Autor Tema: Grobnik, 26.10.2006.  (Posjeta: 6541 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline f6

Grobnik, 26.10.2006.
« u: 27 Listopada 2006, 22:14:43 »
U očekivanju Fjakine pomoći sam odlučio staviti nekoliko fotografija s jučerašnjeg izleta na Grobnik. Naime, nas četvorica, ja, Darko, Rudi i Ivan smo u 3.00 ujutro krenuli prema Rijeci kako bi našoj ekipi vozača dali podršku i motivaciju. U Rijeku smo stigli nešto prije devet. tamo nas je dočekao Dado koji je dan ranije stigao preko Zagreba. raspoloženje u ekipi na nivou, rezultati od srijede ohrabrujući, što hoće reći da su se stvorile pretpostavke za veoma dobar dan.  

I kako to treba biti dvojica iskusnih su s pit wall-a bacili pogled na stazu kako bi se uvjerili da je sve u najboljem redu

nakon njihovog dopuštenja izašlo se na warm up

povratak u box

kontrola da li je kamera dobro namještena

i naravno, da li su gume dostigle radnu temperaturu

Još malo konsultacija o uvjetima na stazi

i pozdrav prilikom izlazak na stazu

ponešto iz Zagrebačkog

ponešto iz drugog, trećeg, Riječkog i iz rupe (osim naših junaka, stavljam i poneku sliku majstora koji voze i do 01.35.00)

Bilo je fantastično gledati ove majstore. Nevolja je bila u tome što se na to teško bilo koncetrirati. Lolo i Nikša svojom vožnjom jednostavno to nisu dopuštali. Fotografija, iako ću pokušati, to nažalost ne može zorno dočarati. Po nekoliko uzajamnih pretjecanja u jednom krugu. Jednostavno fantastično. Bravo za obojicu. [smilie=clap]  :notworthy:  Zbog vas je vrijedilo ići.

Naravno, kao i svemu drugome što je lijepo, kraj dođe brzo. Tako i ovom našem druženju na Grobniku. Na kraju još poneka analiza nekih događanja

zajednička fotografija,

prvo vozača

a onda i cijele ekspedicije

Što na kraju reći? Sezona je završila na najbolji mogući način. Izvrsnim vožnjama, velikim naprecima i na sreću bez padova s, nedaj bože, ozbiljnijim posljedicama. Kao što bi Doktor rekao "danas smo nešto novo naučili" ja ću reči da smo ove sezone nešto novo naučili. Broj vozača koji odlaze na Grobnik se ozbiljno povečao, rade se sve temeljitije pripreme, stječu se neophodna iskustva.
Nadam se da ćemo se za novu sezonu još bolje pripremiti, da će nam se još vozača pridružiti, bez obzira kako i da li će uopće voziti. Svako iskustvo je dobrodošlo, pa i ako gledaš kako voze ljudi koji to stvarno znaju. Još uvjek vrijedi Olimpijsko geslo "Važno je sudjelovati".
U najavi je i kupnja nekoliko prikolica, što riješava još jedan problem. Eto forumaši, spremajte se za proljeće. Dotada možda bude još kakvih iznenađenja.

Pozdrav,

F6
pozdrav moto Foruma¹ima-ma gdje bili

Offline Dado

• *
  • Africa Twin Adv Sports, Vespa PX, Vespa VL1 1955
    • http://www.du-moto.com
Grobnik, 26.10.2006.
« Odgovori #1 u: 27 Listopada 2006, 22:25:17 »
Evo i par slika od srijede dok još foto ekipa nije bila tu. Ima nešto minimalno slika jer sam bio zauzet štopericom.

Iskrcavanje motora. . . . . . .Miara izlazi iz boxa. . . . . . . .Odlazak na stazu . . . . . . . .Pauza u boxu

7H3 M345UR3 0F 1N73LL163NC3 15 7H3 481L17Y 70 CH4N63

Offline pAx

Grobnik, 26.10.2006.
« Odgovori #2 u: 28 Listopada 2006, 00:50:06 »
Bravo! Svaka cast. Odlicne slije  :thumbsup:

Grobnik, 26.10.2006.
« Odgovori #3 u: 28 Listopada 2006, 06:23:11 »
Svaka cast ekipa :thumbsup: . Slike su vrhunske i vidim da vam je bilo napeto.Zao mi je da nisam i ja bio ovaj put ali bit ce termina dogodine, a i vidim da je vrijeme napraviti jos jedan "stage " tunninga jer eto mnogi su se priblizili sa vremenima  :mrgreen: premda su daleko ispred sa konjicom  :mrgreen:  [smilie=lol]
pozdrav svima jos jedanput cestitke & drive safe
Helga 8)
For some there's therapy,
for the rest of us there's Motorcycles

BMW is like Beethoven.
Buell is like Jerry Lee Lewis.
You can't dance to Beethoven.

Grobnik, 26.10.2006.
« Odgovori #4 u: 28 Listopada 2006, 08:11:13 »
F6 je napisao odlican izvjestaj.Proveli smo se vrhunski,vrijeme je bilo kako treba.
Najvaznije, vratili smo se svi zivi i zdravi.
Sto jos reci,jedva cekam kad cemo opet.
“Netko mora nastaviti ostvarivati snove poslije Honde a to je BMW”

Grobnik, 26.10.2006.
« Odgovori #5 u: 28 Listopada 2006, 08:19:47 »
f6 ovo je fenomenalno odradjeno slike/tekst :thumbsup:
ne znam kakva ti moja pomoc treba   :wink:

Grobnik, 26.10.2006.
« Odgovori #6 u: 28 Listopada 2006, 09:20:01 »
Citat: "NiksaRR"
.Najvaznije, vratili smo se svi zivi i zdravi.

[smilie=clap]  :thumbsup: cjeloj ekipi, trudu, vozacima. Nemam rjeci!
...zajedni¹tvo stvara snagu, disciplina stvara mir...

Mi nismo ljudska biæa koja imaju "spiritualno iskustvo" - veæ spiritualna biæa koja imaju "ljudsko iskustvo"!

Zemlju nismo naslijedili od svojih predaka, veæ smo je posudili od vlastite djece.

Grobnik, 26.10.2006.
« Odgovori #7 u: 28 Listopada 2006, 09:40:26 »
Svaka cast!!!  :thumbsup:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

Offline aurellie

Grobnik, 26.10.2006.
« Odgovori #8 u: 28 Listopada 2006, 13:49:01 »
Ne znam odakle da počnem.

Prvo, bilo je odlično
 :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:

Hvala Doktoru i Nikši koji su me 3 dana trpjeli i čuvali i pazili. U rano jutro, prije nego su motori izašli na stazu, pješke smo obišli cijelu stazu (4.2km!) gdje su me upoznali sa osnovama vožnje po stazi.

Oko 11 sati konačno izlazimo na stazu. Malo je teško opisat kako sam se tad osjećao :)  U glavi mi se vrti tisuću misli, na brzinu vrtim sve one savjete i stvari što sam čuo/pročitao sa svih strana. A već nakon par krugova sam razočaran, i vidim koliko zapravo ne znam vozit. Prvi ulazak u box, nisam siguran usudim li se izać opet. Za 5 minuta evo me opet na stazi.
Kasnije se uspjevam malo smirit, i nakon ulaska u box slijedi iznenađenje: lap timer pokazuje 1.56 i nešto, ja cijeli van sebe :) Osjećam se super, brzo na tankanje i opet na stazu prije nego se gume skroz ohlade. Onda sam zakačio lijevim osloncem za nogu za asfalt i dobro se stresao, par zavoja dalje zakačio je i auspuh i cijeli motor se zaljuljao i tu sam se tako dobro usr..prepo :) Ostatak dana samo mi se to vrti po glavi, grčevito držim motor, vrijeme neće ispod 2 minute...
Na kraju dana pogledali smo snimke, nikša je 2 kruga vozio iza mene i snimao me pa sam vidio jako puno grešaka koje sam sutradan planirao ispravit.
Sutradan opet razočaranje - koliko se god trudio ispravit greške koje sam vidio na snimci, ispada da radim samo još goru stvar. Po glavi mi se opet vrte scene gdje mi motor struže po asfaltu, strah me pada, vrijeme još gore, neće ispod 2.05 koliko god se trudio...pokušavam još par puta poslijepodne, ista stvar. Razmišljam u sebi zašto mi je ovo trebalo, da mi je ovo prvi i zadnji put da sam na stazi, nemam ja tu što tražit. 2 sata već nisam izašao na stazu, već sam se presvukao, promatram sa zida kako motori idu preko ciljne...
Dan je već pri kraju, imam pola rezervara još, nešto me ipak kopka, oblačim kombinezon, malo popustim ovjes sprijeda jer mi je 2 puta pustila prednja rota na kočenju prije jedinice. Ovaj put gume zagrijavam samo 1 krug, par krugova iza otkrijem struganje koljenima, i osjećao sam se puno bolje kad sam saznao da ću puno prije zastrugat ja nego neki dio motora.  Zadnje krugove provedem strugajući kroz većinu lijevih bogena, a vrijeme strmoglavo ide na dolje. Uspijem odvrtit 1.55.7 i tu sam izašao jer sam već bio 8 krugova na rezervi. Nisam imao više za gorivo, a siguran sam da bih uspio još spustit kad sam se konačno uspio oslobodit tog straha od struganja. Darko mi mjeri temperaturu guma i temperatura na rubu je bila 65°, što je 10-ak stupnjeva više od prethodnih mjerenja.
Oduševljen izlazim iz boxa, ne mogu vjerovat da smo na odlasku. Vraćamo se kući, cijelim putem ništa ne govorim samo mi se grobnik vrti u glavi. Pun novih iskustava, saznanja, stižem doma i već razmišljam kako bolje pripremit i sebe i motor za idući posjet grobniku. Ovisnost...a nije mi nimalo žao što sam se navukao  :thumbsup:  :thumbsup:

čestitke Nikši i Lolu za sjajnim vremenima. Nikša smiren i precizan kao švicarski sat, Lolo žestok i agresivan, 2 različita stila vožnje na sličnim vremenima i naganjanje njih dvojice je izgledalo stvarno spektakularno  :D

I što reć na kraju. Ne mogu vjerovat da sam sa 20 godina dobio priliku da iskusim ovako nešto. I samo mi se po glavi vrti kad ću opet. Preporučio bih vam svima da odete bar jednom, bez obzira na što i kako vozite, jer se sa staze vraćate sa hrpom novih iskustava koja će vas učinit boljim i sigurnijim vozačem na cesti  :thumbsup:  :D

The machine spirit is with me!

Grobnik, 26.10.2006.
« Odgovori #9 u: 28 Listopada 2006, 14:02:41 »
odličan report a i slike naravno....vidim da ste se stvarno super proveli...svaka čast tako treba uživati..... :thumbsup:  :thumbsup:

Grobnik, 26.10.2006.
« Odgovori #10 u: 28 Listopada 2006, 14:18:14 »
Vlaho odlican riport  [smilie=clap]  :D
fjakan sam da procitam post veci od dvije recenice, a ovog sam sa gustom procitao

oćemo još, oćemo još....  :D

Grobnik, 26.10.2006.
« Odgovori #11 u: 28 Listopada 2006, 19:33:26 »
Vlaho majstore... :thumbsup:

Grobnik, 26.10.2006.
« Odgovori #12 u: 28 Listopada 2006, 19:52:26 »
Bravo majstore lipo si opisa svoje doživljaje. :thumbsup:

Offline aurellie

Grobnik, 26.10.2006.
« Odgovori #13 u: 28 Listopada 2006, 19:55:45 »
tnx  :D
Valjda će se Doktor i Nikša uskoro javit sa dojmovima, imaju i oni dosta toga za reć  :D

The machine spirit is with me!

Offline mibuone

• Suzuki GSX-R 1000 K7
Grobnik, 26.10.2006.
« Odgovori #14 u: 28 Listopada 2006, 20:12:20 »
Bravo za report, bravo Aurellie, prvi put i odlicno. Kazes ovisnost o Grobniku, hm... prava stvar! :thumbsup:  :thumbsup: