Autor Tema: Best kacige do 1600kn  (Posjeta: 10948 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Best kacige do 1600kn
« Odgovori #15 u: 11 Kolovoza 2007, 16:07:59 »
ne znam hoće li to sada biti off topic ali kad već pričamo o kacigama..zbog čega je taj d-ring zastupljen u sportu? zbog čega je najsigurniji? ja ga imam na svojoj kacigi i meni je nepraktičan kad imam rukavice [smilie=anger] uvijek mi cura to mora vezat  :oops:

Offline Nix

« Odgovori #16 u: 11 Kolovoza 2007, 17:08:40 »
Ja mislim zbog same koncepcije kopčanja,jer na običnim onaj "prekidač" može izletit prilikom naglog udarca,odnosno trzaja glavom,ne znam jeli se događalo ali eto...A d-ring se sigurno ne može "raspetljat" a da će puknut ne vjerujuem...Ali ipak ne bi uzimao sa d-ringom,vjerujem i običnima...
Free Rider

Tetkica racing team

Offline aurellie

« Odgovori #17 u: 11 Kolovoza 2007, 17:46:15 »
Meni je obična kopča dobra zbog jednostavnosti, mogu kacigu skinut i stavi za par sekundi, a najviše me nervalo što bi remen malo pomalo popuštao tamo gdje se podešava pa nakon par nošenja bi ga opet trebalo podešavat. I ponekad kopča bode u vrat a zimi bude hladna  :mrgreen:

DD ring mi je ipak bolji, iako mi ga je jako teško provuć u rukavicama, i svaki put kad skidam kacigu moram skinut i bar jednu rukavicu. Dobre stvari su što je nemoguće da se sam od sebe odveže, udobniji je, može se podešavat za vrijeme vožnje čak i u rukavicama.

U vezi teme, sjećam se prije 3 godine kad sam ja uzimao FG14 da je to bila jedina trikompozitna kaciga ispod 2000kn na našem tržištu, a uz nju je dolazio i antifog vizir i ona pregrada ispod brade i još neka oprema, drugi su sve to naplaćivali po suho zlato. Sada je situacija malo drugačija, skoro svaki proizvođač ima kvalitetne i dobro opremljene kacige po povoljnoj cijeni, koje su bolje/lošije jedna od druge samo po sitnim detaljima.
Ovdje će svak svoga konja hvalit pa mislim da je ipak bolje potražit neki usporedni test ili probat kacige pa se onda odlučit...

The machine spirit is with me!

Offline Nix

« Odgovori #18 u: 11 Kolovoza 2007, 18:38:32 »
Da,zaboravih na antifog.Gledao sam negdje taj test kaciga,u Hjc su uvalili peglu sa parom,nije se maglila. ;)
Free Rider

Tetkica racing team

Offline Nix

« Odgovori #19 u: 13 Kolovoza 2007, 13:37:21 »
Evo kad je o kacigama...Kike je kupila kacigu prije nekih 2 mjeseca,Nolan ne znam koji model točno ali dobra...Nakon par puta što je nosila počela se odlijepljivati ona guma koja prati oblik vizira,da ne bi propuštalo zrak unutra...Danas sam je odnio u Dante-a,on je priznao "reklamaciju" iako nisam imao račun,te je poslao ili dobavljaču ili u tvornicu,jedino minus što treba čekat mjesec dana da bude gotovo,ali nije greda...E sad oće li oni stavit novu gumu,zalijepit ovu,ili zamijenit kacigu ne znam ali eto pohvala Dante-u.
Free Rider

Tetkica racing team

« Odgovori #20 u: 14 Kolovoza 2007, 10:40:07 »
Sto se tice ove Nolanke N84, kupio sam je prije godinu i 5mj. sve 5 osim antifoga (naravno to se dogodilo samo na mojoj) Nije bio dovoljno priljubljen uz vizir i usla prasina izmedju njih, sto je izazvalo ostecenje antifoga.
Svi smo mi bickery

Offline pAx

« Odgovori #21 u: 20 Kolovoza 2007, 12:03:49 »
Ima li netko mozda X-Lite 601-icu L velicine??? Da je provam sa podkapom, jer u Dantea je bila samo XL koja mi je dobra na obrazima ali lufta oko brade kad je drmam.

Ovaj post nek se kasnije izbrise.

« Odgovori #22 u: 20 Kolovoza 2007, 12:15:57 »
u mene je M ali sam je malo širio na čelu jer imam čelo na skaline
CIKLAMA

Offline pAx

« Odgovori #23 u: 20 Kolovoza 2007, 13:17:50 »
hm, zanimljivo... ja sam mislio da su nashe glave tu nedje  :mrgreen:

ne znam sto da radim, XL mi je stisnuto na obrazima ali racunam da ce se to prilagoditi ali kad okrecem glavu lijevo-desno kaciga mi seta ispod brade, a ako narucim L strah me da mi obrazi budu jos vise stisnuti, sto nece biti dobro.
HJC FG-14 vel. L mi dobro stoji ali to naravno ne znaci nista...

« Odgovori #24 u: 20 Kolovoza 2007, 13:29:25 »
naše su glave tu neđe po frizuri  :big_smile:
tvoja je okruglija a moj profil zauzima veću površinu...

ako ti kaciga dobro leži na glavi, računaj da će ti svaka nabijat obraze
to se na većini kaciga s vremenom ublaži jer je na obrazima mekana spužva

bitno ti je da onaj dio lubanje iza kojeg je mozak (čelo,onaj dio poviše uši i zatiljak) dobro upadne u kalup kacige i da nema lufta a i da te ne žulja
CIKLAMA

« Odgovori #25 u: 27 Kolovoza 2007, 14:24:15 »
sto se tice D-ringa, prvih jedno 5 puta mi ju je bilo nemoguce svezati u rukavicama, a iducih 5 onak malo spetljano, a sad ju i u rukavicama bez ikakvih problema vezem. dakle, samo prakse treba.

i D ring mi je puno prakticniji jer mogu svaki put podesiti koliko cu ju svrsto svezati sto mi je ok, jer nekad imam maramu, nekad nista, nekad podkapu, nekad dolcevitku... tako da  :thumbsup:

iako sam najprije odbijala kacigu s tim, ali sad ga nebi zamjenila.

i za 1600 kn po meni je HJC best buy
why drink and drive,
smoke and fly!!!!

Offline Laske

HJC UNUTRAŠNJOSTI KACIGA
« Odgovori #26 u: 03 Lipnja 2008, 11:39:31 »
INFORMACIJA vlasnicima HJC kaciga:
moguća je nabavka kompletne spužvaste unutrašnjosti HJC kaciga u hrvatskoj !  :joy:
Lani sam pitao jednog HJC dealera u Dubrovniku koji mi je rekao da postoje, ali da se u nas ne može nabaviti  :thumbsdown: (vjerojatno bi tako prodao manje novih kaciga).
Razlog što me stvar interesirala je taj što mi se unutrašnjost previše skupila nakon pranja (Ariel colour  :thumbsdown:  [smilie=lolroll]), a kaciga je relativno nova i bilo bi glupo kupovati novu kacigu ako postoji mogučnost nabavke samo nove unutrašnjosti ! Joke me malo vodao po Splitu i u jednog HJC dealera sam postavio pitanje, na što je čovjek odmah odgovorio k'o iz topa "naravno da može, 250 kn" !
I tako se Splićani ne boje da će prodati manje novih kaciga ako budu prodavali nove unutrašnjosti... HJC  :thumbsup:
Laske

« Odgovori #27 u: 03 Lipnja 2008, 12:08:04 »
Pitao si krivog distributera...  :think:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #28 u: 03 Lipnja 2008, 12:26:28 »
ja perem samo podkapu ;)
Razlog što me stvar interesirala je taj što mi se unutrašnjost previše skupila nakon pranja (Ariel colour  :thumbsdown:  [smilie=lolroll])

sva sreca što ne perem unutrašnjost kacige ;) :big_smile:

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
« Odgovori #29 u: 03 Lipnja 2008, 12:35:01 »
Pitao si krivog distributera...  :think:

Je li to imamo nekoliko HJC distributera u DU   :?: :shock:

Bilo bi bolje da imamo što više raznih marki nego da jedni drugima "kradete" ponudu.

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63