranje
« Odgovori #4 u: 26 Siječnja 2006, 15:22:23 »
SCOOTERTUNING IS NOT A CRIME!
 8)

lajt friziranje
« Odgovori #5 u: 26 Siječnja 2006, 20:16:08 »
hvala na opsirnom odgovoru, iako neke rijeci uopce ne razumijem ;)

a skupo mi me to onda sve doslo...
odustajem za sada...

lajt friziranje
« Odgovori #6 u: 27 Siječnja 2006, 04:00:29 »
Imam neke planove budem valjda uskoro pisao neke tekstove za tu tematiku pa ću se truditi da bude što jasnije...jer hm......90% skuteraša ne kuži o čemu se radi i o čemu se priča... :wink:

lajt friziranje
« Odgovori #7 u: 27 Siječnja 2006, 14:05:31 »
Faberu
Kad budem kupovo ili friziro skuter tebe cu zvat za savjetnika,nema druge.
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

lajt friziranje
« Odgovori #8 u: 27 Siječnja 2006, 20:00:47 »
Citat: "NiksaRR"
Faberu
Kad budem kupovo ili friziro skuter tebe cu zvat za savjetnika,nema druge.
:?  hvala lijepa na povjerenju :wink:

Neno>
« Odgovori #9 u: 27 Siječnja 2006, 23:49:19 »
majstora bože moj....
na stalkera stavi  Malossi gus kit (oko 800kn) , karburator 17.5 (500kn) i nekih jači
ispuh tipa LeoVinceRR ili neki drugi + uštelaj prijenos (opruge kvačila , centralni feder , valjćići)
i to je to , ovo ti je obična base kombinacija koja je dosta dugotrajna ...
koliko je stalker prešao , jel proklapalo sta , kad bi se to stavilo isao bi dobro ,
normalno prefomanse se dizu , svatko tko se imalo kuzi u mehaniku moze to sastaviti ,
ipak je taj motor zračno hlađenje...
l :|  :| ako te josh sta zanima reci , ako imas nekoga od svojih geliptera zovni ga na čevape i pivo
pa da ti ti fino napravi...ako te sta vise zanima reci...
faber ti je sve to vis emanje napisao , mijenjaj lezajeve radilice ako je motor puno prešao...
ako je proklapao , jel ako je ikoja radlica orginal dobra onda je piaggio...
AUTO VUÈA ©KORPION METKOVIÆ 091/883-4866

lajt friziranje
« Odgovori #10 u: 28 Siječnja 2006, 13:58:31 »
ali ja sam u ZGu.....a iskren da budem ja sam ljen lik neda se ni meni mijenjat djelove niti sam ikada kit stavljao JA na svog skuterka...znam kak ide znam sve jednostavna je mašina ali brate mili kad sam išao rastavljat karb i čistit ga reko sam nikad više!Koja je to komplikacija sa plastikama kod moje SR www užaaas :(
nekima nije ali eto meni se neda....aa variomat kvačilo i te pizdarije kojem trebaš skinut deklo....to nema problema :lol:

lajt friziranje
« Odgovori #11 u: 09 Travnja 2006, 23:52:06 »
vako daklem prvo haiku poezija iz Imockog jel može? ok može

Vitar gonja lepušinu po gumnu,
             Pivac stoji na jednoj nogi,
             Je ladno krvi ti Issove

a sad da vidimo frizeraj skuteraje, daklem slažem se sa uvaženim kolegama u svemu, ali vidim da tebi nije do trošenja kuna na kita pa ti imam slijedeći prijedlog zate, nu vako: promijeni auspuh i to Leo Vince TT ili pak ZX i rolice stavi lakše i zaveži ga tu, ništa više za sad.

e i cuo sam glase da moš sam promjenit spulju, je moš ali nemoj ko ovi jedan amo šta ga je posli montiro na po izlaza a po pokrio prirubnicom od spulje pa je ispalo ko da je ugradio blokadu dok nije otkrio nakon po godine da nije centriro rupu izlaza cilindra na rupu ulaza u spulju.
color=red]Baba Zanetti[/color]

lajt friziranje
« Odgovori #12 u: 10 Travnja 2006, 15:35:26 »
EVO FJAKA DA I JA NESTO NAPISEM

masinu od skutera djelimo na dva djela. to je sami motor kojim odredjujemo snagu i na prenos
(variomat, kuplung, remen i mjenjacka kutijica(zvuci smjesno jer svi znamo da skuteri nemaju brzine, ali to je onaj mali dio sa zupcanicima koji je povezan sa kuplungom. ima u sebi zopcanike i njime odredjujemo stupanj ili odnos prenosa.))
-od svega sto ste naveli samo klip, cilindar, glava, usisni mehanizam i ispuh cine snagu motora.
dakle nije bitno kakav je sofer i kakva ce biti namjena skuteru, tj. u kakvim cemo uvjetima voziti. velicinom klipa, hodom radilice i vrstom glave odredjujemo kubikazu i kompresiju motora, a samim time i okretni moment. opcenito svakim povecanjem kubikaze moramo povecati usisne, prelivne i ispusne kanale, kolicinu dotoka goriva i kapacitet protoka ispusnih plinova. ako samo zalis staviti neki auspuh potrebno je brusenjem glave malo smanjiti kompresioni prostor, prosiriti diznu, staviti prozracniji filter zraka. zavisi sto zelis.
 kada smo se uvjerili da moter radi ispravno i da nema nikakvih stucanja i variranja u radu motora (ne gusi se, normalno pali, ne gasi se) nije bitno sada kakva su mu urzanja i konacna brzina. tek tada prelazimona dio koji se zove prenos
-odredjivanje vrste i i vacine prenosa ovsi o tezini vozaca i preformansama koje zelimo postici.
variomatom se odredjuje kojom kolicinom, kapacitetom i konstantom zelimo prenjeti snagu na remen ( Dakle tezim ili laksim valjcicima, kosinom ploce na variomatu) tarna povrsina variomata je jako bitna jer se njom odredjuje kolicina proklizavanja remena.....bitno je staviti remen neke renomirane tvornice jer se takav remen nece siriti na vecim temperaturama (sirenjem remena remetimo sve postavke koje smo dobili ugadjanjem variomata i samim time gubimo na konacnoj brzini. naravno da je bitno i kakav je kuplung(radi tarnih povrrsina) centralnim federom odredjujemo brzinu otvaravja i zatvaranja variomata i samim time brzinu reagiranja skutera na gas.(opet smjesno zvuci jer je kuplung na jednoj strani, a variomat na drugoj strani masine, ali sto je feder jaci omogucuje bolju nategnutost remena ns tarne povrsine variomata i mirniji prenos snage, a i svojom nategnutoscu pri pustanju gasa prije vraca variomat u pocetni polozaj i daje mu mogucnost prenosenja vise snage. Mali federi na kuplungu odredjuju samo sa kojim pocetnim obrtajima zelimo da kuplung prenese pocetnu snagu motora na gumu.... i rekli smo kutijica mjenjaca sluzi da se na trkama moze regulirati koliku konacnu brzinu da ima skuter....
mcho racing company

NENO
« Odgovori #13 u: 10 Travnja 2006, 20:30:47 »
Sad si mu sve doktorski reko :: nema šta skužio bi svatko ono ::
ne prodaje tebi Malossi kit kao kit , on tebi prodaje tehniku jače termo grupu , širi kanala i
tako što ti je omcho gore napisao , ako je mašina dobra ono , ne klapaju ležajevi i drugo ,
puštaju semerinzi i sl..ond ane treba rastavljati blok , vozio sam i promatrao više
friziranih motora , ali što se tiče izdržljivosti složi se gusani kit  i sve 5...
dakle prvo se radi mašina klip , cilindar i ostalo , karb..potom , složiš mu ispuh neki rezonantni ono ::
to je sta se tic eglavne snage , ostalo su finese tuninga :: prijenos :: variomat, kvačilo , opruge
kvačila , valjčići , duži prijenos nije potreba stavljati ako nije neki jači kit   :hello:
AUTO VUÈA ©KORPION METKOVIÆ 091/883-4866

lajt friziranje
« Odgovori #14 u: 11 Travnja 2006, 00:25:56 »
eto...moj skut je lijepo pošao sad u serijalu..stavio mu ja nazad 50 kjubika i Bog!...
imao sma tenničkih problema sa  kitom jer!(zlobnici ne smješite se! mislim na malossi kit :mrgreen: )nisam nikako mogao našteat mješalicu da dava više ulja...i očito je tu bio problem.....a sad nažalost idem dosat sporije u ubrzanju i sve ali nije da neide skut....