Evo ja vec pola godine proucavam gume(za auta)pa mislim da ti mogu odgovorit na neka pitanja.
Sto se tice skladistenja,ispravnim skladistenjem gume se mogu dosta ocuvati,s vremenom gube svojstva,al ispravno skladistene gube svojstva puno sporije!
Sta znaci ispravno skladistene?Pa na odredjenoj temperaturi i vlaznosti..
0-15 stupnjeva celzijusevih i vlaznosti do 50%...osim toga treba ih zastiti od UV zraka i raznih kemikalija.Tako zasticene poloze se na bok i njihova svojstva se bitno sacuvaju.
Sto sam cita u vezi gubljenja svojstava,gube se zbog oksidacije sumpora i gubi se unutarnja forma!
Ako jesu uskladistene i sacuvane kako treba ja mislim da se moze vjerovat tim gumama.
Guma svoja izvorna svojstva pocinje abnormalno gubiti tek nakon 5 godina,do tad sporije.
Znaci mozes uzet te gume 2-3 godine stare,ionako ces ih u 1 sezoni potrosit
Covjece posta sam lud,kad god idem na fax,nema auta na kojem nisam prostudira gume,bas me zaludile.
Isto tako mislim da je vazno da su nove,pa ako nije velka razlika u cijeni gledaj da su sto mladje!
Jer kako f6 kaze-na njih nebi nikad stedilo,jedno od najvaznijih stvari su na motoru,poslje pameti,plus jedino te one drze u dodiru sa zemljom tako da...ne stedi,placaj samo placaj,nek su gume nove i dobre
:wink: