Autor Tema: Smrtonosni dar!  (Posjeta: 26848 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Smrtonosni dar!
« Odgovori #60 u: 31 Ožujka 2006, 09:18:55 »
ma lako cemo mi di cu ja sjedati, samo nek izadjem 8)
mcho racing company

Offline f6

Smrtonosni dar!
« Odgovori #61 u: 28 Svibnja 2006, 12:45:23 »
Danas ponovo za moto svijet tužne vijesti. U posljednja 24 sata dva  života izgubljena. Na cesti kod Dugopolja 40-godišnjak poginuo vozeči, zbog radova zatvorenim dijelom ceste. Na auto-cesti Zagreb - Goričan pet minuta poslije ponoći, kako piše, zbog prevelike brzine, poginuo 21-godišnjak.
Noć, vjerovatno malo vlage i dovoljno. Tužno!
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

Offline aurellie

Smrtonosni dar!
« Odgovori #62 u: 28 Svibnja 2006, 12:52:35 »
Citao sam na motori.hr da je 21-godisnjak popio nekoliko pica prije sjedanja na motor  :?

The machine spirit is with me!

Smrtonosni dar!
« Odgovori #63 u: 29 Svibnja 2006, 11:02:36 »
Po meni su prvenstveno roditelji krivi... kupit motor djetetu koje nije položilo nikakav ispit u autoškoli... prvi put sjelo na motor... needucirano uopće o cestovnom prometu... ma užas!
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

Smrtonosni dar!
« Odgovori #64 u: 12 Lipnja 2006, 18:19:47 »
Pozdrav svima ja mislim da vozački ispit uopće nije važan kod vožnje motora koda je važno oće li on odvozitu u AŠ 5-10 sati koji su odvoženi samo da se pokupe pare! Mislim da je najvažnje kako roditelji odgoje djete ako se njemu cili život brani nešto on će namjerno čin dođe do svojih para lupit motor i tako neiskusan dat gas i...

Nemorate se svi samnom slagat, ali to je moje mišljenje....  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
ttp://img166.imageshack.us/my.php?image=s4010019xk8.jpg  sadašnjost
http://img522.imageshack.us/my.

Offline aurellie

Smrtonosni dar!
« Odgovori #65 u: 12 Lipnja 2006, 22:19:29 »
Malo se ne slažem u vezi vozačkog, jer ipak je auto škola jedino mjesto gdje se mogu naučit prometna pravila. Ja bih ipak volio da se tamo sto se voznje tice radi i nesto vise od pokretanja one vespe oko cunjeva, no to bi vjerojatno diglo cijene u nebesa.

Smrtonosni dar!
« Odgovori #66 u: 13 Lipnja 2006, 09:52:09 »
Citat: "aurellie"
Malo se ne slažem u vezi vozačkog, jer ipak je auto škola jedino mjesto gdje se mogu naučit prometna pravila. Ja bih ipak volio da se tamo sto se voznje tice radi i nesto vise od pokretanja one vespe oko cunjeva, no to bi vjerojatno diglo cijene u nebesa.

Pa radi se više od čunjeva... ima još radnji na poligonu, a i vozi se po gradu...
--

Offline f6

Smrtonosni dar!
« Odgovori #67 u: 13 Lipnja 2006, 10:49:38 »
Ja mislim da je najvažniji odgoj u obitelji.

Smrtonosni dar!
« Odgovori #68 u: 13 Lipnja 2006, 11:32:01 »
slažem se sa F6..recimo moj stari je lud za brzinom,tako je to prešlo i na mene ali naravno...kao što je i trebao..održao mi je bukvicu...što smijem što ne...kako ovo kako ono....i u slučaju da ćuje kako ga nisam poslušala,polomit će mi noge... :mrgreen:   :mrgreen:
a ako nisam ja,krivca ćeka puška iza vrata  :mrgreen:
®ivot je samo jedan, stoga, pazite na sebe i druge, vozite glavom, a ne rukama i nogama i uvijek se sjetite da ste to mogli biti ba¹ vi...

Smrtonosni dar!
« Odgovori #69 u: 13 Lipnja 2006, 11:59:56 »
Citat: "f6"

F6,odgoj u obitelji je vazan ali je nemocan!!!!PA eto ja npr.nikad nebi dao mom sinu da na skuteru izvodi stuntove,a znam da je ntr ode stavio sliku kako ga dize na prednju...A iako vi mislite da on super odgojeno vozi i spretno,pred vama,to ne znaci da tako vozi i kad je sam.
Gotovo sam uvjeren da nevozi niti priblizno,vec vozi donjom glavom kako god ga vi odgojili.TA POJAVA SE ZOVE MLADOST LUDOST!!!!

Evo ja sam najbolji primjer,uzoran i fin mladic,prid cacom nikad nisam prisa 100km/h,a sta ja radim,pri 140 u okuki mi nosi guzicu i zavrsim na drugoj starni ceste i srecon izvucem glavu,nisam nijednom sjeo sam a da nisam 160 najmanje vozio....i eto...al dobro se maskiram,a i ode govorim ovako glasno jer stari nije bas internet ni kompjuterski osvjesten pa ne cita.
ODGOJ JE POTREBAN,i vrlo vazan,ali je nemocan,jer mladi ne misle!!!!!!!!!!!!!!
...

Smrtonosni dar!
« Odgovori #70 u: 13 Lipnja 2006, 12:03:32 »
olivere... dijete se odgaja od rođenja, a ne kad navrši 14 kako je to slučaj kod mnogih... puste ga do nekih godina i dijete podivlja u pubertetu. ne kažem da je kod svih moguće...
--

Offline f6

Smrtonosni dar!
« Odgovori #71 u: 13 Lipnja 2006, 16:06:55 »
Citat: "OliveRR"
Citat: "f6"

F6,odgoj u obitelji je vazan ali je nemocan!!!!PA eto ja npr.nikad nebi dao mom sinu da na skuteru izvodi stuntove,a znam da je ntr ode stavio sliku kako ga dize na prednju...A iako vi mislite da on super odgojeno vozi i spretno,pred vama,to ne znaci da tako vozi i kad je sam.
Gotovo sam uvjeren da nevozi niti priblizno,vec vozi donjom glavom kako god ga vi odgojili.TA POJAVA SE ZOVE MLADOST LUDOST!!!!

Evo ja sam najbolji primjer,uzoran i fin mladic,prid cacom nikad nisam prisa 100km/h,a sta ja radim,pri 140 u okuki mi nosi guzicu i zavrsim na drugoj starni ceste i srecon izvucem glavu,nisam nijednom sjeo sam a da nisam 160 najmanje vozio....i eto...al dobro se maskiram,a i ode govorim ovako glasno jer stari nije bas internet ni kompjuterski osvjesten pa ne cita.
ODGOJ JE POTREBAN,i vrlo vazan,ali je nemocan,jer mladi ne misle!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrav Olivere,
djelomično si u pravu, ali nisi naveo baš dobar primjer. Izvođenje stuntova samo po sebi je vještina i nema veze sa načinom vožnje. Pitanje je gdje izvodiš pizdarije i gdje se iživljavaš. Napr. ntR na ovoj slici je na poligonu a s druge strane objektiva sam bio ja. Usput ja sam, a i dobar dio mojih prijatelja, cijelo vrijeme ili bar dobar dio vremena, negdje u điru i imamo uvid u sva događanja u gradu. I ja spadam u onu vrstu ljudi koji su neizmjerno zahvalni svakome ko me upozori na način vožnje moje djece. A o sankcijama brinem ja. Isto tako ja i svi stariji forumaši (mislim po godinama da se ko ne uvrijedi) smo savjetovali mlade da se idu na poligon iživljavati i raditi stuntove, jer ni oni koji to profesionalno rade ne koriste ulice za to, a na cesti da budu obazrivi i da nastoje preživjeti.

U prilog mojoj tezi ti ide i podatak da moju djecu nikada nitko nije vidio da voze bez kacige, a to nije zato jer se njima tako prohtjelo nego je to stvar odgoja, dugotrajnih razgovora pa i kazni.

Pozdrav F6

Smrtonosni dar!
« Odgovori #72 u: 13 Lipnja 2006, 16:43:40 »
pa naravno da je najvazniji odgoj i kako kaze hik ne od 14e kad mu padne napamet vozit motor nego od malih nogu. otac mi vozi motor vise od 30 godina tako da je i mene mogo svasta pametnoga naucit, naravno neke stvari se ne mogu naucit govoreci nego ih treba iskusat na vlastitoj kozi.
tako je "turpijanje" pocelo kad sam poceo vozit biciklu (ne znam kada negdje sa 3-4 godine) pa do danas kad me ko vidi da sam napravio kakvu glupost. kaciga je br.1 i o tome nema rijeci pa vozio 50ccm ili 2000ccm, pa iso do butige 200-300 metara, jer se moze past ili neda boze udrit auto i ispred kuce, zgrade... naravno i kazne (sankcije) sa strane roditelja su neizbjezan dio odgoja koji smo prosli ili cemo ga proc, sve za dobrobit mladih vozaca.
samo najveci problem su vozaci koji sa 20g prvi put sjednu na motor odvoze 10-15 sati u AŠ i misle da su popili pamet svijeta, dignu kredu, kupe neku bolesnu masinu pa pun gas i onda citamo u crnoj kronici stravicne nesrece...
Bog i Hrvati

Offline aurellie

Smrtonosni dar!
« Odgovori #73 u: 13 Lipnja 2006, 16:56:04 »
Blago se onomu, koga starci moraju tjerat da nosi kacigu  :twisted:

Smrtonosni dar!
« Odgovori #74 u: 14 Lipnja 2006, 13:07:05 »
F6 slazem se!!!!

Skuzio sam da ste vi slikali onaj stunt,i znam da pazite i brinete,i ne samo o svojoj djeci nego o svima nama na forumu.Mislim da smo se svi slozili,dobar odgoj je jaaako vazan.I ja sam odgojen da se vezem cim udjem u auto i to i najcesce radim,gotovo uvjek,ali ipak nekad izgubim razumi ponasam se skroz drukcije i ne mislim...to je problem nas mladih.

Mislim da u vrstu dobrog odgoja isto tako spada i NEkupovanje jakog motora mladima,bar ja to tako shvacam!!!Jer hayabusa sa 19 godina je vec priprema za sprovod,istina,ima i jaaako odgovornih i mirnih ljudi,Rookie i Aurellie su primjeri jako svjesnih i savjesnih,opet kazem,svaka im cast!!!!

Mislim da je i ovaj forum 1 vrsta odgoja,jer vidim stvarno,ismijavamo ljude bez kacige,semaforase...Mislim da nema onog vise ode s foruma ko ce sjest na moto bez kacige,a i koliko ovih savjeta,i lud bi se osvjestio da je na ovom Forumu!
U zadnje vrjeme je i sve vise kvalitetnih tema,i na site-u....jesmo jaaaki,naaaaj jaci!!!
POZDRAV SVIMA :D
...