Autor Tema: Pozdrav iz Jajca  (Posjeta: 11710 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: Pozdrav iz Jajca
« Odgovori #15 u: 12 Kolovoza 2007, 00:53:34 »
sve neke šetnje po republici srpskoj,ajde baš lepo :twisted:
nisam brz,ali sti¾em

« Odgovori #16 u: 12 Kolovoza 2007, 01:30:51 »
Otkad je Jajce u rep srp? :shock:
...

niksa

« Odgovori #17 u: 12 Kolovoza 2007, 15:10:58 »
ovo kod vas mi lici na neki svinger party  [smilie=lolroll] [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]

Offline f6

« Odgovori #18 u: 13 Kolovoza 2007, 20:51:04 »
POZDRAV IZ ŠIBENIKA    :hello: :drunk: [smilie=pals] :hello: :food: :food: :hello: :hello:

2jackie: niti Jajce a niti Tuheljske toplice nisu u republici srpskoj

2hondimir: liječit  ćemo se po povratku  [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]

2nikša:  :baeh: :baeh: :baeh:

pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

« Odgovori #19 u: 13 Kolovoza 2007, 21:05:08 »
mi bar kilometre pravimo motorima a ne jezikom  :wave:
dodji k sebi dok jos imas kome

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #20 u: 13 Kolovoza 2007, 21:22:44 »
mi bar kilometre pravimo motorima a ne jezikom  :wave:

:thumbsup:

« Odgovori #21 u: 14 Kolovoza 2007, 17:04:06 »
evo mi stigli doma živi i zdravi.ostalo slijedi večeras ili sutra   [smilie=fiuu]
dodji k sebi dok jos imas kome

« Odgovori #22 u: 14 Kolovoza 2007, 17:13:46 »
 :thumbsup:

Offline ivy

• **
  • fazer 600
« Odgovori #23 u: 14 Kolovoza 2007, 19:04:23 »
evo da se i ja javim, sav materijal je u lučija , tako da bez njegove objave ne smijemo ništa još otkrivati. samo ću reći da je bilo super, da smo se stvarno odmorili i nauživali... što se tiče hrane, SARAJEVO je zakon, tako da ćete ovaj put više uživati u panorami nego u pliticama hrane  :mrgreen:
do vam Bog zdravlja, za pamet  je kasno

« Odgovori #24 u: 15 Kolovoza 2007, 00:15:16 »
e navlakuše jedne,a đe je Banja di luka [smilie=lol]!Neka je vama bilo lijepo i da ste se sretno vratili.Ja sam tek večeras pošo do Cavtata  [smilie=anger]
nisam brz,ali sti¾em

Offline f6

« Odgovori #25 u: 15 Kolovoza 2007, 19:04:24 »
Razmišljao sam kako početi pisati ovaj tekst. Da li kao komentar nekih napisa u jednom podforumu? NE! Odustao sam! Ipak ovim tekstom želim s vama podjeliti ljepotu koju sam osjetio i doživio u proteklih šest dana.

Počelo je u četvrtak, 09.08. ranojutarnjim dolaskom Toma i Ivane po nas. Začuđujuće, već u 07.30 su bili dobro raspoloženi

Nakrcasmo i drugog Fazera

i pokret. Ispratio nas je Nixov začuđeni pogled. Prva pauza, naravno Neum. Tada je Tomo otkrio kako je duboko emotivna osoba prepuna nostalgije za nekim prošlim vremenima

Ali otkrio nam je i način kako se hranom boriti protiv toga. Naravno, njegova Ive mu daje punu podršku da ustraje u svome naumu

Slijedeća postaja, Jablanica. Začas smo se našli u II svjetskom ratu, usred bitke na Neretvi, bitke za ranjenike

Naredba je pala

i krenuli smo a da nijednu nismo ostavili  ;D

Prolazimo ispod kamenoloma gdje se vadi Jablanički granit. Stijene se obrušavaju sve do korita rijeke Rame

Ulazimo u prekrasan kanjon

Na ulazu u Prozor benzinska pumpa zanimljivog imena

Odmor na vrhu planine Makljan u jednom jako lijepom ambijentu

kojega je samo pokvario neki čudan miris za kojega nismo znali otkud dolazi

Uglavnom, brzo smo ostali sami i nakon nezaobilaznog osvježenja

krenuli smo testirati neka alternativna prevozna sredstva

Nakon neuspjeha sjedosmo na Fazere i krenusmo dalje. Prolazimo kroz Gornji vakuf-Uskoplje

(kako se samo Tomo veselio kad je vidio da ne postoji samo njegovo rodno Uskoplje u Konavlima)  :mrgreen: U Bugojnu nailazimo na jedno interesantno, nadasve multipraktično vozilo

Slijedi Donji vakuf gdje se put račva prema Travniku i prema Jajcu i Banjoj luci.

Odatle dalje pratimo tok rijeke Vrbas.

Tridesetak kilometara i Jajce. Nažalost slika samog ulaska u Jajce nemamo jer smo bježali od kiše koja nam je jedva dozvolila da skinemo stvari s motora. Ali bez obzira atmosfera je bila na nivou što su neki na osebujan način i pokazali

Pao je ručak u kojemu je najinteresantnije bilo džepno izdanje moga bifteka

koji me neodoljivo podsjetio na hamburger u McDonaldsu. Ma svejedno, ritam je zadržan na visokom nivou

Petak, 10.08.
Poslije doručka neizostavno razgledavanje kraljevskog grada Jajca. U njemu su stolovali Hrvatski kraljevi od Tvrtka do Stjepana Tomaševića (12-14 st.) Nekoliko motiva:

Crkva uznešenja blažene djevice Marije sa 23 metra visokim zvonikom

Katakombe uklesane u živom kamenu

velika utvrda na vrhu jajolikog brijega po kojem je Jajce dobilo ime

pogled s tvrđave

pogleeeeed na foto modele  [smilie=lolroll] [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]

i na specijalistu za popravljanje kamera

na ulazu u utvrdu kraljevski grb

a malo ispod moderan naziv ulice

Tu je još "Medvjeđa kula" kojoj su zidovi u dnu debeli 12 metara

te "Banjalučka vrata" na zapadnom dijelu grada

Iz starog grada stepenicama se spuštamo do ušča Plive u Vrbas. Predivni slapovi i nisam siguran da li sam sposoban fotografijom dočarati tu ljepotu.

U gradu smo naišli i na neka zanimljiva vozila

Poslijepodne obilazimo Plivska jezera. Počinjemo s završetkom Malog jezera, tek kilometar dva uzvodno od ušća

Najljepše je na mjestu gdje se veliko jezero uljeva u malo. Nailazimo na cijeli niz vodenica

definitivno vrlo romantično mjesto

tu je i "Rajski otok" sa zanimljivim caffe barom

A osim romantike ovo mjesto pruža i neke avanturističke sadržaje. Jedan od njih je i vožnja ovih interesantnih vozila. Prvo su one dvije sjele u dvosjed

pa kad su vidjele da se ne mogu pomaknuti s mjesta prešle su u četverosjed i zvale nas upomoć.

Vozili smo punih 30 metara i nevoljko zaključili da sam ja prejak za ovaj sport

Natjeraše me da nizbrdo vratim vozilo

Mogu reći da je bilo uzbudljivo a pogotovo kad sam se "obrušio" niz padinu od ceste do livade  :lol:

Nakon svega nije bilo druge nego u kafiću nešto popiti. Tomu je prijalo vino interesantnog naziva

Nastavak slijedi.........

Offline f6

« Odgovori #26 u: 15 Kolovoza 2007, 19:06:58 »
.....nastavak!

Subota, 11.08.

Izjutra motori nakrcani i spremni za pokret

Vozimo predivnim kanjonom rijeke Vrbas

Nailazimo na spomenik Hrvatskim braniteljima

sustav hidroelektrana

i ulazimo u republiku srpsku

nađemo i branu punu pet ambalaže

kamp relijaša sa starim bubama

a u Krupi na Vrbasu tankamo gorivo. Točno preko puta partizansko groblje

Vozimo dalje, srećemo svatove

i eto nas u Banjoj luci

Slijedi granica na Savi, Okučani i auto put. U Novskoj počinje kiša, oblačimo kišna odjela i pravac Tuhelj. Pola sata nakon što smo se prijavili na recepciji bili smo u bazenima. Nakon osvježenja večera a onda nočno kupanje i coctail party. Slike unutarnjeg dijela

i puno interesantnije, one izvana. Temperatura zraka oko 15 stupnjeva uz kišu a temp. vode 30C. Na rubu bazena party  :joy: 

Poslije kupanja odmor na nekim veoma ugodnim stolicama
  ;)
uz ledeno hladni coctail

Nedjelja, 12.08.

Dan započinjemo vožnjom jednim dijelom Zagorja. Prvo smo posjetili Veliko trgovišće i rodnu kuću Dr Franje Tuđmana

i zanimljivi objekat preko puta
  :mrgreen:

Odatle vozimo kroz sjevernozapadni dio Hrvatskog zagorja. Prelazimo rijeku Horvaška

i ulazimo u Desinić. Nalazimo na prekrasnu crkvu

i turističku kartu

koja nas upučuje na grad-utvrdu Veliki tabor

Prolazimo pored skretanja za "Grešnu goricu", seosko domačinstvo s izvrsnim lovačkim specijalitetima.

Nažalost, ručak se može pojesti samo jedan, a to smo planirali na drugom mjestu. S lijeve strane nailazimo na repliku Velikog tabora

dok onaj pravi izranja s desne strane.

Nažalost dvor je radi sanacije zatvoren tako da smo ga samo izvana mogli obići

Nalazimo roj odbjeglih pčela

i Šarka-čuvara koji obožava loptu

S ovog mjesta, koje je na 334 metra nadmorske visine, se pruža prekrasan pogled na Zagorje

Gradnja dvora je započela u 12. stoljeću a današnji oblik poprima tjekom 16. stoljeća. Ukupna površina objekta je 3340 m2.

Napuštamo Veliki tabor i vijugavom cestom se spuštamo prema Kumrovcu. Zabilježili smo neke preljepe Zagorske motive

Dolazimo u

i kroz aleju se vozimo do starih Zagorskih kučica. Svaka od njih ima neku svoju priču o tome kako su u prošlosti živjeli Zagorski seljaci. Jedna kaže kako je izgledao obiteljski stol

druga kako se obrađivalo drvo

ili kako se mljelo brašno

pravilo bačve

Našli smo proizvodnju poznatih igarčaka koje se i danas rade kao nekada

Pa ko se ne sjeća leptira na štapu  :P Svi dolaze iz ruku ovih ljudi.

Ivanu smo slikali u kući svatova, na vratima djevojačke sobe

a za svadbenim stolom joj se pridružio i Tomo

koji je odma nakon toga odlučio promjeniti zanimanje i postati vozač za posebne namjene

Naravno, posjetili smo i rodnu kuću Druga Tita

i listajući knjigu utisaka naišli na jedan interesantan zapis
  [smilie=lolroll] [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]

Nekoliko kilometara od Kumrovca je spomenik "Lijepoj našoj", mjesto na kojem je Antun pl. Mihanović spjevao "Lijepu našu domovinu"

U blizini je i restoran u kojemu ručamo; "Kod Venteka"

Poslijepodne ponovo bazen

Danas rade i vanjski

Navečer izlazak u Zabok i spremanje za odlazak  :cry:

Ponedjeljak, 13.08.

U Zaboku pijemo kavu s mojim prijateljima i krećemo prema jugu. Cilj-Kuterevo, utočište medvjeda.

U utočištu gomila volontera iz cijele Evrope, grade cijeli kamp.
Idemo dalje. Nemamo namjeru proći dolinom Gacke a ne posjetiti njena vrila

u jednoj od vodenica se i danas na starinski način melje pšenica i proizvodi brašno

Nekome je dosadilo voziti se na motoru pa je odlučila promjeniti prevozno sredstvo  :mrgreen:

Malo je poznato, ali nekad je ovdje bio i aerodrom, o čemu svjedoći i ovaj avion iz II svjetskog rata

Ručamo u restoranu Majsić

veoma interesantnog interijera

Ubili smo se  :food: ;)

Navečer, u Šibeniku, su nam moji prijatelji priredili večeru s koje nema slika jer jednostavno nismo uzeli fotoaparate. Ali i bolje. Bilo je žestoko i vatreno  :food: :occasion: :food: :occasion:

Utorak, 14.08.

Vrijeme za povratak doma. Kava na rivi, za vrijeme koje moja vjerna žena na egzotičan način prijatelju čestita rođendan  [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]

Još jedna slika pred rastanak

i pokret. Autoputem do Šestanovca, preko Vrgorca do Ploča i rastanak na mostu

Ukupno zanemarivih 1500 kilometara i predivnih šest dana.

Ponovilo se  :thumbsup: :thumbsup:

« Odgovori #27 u: 15 Kolovoza 2007, 19:27:54 »
Prekrasno....a i Zagorje mi je prekrasno imam tu čast da sam ta mjesta obišao...i Tamo kod Velikog Tabora čak i klopao  :thumbsup:
uf! super!
malo sam se i nasmijao nekim slikama!
1500? pih! šišam te za 220 kilometara  :mrgreen: :mrgreen: ;) :thumbsup:

Gdje je taj aerodrom?  :shock:

Offline Nix

« Odgovori #28 u: 15 Kolovoza 2007, 19:56:38 »
Ekipa  :klanjase: :klanjase: :klanjase: :klanjase: Lijepo si dočarao,vidi se da je bilo vrhunski.... :thumbsup: :thumbsup:

...začuđeni nixov pogled...pa da onako izvan zora,gledam vas,upitnik poviše glave...ja mislio eno ih na za Grčku..
još jednom svaka čast. :cool2:
Free Rider

Tetkica racing team

Offline f6

« Odgovori #29 u: 15 Kolovoza 2007, 20:06:45 »
Srečom nismo pošli za Grčku. Ima jedan tip svakih 40-50 km ga boli guzica  [smilie=lolroll] [smilie=lolroll] [smilie=lolroll] [smilie=lolroll]