Ja pojma nemam koji je od ova dva motora bolji jer ih nisam nikad ni vidio,ali me interesuje ako moze neko da mi odgovori:zasto nikad tu kod vas nisam vidio NINJU 250r ili 500r.To su odlicni motori,ja sam 2000-te imao Ninju ex500 sto je isti motor samo stariji.Ako su vam ovi motori dostupni ja bi ga preporucio za Faberovu djevojku.
Ninja 250 ne postoji za europsko tržište, a 500 se prodaje pod imenom gpz500 iako nisam siguran jeli se više proizvodi. Znam jer sam se ja zanimao za 250 za svoj prvi motor pa sam tek kasnije sazno da ne postoji u europi. Zagrizao sam za 500 i ovoliko je falilo da ga ne kupimm, ali na kraju sam ipak završio sa cbr 600. E sad svi preporučuju da se ide malo po malo ali većina likova koja je prešla sa npr 125 na 600, nije se dobro provela, a opet nisu ni neki koji su odma sejli na nešto jako. Nema tu nekog pravila već isključivo sve ovisi o vozaču i njegovoj kontroli zgloba desne ruke. Sama klasa 600, je u nižim okretajima pitoma poput najpitomije mačkice, a kad kazaljka pređe polovicu tahometra odjednom se pretvara u zvijer žednu brzine . Ne igra motor tu ulogu, već samo i jedino vozač, na koji će ga način vozit. Glup mi je npr preporučit nekome da ne sjeda odma na 600, pa ovaj onda uzme RS125 jer je to kao slbiije,a koji ide 180 na sat a na gasu je 3 puta nervoznija, a sam ovjes i kočnice u ko zna koliko klasa iza 600-tki...
idem leć baš će bit zanimljiov sutra pročitat što sam napisao