Trebamo razlikovat jeli Gume stare skladistene kako treba i u tamnome (!) ili NA MOTORU.
I onda moramo razlikovat jesu li gume koje vozimo trkace ili za Road. Ako imamo za Road one imaju omeksivace, to je ono sto vidite iduce jutro plavo sa strane na Gumi nakon "gasiranja" prijedan.
Trkace Gume to nemaju/ili barem u puno manjoj mjeri tako da trkace Gume valja potrosit u jednoj sezoni.
Evo ja cu cak moje trkace voziti i u prvoj polovici sljedece sezone i nece biti problema iako su trkace jer su na motoru koji je na bokovima u Garazi u tamnome (nesmeta im svjetlo sijalice nego sunce) a ukupno nisu predugo na motoru.
Gume koje su skladistene kako treba nakon dvije Godine nisu losije od novcatih, ALI (!!!!) Ako neko ima u Glavi blokadu zato sto su Gume starijeg Datuma, ovo sto sam gore rekao njemu nista nevrjedi jer nece moci voziti s njima kako bi htio nego on mora da kupi Nove Gume novijeg datuma i to je sasvim ok.
Ja sam bio vozio prije dva ljeta Rennsport Rs1/Rs2 koje su NOVE ali datum proizvodnje bio dvije godine unatrag (strasno povoljno dobio, i to je po meni jedini razlog voziti gume starijeg datuma). Na pocetku mi je bilo malo kao sumljivo ali nakon stotinjak kilometara sve po starome, Iduce sezone Supercorsa PRo Sc2/Sc2 novog datuma nisu bile bolje (ali ni losije).
Trust your tyres
PS: Imam jos jedan prjedlog za vas iz osobnog iskustva ko nezna koje bi trkace gume uzeo. Racetec/Supercorsa (to je isto) su postale sa PRO Verzijom za 0,5 stupanj mekse, tako da naprimjer Supercorsa PRO nebih vise vozio sa SC1/SC2 nego sa SC2/SC3 ili barem SC2/SC2 (ko rano ide na gas).
Te Gume su izvrsne za Vozace koji nemaju trkaci ovjes i nevole puno experimentirati i tocno nastelovati ga jer preuzimaju Rad neoptimiranog (originalnog) ovjesa, dok npr trkace Michelin su vise zahtjevne na dobar i nastelovan ovjes.
Michelin nikad nisam volio, jer dosta njih imaju usku granicu od gripa do strisanja, ipak dosta profesionalnih vozaca njih koristi jer znaju kako s njima.
Ali ja vilim kad mi guma na vrijeme pokaze da pocme strisat.
Na drugu stranu Supercorsa a i racetec imali su i jos imaju veliku manu da se Guma sa strane "otvara", i previse trosi, pogotovo kad je hladna (Hladne gume se vise trose nego vruce).
Sto sam htio reci:
Nasao sam Gumu koja ima sve prednosti Supercorse/Racetec ali koje se ne "otvara" sa strane i manje trosi
vrlo sam zadovoljan sa BT002Pro (Guma bez Pro je prije nje bila i isto je dobra).
Supercorse bi se vec bile istrosile a eto razloga zasto prvu polovicu sezone cu nastaviti sa Bt002pro od lani i nijednu drugu gumu nezelim (dosad)
Pozdrav