Autor Tema: Motor/Skuter  (Posjeta: 21561 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aurellie

Odg: Motor/Skuter
« Odgovori #15 u: 24 Kolovoza 2007, 22:01:58 »
Manje više svi ste vozili skutere prije nego ste sjeli na motor pa neznam što sad odjednom imate protiv  ;D Kao da je vozit skuter sramota ili što li već. Meni je to totalno blesava naprava sa neograničenim fun factorom, full jednostavna i izdržljiva, sa svojim stalkerom 50 sam odvalio hrpu kilometara po asfaltu, međama, među maslinama..., radio pizdarije, nervo ljude, lomio se i učio vozit, da mi sad skroz nedostaje i jedva čekam da ga stignem opet sastavit. Bilo bi super imat i jednog maxija za đireve da ne moram stalno mislit gdje ću sa opremom i stvarima i mislit jesam li namazao lanac, ali to će sačekat bolje dane.

The machine spirit is with me!

Offline Nix

Odg: GILERA GP800
« Odgovori #16 u: 25 Kolovoza 2007, 01:27:54 »
I još da dodam, ne skvasis noge ako prodješ kroz jednu lokvu...
Vozio sam Burgman 650 sa poluautomatskim mjenjacem. Motor ide fenomenalno. Ubrzava i koči bolje od polovine motora. Kada sam imao X9, prvi puta sam se sreo sa načinom kočenja da ako stisneš prednju, 30% koči i zadnja, a isti taj sistem imam sada na GS-a. To ne da je dobar način kočenja, nego je pored svega izuzetno siguran način...

da ali taj sistem kočenja mislim da nije baš previše poželjan kod motora....Naravno kod onih koji nemaju sliper clutch...Dolaziš pred bogen,šaltaš nižu jednu dvije tri ovisno o potrebi i uz to kočiš prednjom naravno...a taj sustav raspodjele dodatno optereti zadnju tako da lako može doći do blokiranja....
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #17 u: 25 Kolovoza 2007, 08:17:04 »
a taj sustav raspodjele dodatno optereti zadnju tako da lako može doći do blokiranja....

HIhihi... Vozi malo iza mene kad grezije vozim, pa da vidis shake it baybe.. NA sve strane, lijevo-desno...  :twisted:
stvarno ste mulci puni bezrazložnog inata

NEKI LJUDI VIŠE VOLE (maksi) SKUTERE IZ MASU RAZLOGA I TO TREBA POŠTIVAT KAO NJIHOV IZBOR I SVAKA IM čAST

kako znaš da kočnice ne odgovaraju motoru?
bit će su silni inženjeri glupi, a nadobudni super-stručnjaci sa više-sedmičnim iskustvom proračunali da to tako ne valja

Nije problem u injzenjerima negu u cijeni, ko i u svemu...
Primjer, zx10r od Kawe je zadnji krik koji kawa moze ponudit, i koju su razvijali vrhunski injzenjeri, pa joj je opet brenza u banani. Razgovaro sam sa cetvero vlasnika i svi kritiziraju kocnice. Injzenjeri su slobodno mogli rec "stavljaj radijalini Brembo racing il' Brembo serie Oro, zlatni full podesivi Ohlins naprijed i nazad".. SAmo onda Kawa nebi bila 96 iljada nego 130 iljada....

Tako je i u svijetu maxi skutera, a to sto je netko spomenuo kocenje s prednjom i zadnjom u istom trenu bi mogla biti dobra stvar! :cool2:
*Kiss french, ride Italian*

« Odgovori #18 u: 25 Kolovoza 2007, 14:51:49 »

HIhihi... Vozi malo iza mene kad grezije vozim, pa da vidis shake it baybe.. NA sve strane, lijevo-desno...  :twisted:
Nije problem u injzenjerima negu u cijeni, ko i u svemu...
Primjer, zx10r od Kawe je zadnji krik koji kawa moze ponudit, i koju su razvijali vrhunski injzenjeri, pa joj je opet brenza u banani. Razgovaro sam sa cetvero vlasnika i svi kritiziraju kocnice. Injzenjeri su slobodno mogli rec "stavljaj radijalini Brembo racing il' Brembo serie Oro, zlatni full podesivi Ohlins naprijed i nazad".. SAmo onda Kawa nebi bila 96 iljada nego 130 iljada....

Tako je i u svijetu maxi skutera, a to sto je netko spomenuo kocenje s prednjom i zadnjom u istom trenu bi mogla biti dobra stvar! :cool2:

mogu nesto rec, ali bez ljutnje...
ni taj dukati ne vrijdi tih para, pa ih opet ljudi kupuju...
kome se svida kupi.... :thumbsup:

Offline Nix

« Odgovori #19 u: 25 Kolovoza 2007, 19:32:14 »
Desmo da znaš da bi volio poći u djir s tobom!Al nevjerujem da bi te gledao dok kočiš. :P

Sorry na OT.
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #20 u: 25 Kolovoza 2007, 20:42:24 »
mogu nesto rec, ali bez ljutnje...
ni taj dukati ne vrijdi tih para, pa ih opet ljudi kupuju...
kome se svida kupi.... :thumbsup:

Zbog cega mislis da ne vrijedi tih para??

Gle, ja sam prvi koji ce popljuvat "marže u Hrvata"...

JEr moj Duxy ima sugeriranu cijenu od 10 000 eur +/- 1000 eur svudje u Europi (ne mislim samo na Eu, nego geografsku Europu), i onda dodje nas voljeni zastupnik i na sugeriranu cijenu nadoda jos 22% PDV-a kojeg ti kao kupac za njega platis, i dodjes do cijene od 13 000 eur...

Da skratim,

o cemu se radi? On bi u sugeriranoj cijeni od 10 000 +/- 1000 eur, trebo imat, carinske troskove, PDV i svoju zaradu... Al lakse je dignut cijenu za jos 22%...  :thumbsdown: :thumbsdown: [smilie=anger] [smilie=anger]
Desmo da znaš da bi volio poći u djir s tobom!Al nevjerujem da bi te gledao dok kočiš. :P

Sorry na OT.

MA, ne vozim ja nista posebno.. JOs sam ja jaaaako daleko od limita ciklistike koju vozim.

Offline Nix

« Odgovori #21 u: 25 Kolovoza 2007, 20:45:30 »
Ma ko da ja nisam daleko od limita motora...Pih...Trebamo mi još puno papat... ;)..
Al eto čisto bih volio vidit razliku između stotinjak dvo i četverocilindričnih konja.... :joy:...Kad padnu gužve i vrućine... ;)
Free Rider

Tetkica racing team

Offline aurellie

« Odgovori #22 u: 25 Kolovoza 2007, 20:55:56 »
Dukac ipak ima nešto veću cijenu zbog vrhunskih komponenti (ohlins, brembo...) a PUNO veću zbog jednog&jedinog zastupnika u Hrvatskoj.

« Odgovori #23 u: 25 Kolovoza 2007, 21:01:18 »
Dukac ipak ima nešto veću cijenu zbog vrhunskih komponenti (ohlins, brembo...) a PUNO veću zbog jednog&jedinog zastupnika u Hrvatskoj.

DA, nisam htio opet stat u bezuvjetnu obranu onog sto vozim, nego sam gadjo dje najvise boli.. A to su bolesne marze...

Uz vrhunske komponente ne zaboravi rucni rad, limitirane serije.... oko 10 000 monstera se godisnje napravi i proda (s tim da u tih 10 000 spada 695, S2R 800, S2R 800 dark, S2R 1000, S2R 1000 dark, S4R, S4RS, pa sad racunaj koliko ih se malo proizvede po pojedinom modelu) Sve to utjece na cijenu, al opet kad te netko dere, oda jebi ga...

BTW, cuo sam šuškanja da dolazi Talijanski oficijalni serviser za DUcati u Hr i da su im cijene smijesne.. PA eto vidit cemo. Uz to, ja sljedeci servis obavljam u Anconi il direktno u Bologni, jos razmatram izmedju ta dva mjesta, al 99% nece bit u Hr...
Ma ko da ja nisam daleko od limita motora...Pih...Trebamo mi još puno papat... ;)..
Al eto čisto bih volio vidit razliku između stotinjak dvo i četverocilindričnih konja.... :joy:...Kad padnu gužve i vrućine... ;)

Pazi, ja imam 95 konja ti 98 plus Deak tako da...

« Odgovori #24 u: 25 Kolovoza 2007, 21:45:58 »
Zbog cega mislis da ne vrijedi tih para??

Gle, ja sam prvi koji ce popljuvat "marže u Hrvata"...

JEr moj Duxy ima sugeriranu cijenu od 10 000 eur +/- 1000 eur svudje u Europi (ne mislim samo na Eu, nego geografsku Europu), i onda dodje nas voljeni zastupnik i na sugeriranu cijenu nadoda jos 22% PDV-a kojeg ti kao kupac za njega platis, i dodjes do cijene od 13 000 eur...

Da skratim,

o cemu se radi? On bi u sugeriranoj cijeni od 10 000 +/- 1000 eur, trebo imat, carinske troskove, PDV i svoju zaradu... Al lakse je dignut cijenu za jos 22%...  :thumbsdown: :thumbsdown: [smilie=anger] [smilie=anger]
MA, ne vozim ja nista posebno.. JOs sam ja jaaaako daleko od limita ciklistike koju vozim.
ti si platio 90 -100k kn za tog dukca....
i sto si dobio sminkerski motor za po gradu.....
evo primjer..
lolo kupio ninju ide na grobnik gustat, dado isto....
niksa hornya da po gradu moze bokom.... :mrgreen:
srdan ktm-a da se moze doslovno igrat  motorom...
a ti svoga....

Offline aurellie

« Odgovori #25 u: 25 Kolovoza 2007, 22:03:25 »
Pretjerujete... :) nek vozi svak što hoće. Ja na proljeće odo iz R (F  :mrgreen:) voda, vidit ćete onda što će mi bit među nogama, oćete li i mene tako ogovarat... :mrgreen:

« Odgovori #26 u: 25 Kolovoza 2007, 22:15:33 »
Pretjerujete... :) nek vozi svak što hoće. Ja na proljeće odo iz R (F  :mrgreen:) voda, vidit ćete onda što će mi bit među nogama, oćete li i mene tako ogovarat... :mrgreen:
ti prelazis na zenski vod.... :joy: :big_smile:

« Odgovori #27 u: 25 Kolovoza 2007, 22:51:13 »

nemoj se sad izvlačit, rukavica je bačena
CIKLAMA

« Odgovori #28 u: 25 Kolovoza 2007, 23:11:24 »
evo primjer..
lolo kupio ninju ide na grobnik gustat, dado isto....
niksa hornya da po gradu moze bokom.... :mrgreen:
srdan ktm-a da se moze doslovno igrat  motorom...
a ti svoga....
:big_smile: a ja sam svog uzo da mogu preputovat pola Europe i dobro nažuljat dupence te posjest penny iza..i da budem kul  :cool2: ! jel smijem bit vaš prijatelj :mrgreen: iako nemam motocikli od 100k čuna! al bar nema variomat  :lol: :lol:
Meni je više smješno da vi ovog dečka napadate što vozi talijana...i on se pravda i pravda..vidi se da je zelen!
ma šta god rekli meni je to jedan od rjetkih ducatia koji mi je predivan   :big_smile:
a i šta god da mu je ćale uzeo..bar nije morao vozit jeftin motorić  ili uzimat neko polovno smeće.

jes ali imaš dva cilindra :thumbsup: zar nebi trebalo bit podjednako?  :mrgreen: :mrgreen: :thumbsup: aj br drag na mostu..ako ne znaš daj ga meni  :big_smile: 8)
ma šalim se....nemoj da te itko navlači.

e sad se ja pitam..jel ovo tema đukati ili skuter vs motor??? tako mi variomata!nešto ste pobrkali... [smilie=lolroll] [smilie=lolroll] [smilie=lolroll] :thumbsup:

« Odgovori #29 u: 26 Kolovoza 2007, 07:33:12 »

Sorry, al vidi se da nemas pojma o cemu pricas.. DOsta sam puta odje napiso kako se ovaj motor vozi po gradu i nedo Bog nikom te voznje. SAd nemam vremena za daljna razglabanja, moram na poso... Mozemo veceras nastavit  ;)

a i šta god da mu je ćale uzeo..bar nije morao vozit jeftin motorić  ili uzimat neko
polovno smece..

Hhaha, da mi ga je bar ćale uzeo...  :roll: :cry: