Autor Tema: kupnja motora  (Posjeta: 6969 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Odg: kupnja motora
« Odgovori #15 u: 28 Travnja 2007, 06:04:21 »
Da bi ti dali kvalitetan odgovor moraš ga kvalitetno postaviti :
1. koje motore si do sada imao -vozio
2. koliko si visok i kilaža
3. zašto ti treba motor
4. koliko para misliš potrošiti i dali možeš taj motor kvalitetno održavati.

ako ti je ovo prvi tvoj ozbiljni motor onda ti nebi preporučio niti jedan
ako si viši od 1,90cm i težak više od 120 kg ne preporučam R-a
ako ti je to za glumit samo po gradu onda uzmi onog što se tebi najviše sviđa
troškovi motora uzet ću primjer sebe: Za  KLE ako se voze su 100kn/200 km tekuće odršavanje + potrošni materijal + registracija 350,00 kn ako radiš cca 1500 km = 700,00kn ispadne te 1000,00 kn ako ga uzimaš na kredu dodaj tu još 700 kn pa sad ti vidi
a relaciji split solin split nekad i do ciova(joke jesi zadovoljan)

« Odgovori #16 u: 28 Travnja 2007, 11:27:18 »
 :cool2:
jesi li ga ti vozio?
koliko troši u prosjeku (ako ga voziš normalno)? sad izleda da je tebi normalno do crvenog  :big_smile:

« Odgovori #17 u: 28 Travnja 2007, 11:36:50 »
Da bi ti dali kvalitetan odgovor moraš ga kvalitetno postaviti :
1. koje motore si do sada imao -vozio
2. koliko si visok i kilaža
3. zašto ti treba motor
4. koliko para misliš potrošiti i dali možeš taj motor kvalitetno održavati.

ako ti je ovo prvi tvoj ozbiljni motor onda ti nebi preporučio niti jedan
ako si viši od 1,90cm i težak više od 120 kg ne preporučam R-a
ako ti je to za glumit samo po gradu onda uzmi onog što se tebi najviše sviđa
troškovi motora uzet ću primjer sebe: Za  KLE ako se voze su 100kn/200 km tekuće odršavanje + potrošni materijal + registracija 350,00 kn ako radiš cca 1500 km = 700,00kn ispadne te 1000,00 kn ako ga uzimaš na kredu dodaj tu još 700 kn pa sad ti vidi

do sad sam imao uglavnom skutere zadnji wxr, vozio sam od prijatelja neke motoriće a i od uje zr7s, znam ja da je sve to dosta jako, ali kad me srce vuče, ne mogu protiv toga, gledam ljude kako se vozikaju po ovom lijepom vremenu i poludim kad ih vidim..
imam 187cm i oko 75kg
nisam takav tip da mi motor služi za glumu, tipa ono-naočale, kratke hlače i papučice-to mrzim  :evil:, jer ljudi odmah misle, vidi ga ima R-a sigurno je neki metroseksualac itd. :thumbsdown:
za novce-ako bi kupovao polovnog onda ne bi dizao kredu, a za novog bi mi trebalo nešto i na kredu, tako da mislim da ću nešto polovno jer mi se neda zezati s kredama..

Offline f6

« Odgovori #18 u: 28 Travnja 2007, 11:43:02 »
A za početak da kupiš kakvoga ER-6 ili nešto slično do 60-tak KS, jesi li o tome razmišljao?
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

« Odgovori #19 u: 28 Travnja 2007, 11:51:06 »
A za početak da kupiš kakvoga ER-6 ili nešto slično do 60-tak KS, jesi li o tome razmišljao?

razmišljao sam ja i o tome,ali R-ovi su mi br.1
kad je to zeznuto, volio bi da barem imaju neki R-ovi do 70-80 KS, ali da nije dvotaktni (RS250)
ako ništa drugo blokiram ga na 25Kw  :big_smile:, ali u zadnje vrijeme gledam kako dečki sa 50ccm prelaze na 600-ice a čak i na jače..treba se znati kontrolirati,ali nije to uvijek lako

Offline ntR

« Odgovori #20 u: 28 Travnja 2007, 13:16:38 »
Gle ocito nemas nista vise iskustva od mene i preporucio bih ti er-6 pegaso stradu ili nesto takvo jer ovo je sve jace a i to kontrola vjeruj mi i ja tak mislim ali opet kad sjednem sa skuta na nesto sto ima 600 ccm-a i kad mu malo dodam gas i kad sojetim kako povlaci e onda mi nema kraja stoga bi ti bilo pametnije polg doine godinu na ovome pa prodaj i kupi si R-a mislim da te en kosta nista a za tebe ce biti bolje  :thumbsup:
ust remember..Where you've spent your time. Can't respect all the tears you have cried. Just remembe

Offline f6

« Odgovori #21 u: 28 Travnja 2007, 13:34:33 »
Teško se je kontrolirati ako je pod tobom cijela konjica. Definitivno je bolje za početak imati reduciranu snagu. Tanka je nit između vožnje i gubitka kontrole. U tvom slučaju kupnja se ne bi trebala bazirati na onome što se tebi sviđa nego na onome što je za tebe optimalno dobro. A za R-ove imaš cijeli život pred sobom. Cilj je voziti do osamdesete godine života. I znaš kako izgleda optimalna krivulja snage

« Odgovori #22 u: 28 Travnja 2007, 14:14:37 »
ma pusti to...sve nešto petljaju..
pročitaj si ovaj link,jako je koristan  :thumbsup: pisao ga je moj dobar frend Dylan.
pogtovo tebi jer vidim da si pochetnik i neodlučan.

http://www.motori.hr/KUPOVINA_PRVOG_MOTORA_1557.html
« Zadnja izmjena: 28 Travnja 2007, 14:18:20 od Faber »

Offline f6

« Odgovori #23 u: 28 Travnja 2007, 17:27:37 »
I neki f6 s ovog foruma je svojedobno objavio neki tekst u vezi odabira motora. Mislim da je to ovo http://www.du-moto.com/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=2

Doduše ne spominje se ER-5, ali hebiga  :lol:

« Odgovori #24 u: 28 Travnja 2007, 18:51:04 »
Ma kupi R, ionako je sve u Slavoniji ravno!  :cool2:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

Offline Thunderbolt

« Odgovori #25 u: 28 Travnja 2007, 23:10:35 »
Onda moze i jedan BossHoss  :cool2:
Koci tek kad vidis boga!
(K. S.)

Offline Rookie

• Z1000 / Piaggio X7 250 i.e./ Piaggio Energy mc1
« Odgovori #26 u: 28 Travnja 2007, 23:19:19 »
Nebi pametovo jer i sam sam sve to prskocio i uzeo zeka tako da nisam kometentan kako bi se reklo.
 Uglavnom il R il ti neki ER-ovi,kle,pegaso.... sve je to ista pasta ako se nemozes kontrolirat tj ako nemozes sebi odredit granicu sigurne tj normalne voznje. Tako da i tih 60ks je sasvim dovoljno za pogresku pogotovo ako ga svako malo vozis na granicama njegovih mogucnosti.....
 Dakle prvi savjet je samo-kontrola :thumbsup:
-AKO NEZNAS PSOVAT,KUPI TOMOS-a*  
 :peace:  (èita se ruki)

« Odgovori #27 u: 29 Travnja 2007, 01:33:11 »
kupuj sto ti se svida.....

to sto govore prvi motor...
ma to nema veze...
bilo 10, 50, 100, ili ti ga 200 ks...
sa svega se moze past..
samo treba malo pomalo ucit :thumbsup:

Offline Nix

« Odgovori #28 u: 29 Travnja 2007, 01:47:00 »
Tako je...što se tiče snage na obaziri se PREVIŠE na to...
Jer u takvim si godinama kao i ja(pretpostavljam) da voliš malo navrtit...
Dakle imao ti kle,er-5 ili r6 stisnut ćeš ga sigurno....
A kad već ga zavrtiš zar nije sigurnije da motor ima bolja vozna svojstva...dakle bolje leži,bolje koči,manje širi putanju,manje valja itd...itd....  ;) :thumbsup:

Free Rider

Tetkica racing team

Offline aurellie

« Odgovori #29 u: 29 Travnja 2007, 14:13:41 »
Prije sam zagovarao mišljenje da snaga nije važna i da se sa svega može isto past,
ali kako sam pomalo učio vozit tako sam išao sve brže i brže, dok nekoliko puta nisam uhvatio sam sebe kako idem debelo preko 200 i zapitao se koji mi je k i odma pustio gas, vrteći si u glavi sve one videe sa youtube.com, raznih crasheva i lomljavina kojima je nerjetko uzrok i najobičnija pizdarijica.

činjenica je da motor od 600ccm potegne 200+ na sat doslovno dok trepneš i čim stekeš malo vozačke vještine i samopouzdanja potegnut ćeš toliko.

Uzmi R-a koji ti se sviđa samo imaj na umu da ćeš se srest sa hrpom izazova od kojih će neki ovisit samo o tome koliko sreće imaš. pročitaj neku dobru knjigu o motorima, i više se posvećuj kočnicama nego ručici gasa, dodat gas je pizdarija a dobro zakočit je umjetnost. i sa srećom ti

The machine spirit is with me!