Autor Tema: Svakako poviriti  (Posjeta: 3717 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Luc

Svakako poviriti
« u: 11 Siječnja 2008, 20:39:50 »
Upravo sam naisao na stranicu vrlo grezog sadrzaja, medutim, isti je nazalost vrlo vjeran odraz stvarnosti. Vjerujem da svrha te stranice nije ni zastrasiti motoriste, ni skinut ih s motora, ali ima vrlo jasnu poruku: NIKAD DOVOLJNO OPREZA U PROMETU. Vjerujem da to svi znamo, ali ovo je uvijek dobrodosla napomena. Molim vas, povirite malo.
http://www.ride2die.com/

Odg: Svakako poviriti
« Odgovori #1 u: 11 Siječnja 2008, 20:49:10 »

...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

« Odgovori #2 u: 11 Siječnja 2008, 22:08:07 »
uhh, kada pogledaš ovo dodje ti da više nesjedneš na motor...

ja bi citiro ovo:

Why is it most riders treat their bikes like gold,
but some treat their body like scrap metal?

IF YOU CHOOSE TO RIDE, REMEMBER: ATGATT- ALL THE GEAR ALL THE TIME
DRESS FOR THE FALL, NOT FOR THE RIDE !  (e zato se ja ne volim ljeti voziti... )

« Odgovori #3 u: 11 Siječnja 2008, 22:30:27 »
vec sam sreo sličnu stranicu na forumu. strašno :(
dvotaktna munja

« Odgovori #4 u: 13 Siječnja 2008, 01:05:37 »
Strašno......
šta ti je brzina....neopreznost...

« Odgovori #5 u: 13 Siječnja 2008, 13:25:04 »
Gledo već, grozno...

« Odgovori #6 u: 13 Siječnja 2008, 22:34:25 »
Strašno......
šta ti je brzina....neopreznost...

To ti je bolje receno nedostatak srece...
Pa ne bih nikad sjeo na motor da razmisljam ovako.  8)
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #7 u: 14 Siječnja 2008, 00:09:18 »
To ti je bolje receno nedostatak srece...
Pa ne bih nikad sjeo na motor da razmisljam ovako.  8)
da razmišljaš kako? da nebudeš prebrz i neoprezan? :think: Vuka plašiš me bokte. :paranoid:

Offline Nix

« Odgovori #8 u: 14 Siječnja 2008, 15:54:44 »
Slažem se s Faberom,ali bi još dodao osim brzine i neopreznosti,pijane,nadrogirane,neoprezne pješake/vozače automobila,katastrofalno stanje cesta i tako unedogled...
Jer nekad sav mogući oprez jednostavno nije dovoljan da se ne nađeš u ovakvoj nezavidnoj situaciji. [smilie=anger]
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #9 u: 15 Siječnja 2008, 23:26:38 »
gadno...

ali ipak trebamo biti svjesni da je to realnost od koje se jednostavno ne može pobječi i moramo biti svjesni da se u svakom trenutku možemo suočit s sličnim posljedicama, jer svaka vožnja može biti zadnja... Međutim ljubav prema motorima je veča od odustajanja od istih nakon ovakvih slika

ali ono šta najviše boli jest činjenica šta za ovakve posljedice ne moraš ti biti kriv, nego nekakav djeda koji je zaspao u jugu [smilie=anger]

Offline aurellie

« Odgovori #10 u: 16 Siječnja 2008, 06:12:58 »
**(cenzura)**, ala ima gadnih slika.
« Zadnja izmjena: 16 Siječnja 2008, 18:22:02 od krampus »

The machine spirit is with me!

« Odgovori #11 u: 16 Siječnja 2008, 10:55:37 »

Ne treba se previše bojati, nezgode skupljene na jednom mjestu davaju strašnu sliku, jer to je naša realnost. Trebali bi ovo svi pogledati s vremena na vrijeme. Mislim da je većina nas do sada imala više puta iskustvo kada nas je malo dijelilo od strašnih nezgoda i posljedica ali smo se nekako "uvijek" izvukli.

Istina je da nikad ne možemo biti dovoljno oprezni ni spremni, da bi izbjegli ovakve nezgode, jer u prometu ne sudjelujemo samo mi.
Tu su i "Oni" koji nas vide a ne primjećuju.(neobadaju) Tu su i drugi koje mi ne primjećujemo kao i Oni koji su "jači" od nas i nije im stalo iako nas vide.

Nekoliko puta sam bio u  strašnim situacijama (svojom krivnjom), onim u kojima ti se sledi krv u žilama i najteže mi je uvijek "palo" ono kad shvatiš kako si bespomoćan, jer baš tu, baš sada dobar pogled, lijepa priroda, zgodna ženska, ulje, pijesak, šoder, krivina, a ja nisam bio spreman jer mi je nešto drugo odvratilo pažnju, pa motor sam vozi li vozi, izlazi u drugu traku, a sa druge strane, baš tada, dolaze oni "jači" oni drugi.

I u našem gradu događale su se ovakve nezgode, u kojima su sudjelovali motoristi, sa najtežim posljedicama, ali nisu nikada skupljeni i objavljeni podatci na jednom mjestu, a o slikama da i negovorim.
Bilo bi dobro da se ovdje progovori o našim iskustvima kako bi svi vidili da se to ne događa  samo drugima nego i nama.

Spomenut ču se tako dvojice bajkera sa slike za nagradnu igru na ovom forumu koji su poginuli u prometnim nezgodama na motoru. Počivali u miru.

Spomenut ču i tešku prometnu nezgodu u kojoj sam bio sudionik.Dogodilo se na Babinom Kuku 2002 g. kod legendarnog priključka s brda na glavnu cestu  poviše auto kampa. Tada mi je osobno vozilo oduzelo prednost (nije me vozač vidio) pa se prilikom nepropisnog uključenja u promet zaletio preko na moju traku ravno u bok mog skutera kojom prilikom mi je slomljena kralježnica (vidi sliku) tako da sam nakon teške operacije jedva ostao na nogama.
Ipak motori su naš život.

Zato

"Liv to ride, ride to liv"

I na kraju citirat ču:

Twenty years from now
you will be more
disappointed by the things
that you didn't do than by
the ones you did do.

Explore dream.

Discover.

Mark Twain

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #12 u: 16 Siječnja 2008, 13:26:21 »
I u našem gradu događale su se ovakve nezgode, u kojima su sudjelovali motoristi, sa najtežim posljedicama, ali nisu nikada skupljeni i objavljeni podatci na jednom mjestu, a o slikama da i negovorim.

Evo jedne lokalne nezgode u kojoj je vozač prošao bez ikakvih posljedica  :shock: :shock: :shock:

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

« Odgovori #13 u: 16 Siječnja 2008, 14:24:23 »
jeli baš? ..sad ima samo taj ludi filing..

« Odgovori #14 u: 18 Siječnja 2008, 23:28:05 »
iz mog skromnog iskustva pouzdano znam da se greske skupo placaju nekad preskupo.

R.I.P. Derva