Autor Tema: Nasi zakoni , birokracija, samovolja....  (Posjeta: 3376 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Re: Nasi zakoni , birokracija, samovolja....
« Odgovori #15 u: 26 Listopada 2006, 16:42:28 »
Citat: "robi"
Ljudi nemogu se suzdrzati da ovo ne objavim.

Nakon tri i po mjeseca, napokon, sam doma i jedna od prvih stvari mi je bila registrirati motor.
E sad, svi papiri su uredni, cak je bio i probno registriran 7 dana, tehnicki prosao bez problema, placeno osiguranje, dobio sam novu prometnu i knjizicu vozila, novu tablicu, platio cestarinu, naknadu za okolis itd..itd... naravno sve ovo nakon placenih 10000kn trosarine i 18000kn pdv, takodjer vozilo je uredno homologirano, naravno i to je placeno...da dalje ne nabrajam...
Zadnji korak u svemu ovome je otici na MUP u Vilu palmu, da se svi papiri arhiviraju i da se ovjere prometna i knjizica vozila i nakon toga nazad u  Gospino polje po tablicu...e sad nastaje problem, salterski sluzbrnik pregledava papire i nalazi da naracunu izdanom od prodavatelja nema PECATA i da ne moze zaprimiti papire i ovjriti prometnu i knjizicu vozila.
Uzaludno sam pokusavao objasniti da je to elektronska kopija racuna i da ne treba pecat, da je racun valjao svima do sada koji su ga gledali i koristili, da je italijanskoj policiji bio dovoljan za pustiti motor u krug luke u Anconi, da je talijanskom spediteru bio dobar za napraviti izvozne papire, da je bio dobar i sluzbeniku Guardie di finanza, da je bio dovoljan Jadroliniji za izdati teretnicu, splitskoj carini da pusti motor u Hrvatsku, splitskoj spediciji da prenaputi carinski postupak u Dbk, Dubrovackoj carini da ocarini vozilo, poreznoj da naplati porez, osiguranju da naplati obavezno osiguranje..itd...itd...
Na pitanje zasto do sada nitko nije potegao to pitanje pecata, dobio sam odgovor da su do sada svi uzimali solde i nije ih bilo briga , a sad treba pecat da bi se ovjerili papiri i tu se nista ne moze bez racuna s pecatom.

Komentirati necu jer bi komentari bili neukusni i uvredljivi...

To ti je dokaz ciste ljudske ljubomore sto imas nesto novo i hoce da se malo namucis...
" Dubrovcani su kao jastozi u uzavreloj vodi u loncu. Cim jedan zamalo stigne do vrha, drugi ga povuce prema dole. "
Nije badava ta povijesna izjava... neki se nazalost i uvjere i vise puta...
Cast iznimkama kojih je sve vise!  :thumbsup:
“I have had to fight like hell and fighting like hell has made me what I am. I tried so hard and got so far but in the end it doesn't even matter. I had to fall to lose it all but in the end it doesn't even matter.”

Offline MARIO

• Aprilia Sportcity 200
Nasi zakoni , birokracija, samovolja....
« Odgovori #16 u: 26 Listopada 2006, 18:21:49 »
Izrada pečata ti je cca 200 kn. Ako ne ide nikako onda ti napravi "pošteno" ! Pođi lijepo, osmisli izgled toga talijanskog pečata i daj ga napraviti. Neće nitko ionako to provjeriti. A uvjeren sam da ti oni traže pečat iz osobnih iskustava.
 I, ja ti ovo nisam savjetovao ! [smilie=naughty]

Nasi zakoni , birokracija, samovolja....
« Odgovori #17 u: 26 Listopada 2006, 18:52:52 »
Nažalost nemaš pravo .... oduvjek na šalteru P.U: traže račun orginal sa pečatom .....
a relaciji split solin split nekad i do ciova(joke jesi zadovoljan)