Autor Tema: naginjanje u zavoju  (Posjeta: 33724 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

naginjanje u zavoju
« Odgovori #60 u: 10 Studenoga 2006, 19:18:36 »
Citat: "aurellie"
vozač je jedna od stvari zašto motor struže. Dobrim položajem tijela može se jako puno smanjit nagib motora a bilo kakvo kočenje ili igranje sa gasom, mrdanje na motoru nakon ulaska u zavoj, i promjene putanje, će zeznut federe i motor će strugat.

To je donekle tocno.....

Ali npr. moj kle nije namjenjen za tip voznje kako ga ja vozim, on je vise za krstarenje....

Ali ja kad se nagnem, ne mrdam se nego konstantno kroz cijeli bogen struze.... :thumbsup:

naginjanje u zavoju
« Odgovori #61 u: 13 Studenoga 2006, 18:45:15 »
Sto se tice ulazenja u bogen na lijevu ili desnu stranu meni je također bolje na lijevu ali me isto tako nije strah na desnu stranu i NIKAD mi se nije dogodilo da sam uso u neki bogen toliko brzo da sam morao produžit a vozim dosta brzo i naginjem se do svog maksimuma.I mislim da nikad necu ni produžit jer necu brzo ulijetat u neki bogen ako tocno neznam kakav je i kakav je asfalt na tom mjestu!!!! 8)
ijem,padam,ustajem ali ne odustajem!!!

naginjanje u zavoju
« Odgovori #62 u: 16 Studenoga 2006, 08:53:37 »
Citat: "krampus"
Nedavno sam vidio kako je lik ispred mene (na zajednickoj voznji u Orebic) prebrzo usao u zavoj i (naravno) nije mogao izaci iz njega pa je pao... sva sreca nije pad bio opasan.. ali svejedno.. kada se savlada ta tehnika naginjanja u zavoju kako treba.. mislim da se tek tada biker moze opustiti i potpuno uzivati u svojoj voznji...

Koliko god brzo mislili da ste usli u zavoj, najvise se desi da se padne usred straha kad mislite da cete prebrzo uci u zavoj  pa se mahinalno  pukne po prednjoj kocnici, pa se na to kaze da se prebrzo usli u krivinu i da je popustio prednji. :thumbsdown:
Motor stvarno moze da ide dole cudo puno, ako se desilo da Vi mislite da ste presrali u zavoju pokusajte ga proci sigurno ce te u tom uspjeti bez poslijedica.

naginjanje u zavoju
« Odgovori #63 u: 16 Studenoga 2006, 09:16:22 »
...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

naginjanje u zavoju
« Odgovori #64 u: 16 Studenoga 2006, 14:16:53 »
Citat: "Bajac"

To je donekle tocno.....

Ali npr. moj kle nije namjenjen za tip voznje kako ga ja vozim, on je vise za krstarenje....

Ali ja kad se nagnem, ne mrdam se nego konstantno kroz cijeli bogen struze.... :thumbsup:
i sa mnom također...kolko puta se saserem kad mi počne strugat ispod nogu...ali imam povjernje u teb.....a viš u sebe nemam baš..... :thumbsdown:

naginjanje u zavoju
« Odgovori #65 u: 17 Studenoga 2006, 10:56:49 »
moj prvi motor je bio strom 650 i cim sam ga uzeo poceo sam dosta da prelazim sa njim , samo mi je u glavi bilo da prelazim shto vishe (i sad mi je to u8 glavi) i imao sam tako jak problem ulaska u krivine , prvo pojma nisam imao da konica ispravlja i produzava motor, i milion puta sam zavrshavao do sledece bakine trake i sl.... drugo kako je motor visok uvijek sam mislio ako odem josh dolje da cu panuti kao niko sve dok nisam krenuo sa gashom i vecimcrnogorcem jedan vikend do zagreba , kad su me nauculi (gasho prvenstveno) o lezanju u krivinama da je najbitnije opustiti se i da kolko god motor spustite ima mjesta za josh , takodje i za kocnicu sam saznao kako radi.... e sad ako mi je ulazak u krivine do tad bio max 80km/h posle toga samk ishao i po 120, 130km/h na shta sam jako zadovoljan i smatram tyo ogromnim napretkom ;) e sada kolko god dam sam uzeo motor iz gushta meraka putovanja opushtanja , i nije me muka sporo da vozim preentvneno tolko sam vidio uz opushtanje kakav merak nosi brz ulazak u krivinu ;) eto ako kome znaci mali doprinos od mene
Here I come and Here I go ! ! !

naginjanje u zavoju
« Odgovori #66 u: 17 Studenoga 2006, 11:34:48 »
Citat: "crnogorac"
moj prvi motor je bio strom 650 i cim sam ga uzeo poceo sam dosta da prelazim sa njim , samo mi je u glavi bilo da prelazim shto vishe (i sad mi je to u8 glavi) i imao sam tako jak problem ulaska u krivine , prvo pojma nisam imao da konica ispravlja i produzava motor, i milion puta sam zavrshavao do sledece bakine trake i sl.... drugo kako je motor visok uvijek sam mislio ako odem josh dolje da cu panuti kao niko sve dok nisam krenuo sa gashom i vecimcrnogorcem jedan vikend do zagreba , kad su me nauculi (gasho prvenstveno) o lezanju u krivinama da je najbitnije opustiti se i da kolko god motor spustite ima mjesta za josh , takodje i za kocnicu sam saznao kako radi.... e sad ako mi je ulazak u krivine do tad bio max 80km/h posle toga samk ishao i po 120, 130km/h na shta sam jako zadovoljan i smatram tyo ogromnim napretkom ;) e sada kolko god dam sam uzeo motor iz gushta meraka putovanja opushtanja , i nije me muka sporo da vozim preentvneno tolko sam vidio uz opushtanje kakav merak nosi brz ulazak u krivinu ;) eto ako kome znaci mali doprinos od mene

Kad sam mislio da sam najbrzi, slucajno sam se sreo u Makarskoj sa ovim drugom iz Mostara on inace vozi CBR 900rr,usao sam u zavoj poceo strugat nogarama, frajer me je pretekao ko da stojim i tada sam prvi put vidio da covjek struze oklopima.. :shock:

naginjanje u zavoju
« Odgovori #67 u: 17 Studenoga 2006, 12:13:09 »
to je ono shto je meni Gaso prenio : koliko god da se sagnete ima prostora za josh !  uz to treba nauciti da se opusti covjek i kraj .....  [smilie=motor]

Offline pAx

naginjanje u zavoju
« Odgovori #68 u: 17 Studenoga 2006, 12:47:16 »
e bogme ako je cesta skliska mjesta jednostavno vise nema  :big_smile:

naginjanje u zavoju
« Odgovori #69 u: 17 Studenoga 2006, 12:55:37 »
taman smo doshli do osnova a ti nam sad to kvarish , grrrr ;))) doro poenta je u opushtanju po meni, mada sam ja najmanje kompetentan o tome da govorim ovdje , il pak je dobro ako pricam ja kao pocetnik koji to sve moze da osjeti najbolje , godina gubite taj osjecaj kao i u autu i sl i onda vishe o tome ne mozete pricati tolko dobro

Offline pAx

naginjanje u zavoju
« Odgovori #70 u: 17 Studenoga 2006, 13:02:12 »
otkako sam sa skutera presao na maxi skuter (veca masa, vece rote) ipak ima dosta razlika.
Ja znam da on MOZE duboko da legne u zavoju ali me strah da li gume ce to podnijet, tj. koliko je cesta losa za tako nesto provivat.
Na skuteru nikad nisam imao problema sa proklizavanjem, a sad na ovom novom prokliziva mi (straznja) na svakoj zebri koja je u bogenu ako udjem malo brze, cak i kad je suho. To me fuul zivcira. Tako da me strah jos uvijek voziti onako kako sam vozio skuter  :cry:

naginjanje u zavoju
« Odgovori #71 u: 17 Studenoga 2006, 14:16:30 »
Citat: "pAx"
otkako sam sa skutera presao na maxi skuter (veca masa, vece rote) ipak ima dosta razlika.
Ja znam da on MOZE duboko da legne u zavoju ali me strah da li gume ce to podnijet, tj. koliko je cesta losa za tako nesto provivat.
Na skuteru nikad nisam imao problema sa proklizavanjem, a sad na ovom novom prokliziva mi (straznja) na svakoj zebri koja je u bogenu ako udjem malo brze, cak i kad je suho. To me fuul zivcira. Tako da me strah jos uvijek voziti onako kako sam vozio skuter  :cry:

ima i granica      teoretski 51 stepen

Offline bubson

• KAWASAKI 636
    • http://www.buba-moto-servis.hr
naginjanje u zavoju
« Odgovori #72 u: 17 Studenoga 2006, 14:57:31 »
2 enis mo kojim djelom oklopa je taj tvoj prijo strugo?
APN 6s automatsko paljenje   nogom 6 puta sna¾no !!!

Offline aurellie

naginjanje u zavoju
« Odgovori #73 u: 17 Studenoga 2006, 16:11:59 »
Ako sam ja strugo osloncima za noge jer sam skroz krivo ulazio u bogen, kako li taj ulazi u bogen kad struže oklopima  [smilie=lol]  [smilie=lol]

[smilie=lolroll]  [smilie=lolroll]

The machine spirit is with me!

naginjanje u zavoju
« Odgovori #74 u: 18 Studenoga 2006, 01:33:13 »
vidi stvarno aurellko na sliki  :mrgreen:
For some there's therapy,
for the rest of us there's Motorcycles

BMW is like Beethoven.
Buell is like Jerry Lee Lewis.
You can't dance to Beethoven.