Autor Tema: DUCATI DESMOSEDICI RR  (Posjeta: 6059 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

DesmosediciRR
« Odgovori #15 u: 26 Veljače 2007, 22:38:57 »
Evo Gospari vidi se da nisam falio temu i moram reci da ste me svi odusevili sa komentarima ali Robi nas je sve nadmasio. Vidi se da prati zbivanja u moto sportu!!

Probat cu naci jos koju zanimljivu temu jer o motorima nikad dosta!!

Evo slike pa da vidimo malo komentare o ovome cudu tehnike koje se i nije bas pokazalo koliko se ocekivalo ali je ipak je ipak pokazalo da je Honda uvijek u vrhu sa inovacijama.

Pozdrava Svima
Ninja
eno

Offline doktor

• **
DUCATI DESMOSEDICI RR
« Odgovori #16 u: 27 Veljače 2007, 06:36:51 »
Dragi moj Neno, to ti je Honda sa ovalnim klipovima i cilindrima koja se moze na prst ruke nabrojati a jednu od njih ima i nas Srdoc iz Rijeke. Inace joj se rece NTR. Adijo lijepi moj....

NR750(RC40)
« Odgovori #17 u: 27 Veljače 2007, 09:32:49 »
Helo Doc,
Drago mi je da si i ti uletio ovdje. Vidim da su se forumasi zainteresirali za ovu temu o Ducatiju i Desmodromici pa sam je malo prekino sa poznatom Hondom NR750(RC40) koja je naslijedila ne tako uspjesnu NR500 od koje je Honda mnogo ocekivala ali tada jos nije mogla slomiti snagu i brzinu dvotaktasa pogotovo Yamahe koja je imala daleko najbolji motor sa cetiri cilindra iako je zadnja verzija NR500 koju je u razvoju vozio legendarni Freddie Spencer imala 135 konja i vrtila 21500 o/min. Za trke je tada jos uvije bila bolja dvotaktna trocilindricna honda NS500 koju je vozio Freddie Spencer i sa njom postao najmladi svjetski prvak u povijesti na velikoj nagradi Belgije 1982. Imali smo ga srece ja i ti vidjeti na Grobniku skupa sa ostalim velikanima Kenny Robertsom Yamaha, Berry Sheenom Suzuki itd.

Dobro si reko NR750 je motor sa ovalnim klipovima, cetiri cylindra, sa osam ventila po cilindru, dvije klipnjace, dvije bregaste po glavi, dvije svjecice, dvije sprice i koji je vrtio oko 19000 o/min i davao oko 150 konja na 145 kg tezine. Cudo tehnike iako nikad nije dobila utrku za koju je bila namjenjena Endurance. Ta se Honda razvijala dok smo mi bili u srednjoj skoli i poznati profesori na pomorskoj skoli nisu vjerovali da se moze napraviti motor sa ovalnim klipovima dok im nisam donio ogroman poster presjeka NR500 motora.
Napravljeno je oko 200 motora i cijena je boli glava. putna verzija je imala "samo" 125 konja na 14500 o/min ali i tezi 223 kg tako da to i nije bas impresivno ali taj motor je priznat cete cudo tehnike.

Toliko od mene za sada
Ninja

PS:
(spremam nesto posebno za Superhika glede pneumatskih ventila na motorima pa se nadam da ce ga to interesirati ali s obzirom da cacka po internetu vjerojatno zna o cemu se radi)
eno

DUCATI DESMOSEDICI RR
« Odgovori #18 u: 27 Veljače 2007, 13:50:30 »
Bilo je nesto o ovoj Hondi u nekom Moto Magazinu mislim prosle godine.
Svakako,bila je cudo tehnike tada.
Puno bolje izgleda uzivo nego na slici.Izlozena je u Rutinga u Rijeci,vlasnik Srdoc kao sto je Doktor napisao.
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

NR750(RC40)
« Odgovori #19 u: 27 Veljače 2007, 19:37:25 »
Bog Niksa,

Apsolutno se slazem s tobom da uzivo izgleda puno bolje a mogu dodati i elegantnije. Mene ko strojara najvise je odusevila makina a tu je Honda uvijek medu prvima a po kvaliteti izrade sigurno na samome vrhu.  :thumbsup:

Vidio sam jednu ovdje kod Hondinog Dealera i to sa presjekom motora pa cu probati otici da vidim jeli jos tamo i napraviti par slika ako bude srece.
eno

Offline aurellie

DUCATI DESMOSEDICI RR
« Odgovori #20 u: 27 Veljače 2007, 20:00:46 »
Možda bi bilo najbolje odvojit ove dvije teme (desmosedici, i NR) tako da bude svaka posebno  :D

The machine spirit is with me!

DUCATI DESMOSEDICI RR
« Odgovori #21 u: 28 Veljače 2007, 15:14:30 »
danas sam gledao neke magazine i motor stravicno izgleda,
Here I come and Here I go ! ! !

DUCATI DESMOSEDICI RR
« Odgovori #22 u: 28 Veljače 2007, 18:05:54 »
Ako se dobro sjecam ovo je bio prvi put da se "egzoticni metal" koristio za izradu klipnjace i klipa, cijena je posla u nebo radi titana.