Autor Tema: 14.10.2007., nedjelja, Crna Gora  (Posjeta: 10747 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: 14.10.2007., nedjelja, Crna Gora
« Odgovori #15 u: 15 Listopada 2007, 10:14:40 »
Iskreno se nadam da je s Rookie-em sve u redu...
Zalim sto se i ja nisam mogao pridruzit skupu, valjda ce slijedeci put klapat...

« Odgovori #16 u: 15 Listopada 2007, 13:02:24 »
Rooki mi se javio, suđenje završeno ni po babu ni po stričevima, nego po pravdi. Kreten je proglašen krivim, tako da sada slijedi naplata od osiguranja. Mislim da je već u Dubrovniku... :thumbsup:

Offline Laske

« Odgovori #17 u: 15 Listopada 2007, 14:29:11 »
uf još kada ! zvao je iz doma još davno, a ti Gasho pišeš o presudi po pravdi kao da je ubio čovjeka, pa mu za to sudili... hehehe
Laske

Offline f6

« Odgovori #18 u: 15 Listopada 2007, 15:00:14 »
Da, Rookie se javio, sretno doma stigao  :thumbsup:

A evo ja ću sa slikama početi, Krampus i Helga neka se nadovežu.

Skupili smo se ispred Roxija u 09.00

i našli Nixa ranoranioca

Na aerodromu su nam se pridružili Krampus i Rookie a u Kamenarima i domačin, ministar turizma Crne gore, njegova veličina, Gasho

Nakon Rookieve nezgode motor smo ostavili u Tivtu na benzinskoj a on se ukrcao na BMW-a koji ga nije ni osjetio  :big_smile: Prvo zaustavljanje iznad Budve

Slijedeća postaja već nezaobilazni restoran "Konak"

gdje je Helga pokušao na GS-u dodirnuti tlo s obadvije noge  [smilie=naughty] :lol:

Došli smo i do ozbiljnijeg dijela sjednice u kojem se trebalo riješiti nekoliko dilema po pitanju odabira namirnica. I nakon doktorovog bezazlenog pogleda

zaključili smo da je odluku najbolje prepustiti ministru. Dok je on razmišljao i slagao menu, mi ostali smo se, vidjevši jelovnik, sa sjetom prisjetili nekih drugova sa foruma i nazdravili s pivom varljive kvalitete (ovisi da li je ljeto ili zima. Ovaj put je bila super)

Kad smo spomenuli Slika i Gasho je svoje piće digao u zrak i rekao da se pridružuje pozdravima

Hrana je odabrana i moglo se pristupiti blagovanju. O odabiru ne bi previše trošio riječi, samo ću spomenuti: sir, pršut, kajmak i goveđi pršut

nakon toga janjetina i teletina ispod peke a za mene svinjski umbul sa pršutom i kajmakom

Najbolje novo i nepoznato jelo je bilo sir sa ljutom paprikom, mmmm  :food:

Dalje nije bilo baš jednostavno voziti ali polako smo stigli do Cetinja, provozali se kroz grad

i nastavili prema Njegušima. Ispred nas Lovčen

Buel i kamenjar

telefon pauza

i doktor nam najavljuje ubrzani odlazak. Stižu mu gosti, mora po njih na aerodrom  [smilie=shrug] Možda bi i brže odmaglio da je manje pive popio. Ne bi svako malo morao prazniti rezervoar

Nakon na doktora, pogled smo bacili i na Njeguše

rodne kuće Kralja Nikole

i Petra Petrovića Njegoša

Odatle dalje prema Boki, starim putem preko Trojice. Za mene jedna od najljepših panorama (priznajem, nisam bio u Norveškim fjordovima pa ne mogu usporediti ali pretpostavljam da je ovo ljepše jer je Mediteran i naseljeno je) Evo odabir nekoliko slika bez komentara

Raskršče. Gasho i Rookie odlaze prema Tivtu a mi prema Kotoru. Zahvaljujemo se ministru i pozdrav do nekog drugog izleta

Ulazimo u Kotor. Putem srećemo jedno vozilo o kojem ćemo malo kasnije. Sad par motiva Kotora

Gospa od Škrpjela, zavjetna crkva koju su na umjetnom otoku u 17. st podigli Bokelji, pomorci koji su nakon preživljenog brodoloma na stijeni pronašli ikonu Blažene djevice Marije. Crkva je iznutra izuzetno bogato uređena i predlažem da jedan izlet bude samo Perast i Kotor!

Za kraj sam ostavio "ONO NEŠTO" što sam maloprije nazvao vozilo. Samo ću reči: Njegovo visočanstvo, po mnogima a i po meni najljepša ultra sportska jurilica, LAMBORGINI GALARDO!

Uživajte....

ADIO VAM....
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

« Odgovori #19 u: 15 Listopada 2007, 15:16:57 »
evo samo da se brzinski javim......prvo upozorenje svima koji idu u CG je da je predbroj sad 382...i da su promijenili zakon o prometu gdje su dodali da auto s sporedne ceste ima prednost pa svima koji putujete pazljivo... to je nevjerovatna kolicina auta koji te pogledaju i izlede...u mom slucaju mozda ne razlikuju bicikl od motor bicikla  [smilie=lol]
i jos jedan dodatak ovim slikama a to jest da svaki covjek ima svoj san... ono sto bi englezi rekli wet dream.... neko da kresne kakvu sa pleyboyeve duplerica,netko ovo netko ono....e [a posteno moj wet dream je bas ovaj Gallardo tako da sam dozivio ekstazu kad sam ga ugledao prvi put uzbrdo kad nas je prosao sa jedno 200-injak km/h a drugi put sam opet kad me tip prestigao i stvarno to vozilo izgleda na putu da se ne moze opisati... no ne bio ja Helga da nisam gas za njim... ne moze se to pratiti ni sa kojim motorom ali malo su ga usporavali kamioncici auti itd... ja sam se nekako uspio slepati i uzivati u pogledu u " guzu".....naravno kad me dado vidio da sam mu se zaljepio i pokusao ga pratiti bio komentar" e vid opet one b.......e Helge... ali sto cu .... barem sam uzivao makar samo u pogledu odpozadi  :big_smile:
nego idem uplatit loto.... wish me luck...mozda se provozate  :mrgreen:
For some there's therapy,
for the rest of us there's Motorcycles

BMW is like Beethoven.
Buell is like Jerry Lee Lewis.
You can't dance to Beethoven.

« Odgovori #20 u: 15 Listopada 2007, 15:31:45 »
joj ludnica, vrata mu se otvaraju prema gore  ;) gori si od malog ;)  :mrgreen:

nego kako ste ga uspjeli zaustaviti ?

« Odgovori #21 u: 15 Listopada 2007, 15:55:49 »
ma meni dojadilo gledati Helgu kako se muci za njim.. stisnuo ja gas i uletio pred Gallarda.. i onako mu acenam rukom da malo uspori da ga imamo nesto pitat... ih :-)  :oops:

Offline ivy

• **
  • fazer 600
« Odgovori #22 u: 15 Listopada 2007, 16:34:03 »
sreli smo se na Grudi i neki su dobro pazarili i ja još uvijek čekam poziv na taj pršut  :lol:
slike govore više od riječi...  :thumbsup:
e i primjetili smo da je išla samo muška ekipa, žene ništa...  :?
do vam Bog zdravlja, za pamet  je kasno

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #23 u: 15 Listopada 2007, 16:37:19 »
Evo vrjeme da se i ja javim.
 Prvo cu dodat da su se neke "ljepe" rjeci na forumu od planiranja ovog đira obistinile i nije se jedan vratio...... kletva je djelovala  :mrgreen:
  Al eto dogodilo se i izgleda da je i meni bilo vrjeme da vise padnem a poznato je da crni Z-ovi nemaju sreće pa sad moj nije vise među onima koji nisu padali  :mrgreen:
  Covjek koji je kriv je naposljetku ipak ostao fer i dan iza je ponavjo da mu je zao i nudio je svakakvu pomoc te se nije bunio za Miliciju i presudu.  Provjereno je da je taj lik dobar kakvih ima. (sto god to znacilo)  :mrgreen:
  Sto se tice pada... Bio sam zadnji s nekih 10-15m razmaka od Helge a lik s mecom se kao ukljucivao i ono pusta Helgu i lagano stoji i kontam vidi me, pustam gas... lik se upucuje lagano ko ono ceka mene da prodjem pa eto.. kad klinac! Nemam dje nego izmedju njega i bankine al tad se sve dogadja u sekundi.. taj razmak auto-bankina je sve manji i bremzam al pjesak me zhebo i proiklizavam... paf u bankinu.... gljiva struze po njoj te podize motor  i pritom me odbija u ljevo i paf drugom gljivom u pr blatobran "okaša".... motor odjednom nestada ispo mene i klizi nekih 8-9metara.... dizem se i trk k motoru.
 Kad sam pao snervao me jedan seljak Milicijski koji je bio nekih 15m dalje na raskrižju osiguravao promet jer je ublizini opcina i neko ze zenio  pa su bili đipsiji i svirala se narodna muzika....neki su slavili dok sam ja dolazio k sebi.
Motor je osto obaljen na ljevoj strani i odmah instiktivno je bilo vracanje kontakta i ispravljanje motora na nogaru jer da se slucajno neužeže. Dizem SAM motor i metnem ga na nogaru kad eno seljobera Milicijota dolazi i na prvu "vrati motor kao je i bio" ja mu kazem "stari moze gorivo iscurit pa moze planut" a on "pa nek plane" a meni nerve na 300.. ja mu kazem "nema sanse motor ostaje ovako i nitko ga nece dirat!!! i denu zovi prometnu i pusti me s mirom".... poceo se on prepirat kad eto prometna vec stigla jer je bila usputno....
 Ovi prometni su bili i vise nego fer.. ugodan ton i normalno ljudsko ponasanje (za razliku od oneg seljopera od mnaloprije) i svak je dao svoju izjavu dok su u među vremenu Helga i ostatak nase ekipe krpali deklo na mom zecovu... Helga end co. fala vam jos jednom!
  Bilo je tu svakakiheh rječi al to je normalno kad je zena ovok mecimira dizala tlak i nama i njemu pa je bilo iskri s obje sdtrane a Gasha moram pohvalit sto se onako ponio jer treba malo oštro prema ovakim sminkerskim likovima :klanjase: :thumbsup:
  Na motoru su mala ostecenja i u voznom je stanju (mislili ste me se rjesit za đir u Orebić next vikend al nedam vam gusta!  :mrgreen: [smilie=lol] )
Osobna je morala osta u Milicajaca dok se nerjesi u sudca za prekrsaje a to je dakle Pon ujutro  [smilie=anger]
  Motor smo ostavili da počiva i da se ljepilo stisne a ja sam sjeo na Gašinu makinu i tako sam vožen kao turist pa sma tako i bolje vidio prekrasni krajolik i po koju tetu  :oops: :mrgreen:
 Cim smo dosli u kafanu i narucili mezu zubi su cinili vodu.... prsut-sir-kajmak to nije uspio rjesit pa je stigla Janja i tu smo se posteno izmorili sto se vidi iz gore prilozene slike  :mrgreen:  
Priroda oko Cetinja i Njeguša je fenomenalna i iz ove perspektive su-vozača (hm  copilota je bolji naziv za gasovu voznju  :lol: :klanjase: ) je pravi raj za oči.. mnogobrojni bogenu.. livade sumice... milina...  Poharali smo cjelo selo i pokupovali sve sireve i kenuli dalje.
  Rastanak s ekipom je bio malo meni cudan jer mi nije bilo svejedno osta sam al Gasho i Mibuone su me brzo razuvjerili.  
Gaso me ostavio ko motora i kad se uvjerio da je sve ok onda je tek otisao.. Gsho svaka cast jos jednom  :klanjase:
 Uto preko raznih dobrih ljudi nalazim hotel i telefon te se dogovaram s MIbuonom koji dolazi po mene i vodi me k sebi da nadje smjestaj. Motor ostavljam u njegovoj garazi uz njegove K6 I K7 te XTX-a te otkrivam nejegov hobi a to su mali avioncici na motorni pogon i mali automobili na motorni pogon  :shock: i njihove makine se vrte do 42 000 o/min  :shock:  Uglavnom skup i jako zanimljiv sport  :mrgreen:

Smjestaj za 40 ura je nakon dosta polemike ipak platio Mibuone jer mi nije do d aja platim  :klanjase: te mu zahvaljujem i ostajem duznik tom covjeku sto me tako dobro ugostio i dan iza isao samnom te nije dopustio da placam trajekt.

Vjerovatno sam dost toga zaboravio al eto toliko toga se dogodilo  :mrgreen:
 Jos jednom veliko fala  Forumasima koji su isli tamo za svu potrebnu pomoc i posebna zahvala Mibuone-u za smjestaj i sve oko toga :klanjase:
 Hvala i Relji sto je pomogao Mibuone-u u nekim stvarima.
  Vidimo se slj vikend na điru :thumbsup:  :occasion:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

Offline f6

« Odgovori #24 u: 15 Listopada 2007, 16:58:46 »
nego kako ste ga uspjeli zaustaviti ?

pa prestigli ga i rukom dali znak da se zaustavi  [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]

Offline Nix

« Odgovori #25 u: 15 Listopada 2007, 17:24:01 »
 :thumbsup: Nije vam bilo loše vidim...
Rookie dobro si kontrolirao živce...ja mislim da bi kod takve situacije odma skočio na njega... :twisted:..Pogotovo kad bi počeo mjenjat priču ili bit bezobrazan ili što je već bio...
A kako se deklo krpa?  :oops: Vidim u tekstu da su to oni kao ono usputno obavili-Helga&co...pa bi volio znat...zlu ne trebalo...
Free Rider

Tetkica racing team

Offline f6

« Odgovori #26 u: 15 Listopada 2007, 17:44:52 »
Još bi nešto htio napisati o ovom izletu u Crnu goru. Mnogi od vas znaju kako je mene teško bilo natjerati da odem, iako sam djecu pokušavao poslati i uvjek govorio da se tamo puno toga lijepog može vidjeti. Na kraju, na nagovor Luka Jovice, kojemu je isto kao i meni ovo bilo prvi put da ide, sam pristao. Dugo sam vagao što učiniti, preispitivao sebe da li ovim postupkom pljuvam po Domovinskom ratu i po svim žrtvama Crnogorske agresije na Dubrovačko područje. Ali ko sam ja kao jedinka da tjeram neki inat. Dok govorim o svojoj tvrdoglavosti obično osječam tuđu podrugljivost. Nisi normalan, misle. I otišao sam. da nije Luka i Gasha ne bi sigurno. Ustvari da me tamo nije Gasho čekao. I ovako sam se nelagodno osječao i uvjek ću se tako osječati i teško da ću tamo boraviti bez njegova društva. Ali poručujem svima onima koji vole prirodu i ljepote koje nam priroda pruža da Crnu goru ne mogu tek tako ignorirati i zaobilaziti. Boka Kotorska, Budva, Sveti Stefan, Petrovac, Lovčen, Cetinje, Skadarsko jezero, Rijeka Crnojevića, kanjon Tare i Durmitor su mjesta koja se obavezno moraju posjetiti. Ako sam što propustio molim Gasha da nadopuni. Zato, odlazak tamo nemojte uzimati kao politički posjet nego kao turistički izlet s kojeg ćete se vratiti očarani ljepotom prirode.

« Odgovori #27 u: 15 Listopada 2007, 18:55:21 »
do prije godinu dana, one koji su isli si :burn: :bash: :killemall: , a sad potičeš

što ti se dogodili  ? ;) :mrgreen:

Offline f6

« Odgovori #28 u: 15 Listopada 2007, 19:08:18 »
Pa ljepo sam ti napisao. Ostao ja jedina budaletina s ograničenošću. Što meni to treba. Iako još nisam načisto s time da li sam dobro učinio. Ali poslije j....nja nema kajanja  [smilie=shrug]

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #29 u: 15 Listopada 2007, 19:38:03 »
:thumbsup: Nije vam bilo loše vidim...
Rookie dobro si kontrolirao živce...ja mislim da bi kod takve situacije odma skočio na njega... :twisted:..Pogotovo kad bi počeo mjenjat priču ili bit bezobrazan ili što je već bio...
A kako se deklo krpa?  :oops: Vidim u tekstu da su to oni kao ono usputno obavili-Helga&co...pa bi volio znat...zlu ne trebalo...
Živce.... pa problem je u tome sto je on sve ljepo krasno i bio je stvarno posten.. zvo je odma Gasha na mob i javio da sma pao... al sve dok ga nije zena pocela pumpat e onda je promjenio pricu al svom srecom tu su nasi forumasi pa su uskočili sa mudrim izrekama a Gaho ga je ljepo žicnuo  :mrgreen:

Deklo nije puklo da je otpo komad il slično nego  od pada i klizanja naciklo i pocelo slinit ulje. Pumpa je bila blizu i Helga je uspio tamo nac dvo-komponentno ljepilo koje kad se pomjesaju komponente ispada nesto slicno tekucem metalu pa kad osuši drzi kao da je sve jedan komad. Sad ga imam u motoru pa tko zna viš kako može dobro doć.
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)