Neki dan san bija u ZG, i usput sta u čak dva Lidla bacit oko...
- Kišno odijelo ne pari uopće loše, ali imali su samo veličine S i XS, znači za dicu do 12 godina.
- Kornjača pari nešto vrlo neudobno i Mejd in čajna, je da je bolje išta nego ništa, ali ne odaje baš dojam ozbiljnog protektora.
- Rukavice su izgledale skroz ok za svoju cijenu, ali opet problem veličine (ili su ljudi sve pokupovali, ili dobavljači ne znaju kakve mrcine žive u Hrvatskoj).
- Grijači za kolina isto pare ok, iako se po mom skromnom mišljenju ne mogu usporedit sa IXS-ovim windstopperom.
- Vidija san i par jeftinoza kaciga, integralnu i jet, i čak mi se na integralnoj učinilo da vidim natruhe anti-fog folije, ali što se tiče ukupnog dojma, mislim da služe samo za zadovoljavanje minimalnih zakonskih propisa o pokrivalu za glavu.
Eto, od svega posla, jedino šta san stvarno tija kupit je bilo to jadno kišno odijelo, ali parija bi bečki dečkić u njemu, ono: gaće trikvartače i rukavi do lakta.
Pod uvjetom da ga obučen na golo.
Znači, skepsa i averzija koju inače gajim prema takvim mass-product dućanima, di na istom štandu imaš ronilačka odijela, kaveze za grdeline, umjetno gnjojivo, manistru sa jajima, parizer, suncobrane i "moto opremu", se i ovaj put pokazala točnom.
Šta bi reka jedan moj prijatelj: "Nisan dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari."
P.S. E da, vidija san i jakete koje pare nešto između HELD-a i IXS-a, i stvarno ne izgledaju loše, prepune džepova (špagova za vas doli), patenata za provitravanje, ali iz svih su bili povađeni protektori, sad ne znam jel ih netko ukra, ili su ih iz predostrožnosti povadili, ili ih nije ni bilo...
U svakom slučaju, na prvi pogled stvarno ok jakete, ali naravno, opet je problem veličine.
Da se razumimo, iako iman 182 cm i 90 kg, stvarno se ne smatram ormarom, ali nisan naša ni jednu u koju bi se uvuka.
Osim toga, "no name" jaketa u Lidla za 800 kn, ili IXS od GORE TEX-a sa certificiranim protektorima i skidivom anti-sweat zimskom podstavom za 1000-1200 kn, mislin da stvarno nema usporedbe.