Ne treba se previše bojati, nezgode skupljene na jednom mjestu davaju strašnu sliku, jer to je naša realnost. Trebali bi ovo svi pogledati s vremena na vrijeme. Mislim da je većina nas do sada imala više puta iskustvo kada nas je malo dijelilo od strašnih nezgoda i posljedica ali smo se nekako "uvijek" izvukli.
Istina je da nikad ne možemo biti dovoljno oprezni ni spremni, da bi izbjegli ovakve nezgode, jer u prometu ne sudjelujemo samo mi.
Tu su i "Oni" koji nas vide a ne primjećuju.(neobadaju) Tu su i drugi koje mi ne primjećujemo kao i Oni koji su "jači" od nas i nije im stalo iako nas vide.
Nekoliko puta sam bio u strašnim situacijama (svojom krivnjom), onim u kojima ti se sledi krv u žilama i najteže mi je uvijek "palo" ono kad shvatiš kako si bespomoćan, jer baš tu, baš sada dobar pogled, lijepa priroda, zgodna ženska, ulje, pijesak, šoder, krivina, a ja nisam bio spreman jer mi je nešto drugo odvratilo pažnju, pa motor sam vozi li vozi, izlazi u drugu traku, a sa druge strane, baš tada, dolaze oni "jači" oni drugi.
I u našem gradu događale su se ovakve nezgode, u kojima su sudjelovali motoristi, sa najtežim posljedicama, ali nisu nikada skupljeni i objavljeni podatci na jednom mjestu, a o slikama da i negovorim.
Bilo bi dobro da se ovdje progovori o našim iskustvima kako bi svi vidili da se to ne događa samo drugima nego i nama.
Spomenut ču se tako dvojice bajkera sa slike za nagradnu igru na ovom forumu koji su poginuli u prometnim nezgodama na motoru. Počivali u miru.
Spomenut ču i tešku prometnu nezgodu u kojoj sam bio sudionik.Dogodilo se na Babinom Kuku 2002 g. kod legendarnog priključka s brda na glavnu cestu poviše auto kampa. Tada mi je osobno vozilo oduzelo prednost (nije me vozač vidio) pa se prilikom nepropisnog uključenja u promet zaletio preko na moju traku ravno u bok mog skutera kojom prilikom mi je slomljena kralježnica (vidi sliku) tako da sam nakon teške operacije jedva ostao na nogama.
Ipak motori su naš život.
Zato
"Liv to ride, ride to liv"
I na kraju citirat ču:
Twenty years from now
you will be more
disappointed by the things
that you didn't do than by
the ones you did do.
Explore dream.
Discover.
Mark Twain