Autor Tema: Nadjoh sebe na ovom forumu...  (Posjeta: 4488 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Nadjoh sebe na ovom forumu...
« Odgovori #15 u: 30 Listopada 2006, 09:20:20 »
Citat: "omcho"
he he he, em kolega po padovima, em zemljak. Ja sam prvoga u Cimu pa se mozemo nac na kahvu...

zato sam ono i napiso!  :lol:

Sinoć sam se vraćo preko zagvozda i vrgorca pa poviše ploča izišo... to mi je već treći put otkad radim ove duže relacije... nije kraće... dođe na isto... jedino je dobro ljeti kad je masa čeha po putu, a nema se đe preteć... a opet ako se nešto desi, vrlo je nezgodno... imo sam zaglavit sinoć na onom mostiću kad se spušta iz Vina prema dole... olliver znaš, jelda? :P

ali dobro, sve je to škola, neko nauči, neko ne  :thumbsup:
--
Br¾e nisam mogo, sporije nisam htio

« Odgovori #16 u: 30 Listopada 2006, 11:31:43 »
Malo si se zaletio nizbrdo aaaa??E pa tu je hebeno jer je tamo uvjek rosa!!!A slaba signaliyzacija,vjerovatno lokalni seljaci poskidali znakove jer im je trebalo malo limarije...
Tamo su nadavno 3 motorista poginula

Al cesta je losa preko Vrgorca,dodje skoro na isto,mozda u 5 min,al to mi je isto dobra solucija jedino ljeti kad je puna cesta invalida kako kazes pa je puno brze preko Vrgorca...i do pola sata(a sacuvas zivce)

a jos tamo redovito u vukojebini imaju 1-2 policijske kontrole,mene su vec opleli,pravac prije Vrgorca,pravac 2 km i vidis sve ispred sebe,na sred pravca 4 kuce :evil: i oni mene da je ogranicenje 50 a ja skoro duplo,i popusim kaznu, tribalo je zalit se,ALI...jos malo pa ce otic u zastaru :joy: ,jos godina,valjda ode :joy:
...

Offline pAx

« Odgovori #17 u: 30 Listopada 2006, 23:27:55 »
ej, kad si kod toga, daj recite kako to ide s kaznama i zastarama?? imam i ja neke kazne koje nikad nisam platio, a proslo je... tko zna koliko, godina i po - dvije.

I jos jedno pitanje a tice se zakona u BiH:
Vracam se jucer (autom s gostima) sa Medjugorja i izmedju Capljine i granicnog prelaza ima jedna duga cesta i zaista je stajalo ogranicenje 50 ali s moje tada desne strane nema ni jedne kuce, samo polje; a slijeve strane su kuce i prilazne ceste. Cesta ravna i dobra, nije bilo ljudi ni prometa, vidljivost nadaleko i mene zaustave plavci da sam vozio 81...
Nakon kraceg ispitivanja tko sam i sto sam, te sto mi tata ima a sto nema, kaze on meni:
Sto cemo sad? Ja bi sad tebe trebao odvest u prekrsajnog suca, pa se s njime dogovoris termin, a to moze biti oko 4-6 popodne... Ili da te pustim sad pa da sutra dodjes na sud. Ja bi ti inace samo naplatio kaznu, ali takve kazne su nam ukinuli u kolovozu za strance. A koliko ja kazna tamo kod tebe za 30 preko dopustenog, ha? (JA: ne znam) Oko 700-800 kuna, jel? E pa kod nas je 150 maraka, to ti je oko 600 kuna... Sto cemo, sto cemo?

Znao sam sto cilja ali nije mi padalo napamet da mu davam 600 kuna!!!
Ja mu lijepo kazem da sam s amerima, kako je to nezgodno i da nemogu doci sutra na sud jer imam predavanja na faksu, i kako mi je zao, cesta ravna, nema ljudi...

On je u medjuvremenu zapisao moje podatke na blokic, ukljucujuci ime oca (ne znam sto ce mu to jer me to morao pitat posto nigdje ne pise) i kaze na kraju, onako u bradu: ajde ako ces dat sto za kavu... i ja izvadim sve sto sam imao u djepu, a bilo je 60 zguzvanih kuna i dam mu ih, zahvalim i otpicim. I bas mi je drago sto su bile zguzvane  :twisted:

....
« Odgovori #18 u: 31 Listopada 2006, 08:29:40 »
Postupio se potpuno ispravno, tarifa je od 10 do 20 KM, bolje i to nego da te salje sudcu za prekrsaje jer onda si na...o.,

« Odgovori #19 u: 31 Listopada 2006, 09:45:20 »
Citat: "pAx"
ej, kad si kod toga, daj recite kako to ide s kaznama i zastarama?? imam i ja neke kazne koje nikad nisam platio, a proslo je... tko zna koliko, godina i po - dvije.

E ako ti je proslo 2 godine onda je otislo u zastaru,valjda si se tuzia poslje na tu kaznu...kad ti prodju 2 godine od kazne i tuzia si se i onda onda je "otislo" u zastaru,i nemas problema...zaboravi sve!!! :thumbsup:
...

« Odgovori #20 u: 31 Listopada 2006, 16:34:57 »
Citat: "OliveRR"

E ako ti je proslo 2 godine onda je otislo u zastaru,valjda si se tuzia poslje na tu kaznu...kad ti prodju 2 godine od kazne i tuzia si se i onda onda je "otislo" u zastaru,i nemas problema...zaboravi sve!!! :thumbsup:

Ide u zastaru ali onda kad ti je povrat poreza u 5 mjesecu policija se naplati preko porezne uprave tako da povrat poreza nisam dobio vec pune 3 godine!  :cry:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

Offline emirharley

• Harley-Davidson Road King Classic FLHRCI
    • http://www.facebook.com/pages/The-First-Sarajevo-Harley-Davidson-Club/121702474647007 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.163078797061414.27691.100000778847200&type=3&l=daf8484f07
« Odgovori #21 u: 31 Listopada 2006, 18:05:32 »
Citat: "pAx"

I jos jedno pitanje a tice se zakona u BiH:
Vracam se jucer (autom s gostima) sa Medjugorja i izmedju Capljine i granicnog prelaza ima jedna duga cesta i zaista je stajalo ogranicenje 50 ali s moje tada desne strane nema ni jedne kuce, samo polje; a slijeve strane su kuce i prilazne ceste. Cesta ravna i dobra, nije bilo ljudi ni prometa, vidljivost nadaleko i mene zaustave plavci da sam vozio 81...
Nakon kraceg ispitivanja tko sam i sto sam, te sto mi tata ima a sto nema, kaze on meni:
Sto cemo sad? Ja bi sad tebe trebao odvest u prekrsajnog suca, pa se s njime dogovoris termin, a to moze biti oko 4-6 popodne... Ili da te pustim sad pa da sutra dodjes na sud. Ja bi ti inace samo naplatio kaznu, ali takve kazne su nam ukinuli u kolovozu za strance. A koliko ja kazna tamo kod tebe za 30 preko dopustenog, ha? (JA: ne znam) Oko 700-800 kuna, jel? E pa kod nas je 150 maraka, to ti je oko 600 kuna... Sto cemo, sto cemo?

Znao sam sto cilja ali nije mi padalo napamet da mu davam 600 kuna!!!
Ja mu lijepo kazem da sam s amerima, kako je to nezgodno i da nemogu doci sutra na sud jer imam predavanja na faksu, i kako mi je zao, cesta ravna, nema ljudi...

On je u medjuvremenu zapisao moje podatke na blokic, ukljucujuci ime oca (ne znam sto ce mu to jer me to morao pitat posto nigdje ne pise) i kaze na kraju, onako u bradu: ajde ako ces dat sto za kavu... i ja izvadim sve sto sam imao u djepu, a bilo je 60 zguzvanih kuna i dam mu ih, zahvalim i otpicim. I bas mi je drago sto su bile zguzvane  :twisted:

To ti je uobicajeno drumsko razbojnistvo od strane policije u BiH. No, ne i meni. Ja im trazim radar na uvid, atest (nema sanse da im je radar ispravan, a o atestu mogu samo sanjati, a moraju ga imati), datum i sat isprintan i naravno - zaustavnu traku. I "drugog policajca koji je vidio prekrsaj"! Mogu samo mahat usima da ce mene oderati. Na kraju balade jedini im je cilj da se mene sto prije rijese. Ima i jednostavnijih "slucajeva" od mene. :evil:

Offline pAx

« Odgovori #22 u: 31 Listopada 2006, 21:48:47 »

Ali ja se nisam tuzija  :?:

Vuka, ja nemam povrat poreza pa me to zasad ne zabrinjava :D
Emire, hvala i na tvom postu.

« Odgovori #23 u: 31 Listopada 2006, 22:14:13 »
Ima ti neka shema...sutra cu ti je tocno napisat,sad nebi razbaciva podatke kad nisam 100% siguran,al ide nekako ovako...najprije se tuzis jednom sudu(opcinski valjda) pa ako vrate i odbiju onda napravis zalbu drzavnom i onda nastupa na snagu jedna u ovom slucaju prednost koja postoji samo u Hrvatskoj--->naime dok ti to dodje do suda i dok ti vrate redovito prodje vise od 2 god...i tad ti je to vec zastarilo :thumbsup:
...

« Odgovori #24 u: 31 Listopada 2006, 23:37:36 »
Ima ti neka shema...sutra cu ti je tocno napisat,sad nebi razbaciva podatke kad nisam 100% siguran,al ide nekako ovako...najprije se tuzis jednom sudu(opcinski valjda) pa ako vrate i odbiju onda napravis zalbu drzavnom i onda nastupa na snagu jedna u ovom slucaju prednost koja postoji samo u Hrvatskoj--->naime dok ti to dodje do suda i dok ti vrate redovito prodje vise od 2 god...i tad ti je to vec zastarilo :thumbsup:

Tu je i zupanijski sud za svaki slucaj ako te odbiju na opcinskom... mene redovito odbiju jer ne parafiram zalbu na dnu pa nakon 3 mjeseca mi posalju rjesenje da sam kriv jer nisam stavio potpis pa tako prodje jos par mjeseci kad se potpisem... prava utrka s vremenom... onda se popricas malo sa sucem kad dodje poziv pa ako imas vise kazni ne znas na kraju za koji prekrsaj odgovaras!  [smilie=lol]
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

« Odgovori #25 u: 01 Studenoga 2006, 09:01:54 »
Sorry sto picimo po off topicu :!:
Al mislim da je tema korisna...a samo se zalis kako kaze Vuka i oduljis maximalno i nemas probljema,nema teorije da ti se to rijesi u roku od 2 godine :wink:
...