II. Medjunarodna Promonte veslacka regata kutera "Kotor 2007"
9.-11. 02. 2007.Kisa je padala non-stop, tek je treci dan prestala i pocelo se razvedravat, a tad smo odlazili.
Bili smo smjesteni u jednom hotelu-ljecilistu 10km "preko puta" Kotora, do njega smo dosli tako da smo trajektom presli zaljev pa skrenuli LIJEVO i nastavili malom uskom cestom prema Kotoru. (takodjer dobra ruta za moto djir!)
Prvi dan (petak) smo prosetali Kotorom i navecer izasli u Pub D... (pocinje s 'D'). Taj pub je takodjer prica za sebe isto kao i disko (o tome kasnije

Kasnije se nasa ekipa skupila u kaficu Marinaio.
U subotu ujutro je bila regata. Dosli su natjecatelji iz Piaggie, Venezie, Rijeke, Splita, Dubrovnika, Beograda te iz Kotora, srednjoskolci i studenti. 14 ekipa ukupno, 2 po 2, knock-out sistem s malim izmjenama. Mi smo utrku odradili vrlo lezerno (LOL) i rekli da cemo slijedece godine pendulizat i zakantat :-)) ali zato smo dobili najvece ovacije i bili sretni sto smo ispali te nemoramo dalje veslat po kisi (he-he). Popodne smo odlucili poci u obilazak CG, pa prosli kroz Budvu, slikali se u Sv. Stefanu, te rekli: Hej, zasto ne bismo preko Podgorice i Njegusa natrag u Kotor? Na pola puta do Podgorice uhvatila nas magla (na toj visini nije vise magla vec oblaci

i jaka kisa, a ostatak puta je bio 4 puta duzi nego da smo se vratili istim putem nazad.
Tu vecer je takodjer tradicionalni maskenbal u Kotoru i svi idu u diskoteku Maximus (isti vlasnik kao i pub D...). Sve dosad u mom zivotu gdje sam bio i vidio nije ni 'd' od diskoteke prema ovoj (u gradu od 15000 stanovnika). S preko 800 m2 i 2 glavna floora, puno velikih prostorija, interijerom, osiguranjem te audio i vizualnom opremom da se mogu posramit mnogi koncerti kod nas, ova diskoteka Maximus je smjestena u samoj gradskoj kuli i zidinama. Toliko zgodnih zena na jednom mjestu nigdje nema, a muski su skoro pa manjina

Muzika? Samo najbolja strana i domaca! Pod tim domaca mislim na mjesavinu hrvatske, crnogorske i "bokeljske" (*) muzike. Ne znam imena crnogorskih pjesama (nisu folk ako ste to odma pomislili) ali su dobre poput nasih (ili lose, zavisi kakvi su vasi stavovi o nasoj domacoj estradi). Od hrvatskih pjesama moglo se cuti "Srce nije kamen", "Ljubav nije potrosna", "Sve bi seke (ljubile mornare)" i mnoge druge za koje nisam bio svjestan da postoje, a kamoli im znam ime

(*) jer kako drugacije svrstat pjesmu:
"... veceras je nasa festa,
veceras se vino pije...
jer 'ko ne pije iz Kotora nije..."

Subota jutro, uoci regate

Poslije trke smo bili slobodni

Magla se dize iza brda i zidina povise Kotora:

Sveti stefan:
Njeguski prsut

bit ce dobar kad ponovo dodjemo

Diskoteka Maximus

Treci dan je prestala kisa, sunce obasjava Kotor kroz oblake:

Ujutro smo vidjeli rezultat ludiranja po hotelu, (naravno) nije moglo proci bez demoliranja
Na putu (poslije Risana, a prema Herceg Novom)

vise na:
http://picasaweb.google.com/Teo.Tomsic/KotorRegataKutera