Autor Tema: Online trgovina  (Posjeta: 20587 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online trgovina
« u: 15 Siječnja 2008, 23:47:42 »
Da li neko od članova foruma ima iskustva sa trgovinom motora online sa site-ova tipa www.mobile.de ?

Vidim da ima dosta povoljnih motora u okviru onoga što ja tražim, još kad se odbije VAT (vrate porez na vozila koja se izvoze) to bude jako prihvatljivo u odnosu na ono što se nudi kod mene.

Da li je neko kupovao nešto toga tipa i da li je servisna knjiga dovoljna garancija? Kupovao bih motor koji je presao par hiljada km (3-4000).

Ukoliko postoje slična iskustva, bio bih vam zahvalan da ih podijelite.

blue sky
NikadKuci

Odg: Online trgovina
« Odgovori #1 u: 16 Siječnja 2008, 01:02:15 »

« Odgovori #2 u: 16 Siječnja 2008, 02:37:35 »
čini mi se da je trošarina nešto viša na uvoz polovnih motora pa to moraš provjeriti najbolje kod špeditera.
Sviđa mi se ovo sa zastavom.  :thumbsup:

« Zadnja izmjena: 07 Veljače 2008, 15:58:56 od CoBra »

« Odgovori #3 u: 16 Siječnja 2008, 13:57:11 »
šta? kupujmo domaće? :big_smile:

« Odgovori #4 u: 16 Siječnja 2008, 14:19:08 »
Bolje da nemamo domače jer bi nam onda zabranili uvoz haha

« Odgovori #5 u: 17 Siječnja 2008, 10:15:38 »
Nije valjda da je "to to" sto se tice iskustva sa online trgovinom?

Jos neko?
NikadKuci

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #6 u: 17 Siječnja 2008, 10:42:15 »
Nisam još čuo da je netko kupio motor online, a što se tiče raznoraznih djelova tu ebay radi bez problema.

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

« Odgovori #7 u: 17 Siječnja 2008, 12:14:11 »
teško da ćeš i nać neke od frikova koji kupuju motore online [smilie=lol]

ali kako Dado kaže,za djelove(a i ostale sitnice i stvari) ebay :thumbsup:

Offline Nix

« Odgovori #8 u: 17 Siječnja 2008, 12:40:01 »
E a kako ide to preko e bay-a?Nisam previše se zanimo za to pa ne znam,ali čuo sam da je nemoguća dostava  u RH,jedino ako imaš koga tamo pa poslat na njegovu adresu pa onda on tebi? :?:
A ovo za kupnju motora on line stvarno trebaš bit lik. :roll:
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #9 u: 17 Siječnja 2008, 13:24:40 »
Nisam još čuo da je netko kupio motor online, a što se tiče raznoraznih djelova tu ebay radi bez problema.

Kod nas u Crnoj Gori postoji dosta firmi i pojedinaca (tipa www.askramar.com)koje uvoze polovne automobile iz EU. Provjerena je varijanta da u dogovoru sa nekom od firmi, odaberes auto/motor preko www.mobile.de, recimo, pa da ga oni pokupe, stavio na slep-kamion, i dovezu u CG. Naravno, tu uslugu naplate xyz Eura.
Ja sa mislio uzeti motor koji je presao par hiljada km, 1-4, pa me zanima da li je servisna knjizica dovoljna garancija i kako vam se to cini kao opcija.

Uzgred, koliko % gubi motor na vrijednosti u prvoj godini, na predjenih recimo 8-1000km?
Nasao sam neku Yamahu XT660x kod mene u Podgorici, 2007 godiste, sa predjenih 8000km, motor je u potpuno fabrickom stanju sa godinu ipo garancije. Nudi mi ga za 5500e, a novi je oko 6550e. Na novi bi trebao platiti nekih 250e registracije odma, na stari tek za nekih par mjeseci, oko 200e.

Zahvljajujem na misljenjima :)
NikadKuci

« Odgovori #10 u: 17 Siječnja 2008, 14:37:39 »
E a kako ide to preko e bay-a?Nisam previše se zanimo za to pa ne znam,ali čuo sam da je nemoguća dostava  u RH,jedino ako imaš koga tamo pa poslat na njegovu adresu pa onda on tebi? :?:
A ovo za kupnju motora on line stvarno trebaš bit lik. :roll:
pitat Aurellia,on je yoshimuru iz Amerike naručio preko aukcije koliko ja znam :paranoid:

Kod nas u Crnoj Gori postoji dosta firmi i pojedinaca (tipa www.askramar.com)koje uvoze polovne automobile iz EU. Provjerena je varijanta da u dogovoru sa nekom od firmi, odaberes auto/motor preko www.mobile.de, recimo, pa da ga oni pokupe, stavio na slep-kamion, i dovezu u CG. Naravno, tu uslugu naplate xyz Eura.
Ja sa mislio uzeti motor koji je presao par hiljada km, 1-4, pa me zanima da li je servisna knjizica dovoljna garancija i kako vam se to cini kao opcija.

Uzgred, koliko % gubi motor na vrijednosti u prvoj godini, na predjenih recimo 8-1000km?
Nasao sam neku Yamahu XT660x kod mene u Podgorici, 2007 godiste, sa predjenih 8000km, motor je u potpuno fabrickom stanju sa godinu ipo garancije. Nudi mi ga za 5500e, a novi je oko 6550e. Na novi bi trebao platiti nekih 250e registracije odma, na stari tek za nekih par mjeseci, oko 200e.

Zahvljajujem na misljenjima :)

servisna knjižica ti i je i nij bitna...imaš frenda negdje,samo ti spiči pečat i to je to....
ja recimo za svoj motor i račune skupljam...ka ga budem,ako ga budem,prodavao..........
nekima je to vrlo bitno...

« Odgovori #11 u: 17 Siječnja 2008, 15:11:15 »
Hvala, obraticu se Aureliu za savjet ;)

Pozdrav svim ucesnicima diskusije na korisnim savjetima, a posebno useru Bajac koji je maximalno nagledao temu ;)
BlueSky, Bajac i 0 Gostiju pregledava ovu temu.

P.S.

Ima li neko komentar za cijenu Yamahe o kojoj sam pisao?
Hvala
NikadKuci

« Odgovori #12 u: 17 Siječnja 2008, 15:16:13 »

evo jos jednom da znas.... :cool2:
Hvala i drugi put :klanjase:

pitat Aurellia,on je yoshimuru iz Amerike naručio preko aukcije koliko ja znam :paranoid:

servisna knjižica ti i je i nij bitna...imaš frenda negdje,samo ti spiči pečat i to je to....
ja recimo za svoj motor i račune skupljam...ka ga budem,ako ga budem,prodavao..........
nekima je to vrlo bitno...

lega ti si puko.....
doc cu ti po noci i spalit sve racune :joy:

« Odgovori #13 u: 17 Siječnja 2008, 15:17:56 »

Ukoliko postoje slična iskustva, bio bih vam zahvalan da ih podijelite.

blue sky

Zašto ne pogledaš u "Magnusa" kad vec zivis u Podgorici?
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #14 u: 17 Siječnja 2008, 15:19:54 »
Zašto ne pogledaš u "Magnusa" kad vec zivis u Podgorici?

Magnus?
Sta je Magnus?
Jel to ovaj momak koji prodaje Kawasaki za CG?
Mislim da vozi neki rijetki (za mene bar) italijanski naked, sa povise ks?
NikadKuci