Autor Tema: koroziro auspuh  (Posjeta: 7031 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stalker

• *
  • Honda NC750XDG / SH 150
    • ABYSS diving & water sport center
koroziro auspuh
« u: 05 Lipnja 2007, 23:19:25 »
Na stalkeru mi je auspuh prilično zahrđao. Tvornički je i s katalzatorom se toliko grijo da se počela topit plastika od rezervara iznad njega. Nakon vađenja katalizatora više se ne pregrijava ali je prilično ruzinav što posebno ružno izgleda. Gdje ima kupit onaj premaz koji trpi visoke temperature?
http://www.renault-klub.hr
 -----------------------------

Bolje izgubiti tren u ¾ivotu nego ¾ivot u trenu!

Offline aurellie

Odg: koroziro auspuh
« Odgovori #1 u: 05 Lipnja 2007, 23:35:58 »
Kojeg stalkera imaš? Ja sam svoga raskopao i eno ga u kutiji dijelova, nisam ga još stigao sastavljat. Osim što je auspuh isto cijeli zahrđao, kad sam ga skinuo primjetio sam da u njemu ima bar 7-8kg  :shock: Tu će trebat malo poradit prije nego se zašarafi natrag.

The machine spirit is with me!

« Odgovori #2 u: 05 Lipnja 2007, 23:42:31 »
stalker... u profi shopa... 30 i koju kunu... u dantea je bezobraznih 100 i koju kunu... a potpuno isti sprej ;)
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

Offline stalker

• *
« Odgovori #3 u: 05 Lipnja 2007, 23:49:05 »
Moj je star 4 godine ima onaj cilindrični auspuh sa zobljenim karajevima. Mislio sam stavljat neki "sportski" ali nakon što sam s ovim uz kit dobio optimalne preformanse nisam više želio eksperimentirat.

2 Superhik - Kad mi je Serden vario auspuh nakon skidanja katalizatora, var je namazo nekom gustom smjesom koja i danas stoji tri godine nakon toga. Tu nikad nije prohrđo nego na zdravom. Morat ću poć do njega vidjet kakvu on to pituru ima.

« Odgovori #4 u: 06 Lipnja 2007, 00:02:03 »
ma pošlajfaj sve to i prešpricaj nekoliko ruka ovoga i sve ok... trajaće neko vrijeme
jedino što bi nakon špricanja sa ovim sprejom boju trebalo zapeć na neku temperaturu
--

« Odgovori #5 u: 06 Lipnja 2007, 00:10:00 »
ja kupio petkovića, e sada se ne mogu sjetiti cijene (mislim 50-60kn ali nisam siguran)
ali trajalo svega jednu sezonu...

-

« Odgovori #6 u: 06 Lipnja 2007, 00:19:29 »
33kn u profi shopa... sad sam provjerio cijenu... jes da auspuh izdrži jednu sezonu, ali spreja ostane za 3 sezone  :big_smile:
--

« Odgovori #7 u: 06 Lipnja 2007, 00:32:45 »
Obavezno..zgrij auspuh(nakon što si ga lijepo išmirglao onim finim šmirglom) i onda ga posprejaj....i nemoj odmah stavljat na skut...ja sam to napravio jednom a nije se dobro osušio...pa je lak dobio plikove i na krju ispuco...(prvi puta sam to radio  [smilie=anger] [smilie=anger] [smilie=lol]

Offline Nix

« Odgovori #8 u: 06 Lipnja 2007, 15:49:53 »
Zašto je izbrisan moj post?? ???
Free Rider

Tetkica racing team

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #9 u: 06 Lipnja 2007, 21:48:09 »
Ako si ga dobro pripremio nebi trebala otpadat boja mada ti sprejevi i nisu bas za velika temp kao sto navode.... al dobro sad ti se kako kazes manje grije neg prije pa ce valjda izdrzat bar  1god.
Uglavnom dobro si prosao.... najbolje je sistem uradi-sam  :thumbsup:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

« Odgovori #10 u: 06 Lipnja 2007, 22:45:51 »
Kod sprejeva je veliki problem što treba dat puno ruka... kad se "namoči", ne bude loše... isto i mene čeka, ali nikako da se nakanim
--

« Odgovori #11 u: 12 Srpnja 2007, 08:40:01 »
Ja sam na svom skuteru najprije skinuo auspuh, dobro ga izšmirglao sa papirom, i onda na bušilicu staviš čeličnu četku i sve to očetkaš, skoro pa se dobije metalan sjaj. Sprej je cca 30 KN, crni (baš piše da je za auspuhe), pofarbaš 2 ruke, sa sušenjem između od oko 20-30 min. Kada ga staviš na mjesto, upali skuter, ali ga pusti da dobro zagrije auspuh. Kada zagriješ auspuh ostavi da se ohladi, ako ti boja na dodir bude suha, onda je OK inače ti se uhvati prašina i nečistoće [smilie=anger]. Meni drži evo već gorinu dana bez tragova ruzine (hrđe) :cool2:.

Offline stalker

• *
« Odgovori #12 u: 13 Srpnja 2007, 23:46:59 »
Koji je to sprej i gdje si ga kupio?

« Odgovori #13 u: 14 Srpnja 2007, 00:19:00 »
Koji je to sprej i gdje si ga kupio?

ćoro:

33kn u profi shopa... sad sam provjerio cijenu... jes da auspuh izdrži jednu sezonu, ali spreja ostane za 3 sezone  :big_smile:
--

Offline stalker

• *
« Odgovori #14 u: 14 Srpnja 2007, 08:40:06 »
ćoro:

Stvarno sam ćoro, već odavno govorim da moram uzet oćale :P.

Odakle ti znaš da je mislio na taj tvoj sprej iz profi shopa što traje samo jednu sezonu.
ćoro zar nisi pročito da se njemu nakon jedne godine nije više pojavila ruzina .