Autor Tema: Kupovina polovnog motocikla - prijenos vlasništva ?  (Posjeta: 3392 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kupovina polovnog motocikla - prijenos vlasništva ?
« u: 28 Kolovoza 2007, 22:22:45 »
npr.
kupim u ST i registriran do 06/2008

jeli ovako službeno treba postupiti?
prodavac treba odjaviti motocikl i predat tablice u ST, a ja kada dodjem u DU na poreznu i na registraciju

-jeli na tehničkom opet placam sve kao da ga registriram ponovo ili samo trošak tablice, prometne ... ?
-kako preci granicu bez registracije, jeli onda treba izvaditi privremenu ?

a moze li ovo:

napraviti kuporodajni ugovor da se pokrije i kupac i prodavač, a dogodine u 6 mjesecu prilikom isteka registracije ponovo ugovor pa onda prenjeti vlasništvo (jer koliko sam citao obaveza je nakon 15 dana od kupovine prijaviti se poreznoj)
-tu ima varijanta da ne mozes doci do covjeka slijedece godine i  sto onda uraditi sa poreznom ?

ili postoji jos koja varijanta, ajde Mario objasni mi malo imaš ti puno varijati na zadanu temu  :mrgreen:
tnx
« Zadnja izmjena: 29 Kolovoza 2007, 01:57:59 od OliveRR »

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
Odg: kupovina polovnog motocikla - prijenos vlasništva ?
« Odgovori #1 u: 29 Kolovoza 2007, 00:16:55 »
 Ljepo skupis par slika da je motor slomjen (to se moze izkemijat) pa ako je motor relativno nov onda ti se i isplati izbjec placanje poreza  :mrgreen:
Ima ljudi koji se dost bolje kuze u taj proces pa se mozes posavjetovat :mrgreen:
I mozes s probnim preko grane.... bar auto je moglo
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

niksa

Odg: kupovina polovnog motocikla - prijenos vlasništva ?
« Odgovori #2 u: 29 Kolovoza 2007, 00:20:00 »
kupi u Splitu
odjavi vrati tablice napravi kupoprodajni plati porez
kod nas u policiji ponovo prijavi plati tablice novu prometnu (njegovo osiguranje i tehnički ti vrijedi do isteka)

vozi  :biker: :biker: :biker: :biker:

Offline MARIO

• Aprilia Sportcity 200
Odg: Kupovina polovnog motocikla - prijenos vlasništva ?
« Odgovori #3 u: 29 Kolovoza 2007, 08:34:47 »
Fjaka, ja sam ti sve kombinacije probao, ali...
 Prvo, važno je da ti je vlasnik motora ujedno vlasnik i u papairima, a ne neki diler s punomoći, s pričama iz bajke. Ali kada si sve dobro pogledao i čvrsto odlučio uzeti određeni motor, pođite u bilježnika i "blagosovite" ugovor ! Onda sjedneš na motor dođeš iz Splita u Du, skineš tablicu i skupa s knjižicom vozila i prometnom pošalješ tipu da ti odjavi motor. Ne zaboravi ostaviti sebi policu osiguranja jer ti ona treba u MUPu, kada budeš dobio odjavljene papire i zeleni pečat od porezne uprave ! Što se tiče plaćanja poreza, 15 dana je rok da od javnog bilježnika prijaviš promjenu vlasnika - platiš porez u preznoj upravi. Nakon toga porezna uprava zaračunava zatezne kamate i to po danu kašnjenja, ali u praksi ne znam koliko i kako jer sam ja uvijek na vrijeme riješio sve ! Evo, i ja sam neki dan upravo prebacio Tuona na svoje ime upravo tako.
 Moguće su razne varijacije na temu. Ako si dobar s vlasnikom motora, a nemaš love za porez i sl., možeš uzeti i punomoć i voziti tako, samo je tu važno da ti je punomoć dobro složena (ako ti bude trebala javi mi)  :thumbsup:!
 Vidi koliko sam već napisao, a nisam ni počeo - zato neću više, jer tko će to pročitati ? Ja NE ! Ako ti treba kakav savjet slobodno zovi na moj mob. !