ej, kad si kod toga, daj recite kako to ide s kaznama i zastarama?? imam i ja neke kazne koje nikad nisam platio, a proslo je... tko zna koliko, godina i po - dvije.
I jos jedno pitanje a tice se zakona u BiH:
Vracam se jucer (autom s gostima) sa Medjugorja i izmedju Capljine i granicnog prelaza ima jedna duga cesta i zaista je stajalo ogranicenje 50 ali s moje tada desne strane nema ni jedne kuce, samo polje; a slijeve strane su kuce i prilazne ceste. Cesta ravna i dobra, nije bilo ljudi ni prometa, vidljivost nadaleko i mene zaustave plavci da sam vozio 81...
Nakon kraceg ispitivanja tko sam i sto sam, te sto mi tata ima a sto nema, kaze on meni:
Sto cemo sad? Ja bi sad tebe trebao odvest u prekrsajnog suca, pa se s njime dogovoris termin, a to moze biti oko 4-6 popodne... Ili da te pustim sad pa da sutra dodjes na sud. Ja bi ti inace samo naplatio kaznu, ali takve kazne su nam ukinuli u kolovozu za strance. A koliko ja kazna tamo kod tebe za 30 preko dopustenog, ha? (JA: ne znam) Oko 700-800 kuna, jel? E pa kod nas je 150 maraka, to ti je oko 600 kuna... Sto cemo, sto cemo?
Znao sam sto cilja ali nije mi padalo napamet da mu davam 600 kuna!!!
Ja mu lijepo kazem da sam s amerima, kako je to nezgodno i da nemogu doci sutra na sud jer imam predavanja na faksu, i kako mi je zao, cesta ravna, nema ljudi...
On je u medjuvremenu zapisao moje podatke na blokic, ukljucujuci ime oca (ne znam sto ce mu to jer me to morao pitat posto nigdje ne pise) i kaze na kraju, onako u bradu: ajde ako ces dat sto za kavu... i ja izvadim sve sto sam imao u djepu, a bilo je 60 zguzvanih kuna i dam mu ih, zahvalim i otpicim. I bas mi je drago sto su bile zguzvane