Autor Tema: Online trgovina  (Posjeta: 20606 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Online trgovina
« Odgovori #15 u: 17 Siječnja 2008, 15:45:59 »
Prodaje Rieju,Kymco,Husqvarnu,Agustu,etc.
Vozi sve iz svog prodajnog asortimana pa ne znam na cemu si ga vidio.
Vidjeli smo se u Milanu ispred Guzzijevog standa pa da mozda nije kupio neki njihov naked na kojem si ga vidio!  :yes:
Mozda ti ima polovnih motora pa se raspitaj...
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #16 u: 17 Siječnja 2008, 20:32:35 »
Prodaje Rieju,Kymco,Husqvarnu,Agustu,etc.
Vozi sve iz svog prodajnog asortimana pa ne znam na cemu si ga vidio.
Vidjeli smo se u Milanu ispred Guzzijevog standa pa da mozda nije kupio neki njihov naked na kojem si ga vidio!  :yes:
Mozda ti ima polovnih motora pa se raspitaj...

Aaaaaa... Znam o kojoj se radnji radi... ;)
Pogledacu... Ima tamo jedan MV Augusta Brutale... razbolim se svaki put kad ga vidim :)
NikadKuci

Offline aurellie

« Odgovori #17 u: 17 Siječnja 2008, 23:19:01 »
Neznam nikoga tko je uopće uvezo motor a kamoli da ga je kupio online (još samo fali ono "u cijenu uključeno transport do kuće..."  :lol: )

A za djelove preko ebay, neki prodavači neće ali većina ipak šalje u hr tako da tu nema problema.

The machine spirit is with me!

« Odgovori #18 u: 17 Siječnja 2008, 23:45:43 »
Na ebay-u i ostalim online aukcijama je mnostvo motora tako da je samo pitanje ko se smije usuditi takvo nesto kupiti.Znam covjeka koji je na ovaj nacin kupio gliser i sa placenim shipingom mu dosao na adresu.

« Odgovori #19 u: 18 Siječnja 2008, 02:02:10 »
ne znam za kupovinu motora.. ali znam dosta o sigurnosti samih web stranica i placanja preko Interneta. Sto se tice E-baya.. znam jednog tu iz grada koji radovite bas preko Ebaya kupuje stvari.. tu bude manjih stvari.. poput nekakih GADGETA ili novotarija za kompjutere i slicno.. ali ne znam nikoga tko je kupio nesto vece preko Ebaya ili takvog slicnog sitea..  [smilie=shrug]

« Odgovori #20 u: 21 Siječnja 2008, 15:33:20 »
pa evo i ja da se malo umješam! kao što sam rekao u predstavljanju bavim se uvozom motora iz swiss, deutschland i italy.. :biker2: bluesky kao prvo moraš znati da je za svaku zemlju stopa uvoza različita.. tj nisu iste cjene i uslovi uvoza u hrvatskoj ili crnoj gori ili srbiji ili bih..
takodje nevraćaju porez za sve uvezene motore već samo za one kojima piše pored cijene mwst..
isto tako ja sam kupovao motore sa mobile.de ali sam ili lično išao po par motora ili mi neki prijatelj kupi i doveze motore (naravno za pare) :mrgreen:
bilo je extra motora, ali i onih pederskih što ga slika samo sa lijeve strane a desna polomljena ili izguljena. ili lupa motor, crko lanac u motoru i ostala sranja!!
što se tiče kupovine novijih motora kod nas, moraš provjeriti da nije skinut sa osiguranja ili ukraden i dali su mu papiri čisti za carinjenje pa tek onda vidjeti šta dalje..
svejedno, ako ti bude trebala pomoć oko bilo čega rado ću ti pomoći :thumbsup:
MK WARRIORS SERBIA

« Odgovori #21 u: 21 Siječnja 2008, 19:25:20 »
Ja sam kupovao svasta preko online trgovina na internetu, ali na e-bay-u jos nista. Uglavnom prilikom svake kupovine oni navedu da li salju u tvoju zemlju ili ne. Do sada 60% firmi je slalo u CG, a jos nisam sreo neku koja ne salje u Hrvatsku...
Uglavnom se posiljke rade UPS-om ili USPS-om (posta) i do sada nisam imao nikakvih problema ili prituzbi...
Sto se tice online kupovine motora, to bih uradio samo ako bih kupovao novi motor, a ne i polovni, mada imate firme koje za stotinjak dolara odlaze na lice mjesta i provjeravaju predmet kupovine. Oni vam svojim papirom garantuju da je stanje motora takvo kakvo je u ponudi navedeno...
Sto se tice Bajca, ne znam sto da kazem...

« Odgovori #22 u: 21 Siječnja 2008, 22:38:18 »
Zuti Moto Morini je kupljen u Italiji i Robi ga je sam doveo u Hr i sredio papirologiju, uglavnom kalvarija koliko mi je uspio ispricati.
Preko Ebaya narucujem điđe-mindje za motor, robu, sve zivo, bez problema.
*Kiss french, ride Italian*

« Odgovori #23 u: 18 Svibnja 2009, 12:28:11 »
mene interesuje kad se kupuje na e-bay i posalju ti to postom da li ti naplate carinu i porez na to,jer sam ja iz cemoto-a narucivao neke plastike  ,sve je to uredno stiglo ali su me odrali na takozvanu lezarinu,carinu i na kraju porez

Offline aurellie

« Odgovori #24 u: 18 Svibnja 2009, 13:02:58 »
Nažalost da, lupa se porez na sav novac koji ide van a to osim vrijednosti predmeta uključuje i poštarinu  :(  Obično je to PDV 22% i 5% poreza na djelove za motocikle, te još neke poštanske pristojbe. To vrijedi samo ako su di djelovi na carini i ti odgovaraš za njih, a ako ti je za njih odgovoran špediter, onda slijedi kuku-lele jer oni još naplate zastupanje na carini i ležarinu i tako neke stvari.

« Odgovori #25 u: 18 Svibnja 2009, 13:13:43 »
Samo ako je preko 150 eura...

Offline aurellie

« Odgovori #26 u: 18 Svibnja 2009, 13:24:15 »
Ne vrijedi ti to, i kod nas je kao 300kn ali nema to veze. To će ti *možda* oprostit samo ako vrijednost ne prelazi 300kn i ako je dar, a ako ti nešto kupiš i daš pare za to automatski se carini makar bilo 30kn. Naravno srećom njima se neda zafrkavat sa malim ciframa pa većina manjih paketa prolazi  :D uglavnom ako nešto prođe bez davanja to je dobra volja carinika, bar kod nas

« Odgovori #27 u: 18 Svibnja 2009, 18:54:06 »
za sve kupljeno preko e-baya (il drugih slicnih trgovina) traze potvrdu transakcije (ispis paypala ili kopija racuna)...SVE se posiljke otvaraju i nekom samo njima poznatom metodom procjenjuju da li na to lupaju PDV i carinu ili ne - ovo je slucaj s obicnom postom i tu vrijedi pravilo *mozda* iz gornjeg posta

ukoliko se radi o dostavi putem DHL-a, UPS-a ili neke druge dostavne sluzbe na BAS SVAKU posiljku ide PDV+carina+troskovi manipulacije/lezarine/obrade i sl.

« Odgovori #28 u: 19 Svibnja 2009, 09:04:42 »
Nažalost da, lupa se porez na sav novac koji ide van a to osim vrijednosti predmeta uključuje i poštarinu  :(  Obično je to PDV 22% i 5% poreza na djelove za motocikle, te još neke poštanske pristojbe. To vrijedi samo ako su di djelovi na carini i ti odgovaraš za njih, a ako ti je za njih odgovoran špediter, onda slijedi kuku-lele jer oni još naplate zastupanje na carini i ležarinu i tako neke stvari.

Vidjeli su spediteri da te mogu oklapiti pa iskoristavaju,ali vjerovatno mislis na carinsku uslugu i skladistenje.  :pick nose:
Inace, lezarina se placa 8 dana nakon lezanja,tzv. danguba,a ti vjerovatno placas prenapucenje,ako ti roba stigne avionom u Zg.
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #29 u: 21 Svibnja 2009, 23:26:56 »
Jel vi to preko Pay pala ili cega ?? ako jest jel treba devizni račun u banci  :paranoid:

mislim na e bay
dvotaktna munja